Honnan számoljuk a vajúdás kezdetét ha elhúzódik? Az első rendszertelen fájástól vagy ha már rendszeres időközönként jelentkezik?
igaz,nekem nem húzódott el...
de én olyan 4perces rendszeresektől számoltam,így lett a szülésig 6óra42perc
szerintem gy kell számolni,hogy amikor már rendszeres 4-5percesek a fájások,vagy ha elmegy a magzatvíz....
szevusz! :)
Gratulálok! :) ha jól sejtem már megvan a baba! :)
A vajúdást a szülés megindulásától számoljuk, azaz vagy a magzatvíz elfolyástól, vagy a szülésérzetek kezdetétől. Az természetes, hogy eleinte gyengébbek, rendszertelenebbek, majd fokozatosan erősödnek, rendszeressé, sűrűbbé, hosszabb ideig tartóvá válnak... ha a rendszertelen fájások rendszeressé válnak és szülés lesz a vége, akkor már annak a kezdetétől számoljuk. azonban előfordul az is, hogy valakinek rendszertelen fájásai kezdődnek, majd leállnak. akkor neki akár 2 nap is eltelhet, mire újra szülésérzetei lesznek. ebben az esetben természetesen nem az első rendszertelentől számoljuk :)
remélem érthető voltam :)
szia!
ismerjük-e egymást? no ez jó kérdés :-D miből gondolod?
Szia! Már sok választ kaptál, de konkrétan arra, hogy mikor kezdődik a vajúdás, még nem: a vajúdás akkor kezdődik, amikor a méhszáj tágulni kezd, a fájások fejlődnek, vagyis hosszabbak, erősebbek lesznek és közelítenek egymáshoz. Ha ez a három tényező nincs együtt, akkor csak előfájásokról beszélünk :)
Küldök egy szülésfelkészítő linket, remélem, hogy segít:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!