Pontosan mikortol/honnantol szamoljuk a vajudas kezdetet es veget?
Mikor a lanyom szuletett, egy csutortok reggel kezdodtek a fajasok, egybol 10percesek, ebbol is csak negy (reggel 5.30-kor volt az elso). Azonban napkozben elmultak a fajasok es csak este tertek vissza, mielott kiengedtek a korhazbol mindenfele vizsgalat nelkul! Hajnal 1-2 kozott vissza kellett menni bar mar addig is nagyon fajt a vajudas, a foldon fetrengtem, hanytam stb.
Ezutan nem sok ido telt el, ugyanis 4.37-kor (pentek reggel) megszuletett. Na most ha az elso fajastol szamolom, akkor csut. reggel 5.30-tol pentek reggel 4.37-ig durvan 23 ora telt el. (Allitolag elso szulesnel normalis hogy beindul a vajudas, majd elmulnak a fajasok es 12-24oran belul ujraindul minden.)
A papiromra viszont az van irva, hogy 3 ora 07perc volt az egesz. Igaz, hogy onnantol szamoljak, hogy az ember X ujjnyira ki van tagulva? Es ami azelott van, azt nem szamoljak bele? Es ha igen ,miert?
Kivancsi vagyok hogy egy kovetkezo gyereknel mennyi lenne, hogy lenne....
A szuleszno szerint gyors vajudas/szules volt. Sze
Ezt pontosan én sem tudom.
Nálam úgy volt, h a kiírt napon görcsöltem, 10 perces fájások voltak, kb egy óráig.
4 nappal később éjjel 10-kor kaptam egy méhszájlazító-tablettát, akkor már egy ujjnyira voltam kitágulva, két hete.
1 óra múlva görcseim lettek, azok rendszertelenek voltak, de éjféltől voltam rosszabbul, akkor 5 perces fájások voltak, és 4-40-kor megszületett a fiam.
Nekem azt mondták, h szerencsés vagyok, négy és fél óra alatt lett meg a baba.Tehát csak éjféltől számolták, hiába, h már 11-kor vacakul voltam.
Lehet, h a rendszeres, mondjuk 10-perces, vagy 5 perces fájásokat nézik csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!