Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan is számoljuk, hogy...

Hogyan is számoljuk, hogy hány perces fájások jönnek? Honnan fogom tudni, hogy ez már az?

Figyelt kérdés
Rendszeresen van mensi szerű fájdalmam az alhasamban éjszakánként, rövid időre, de nem tudom, honnan fogom tudni, hoyg ez már nem csak jóslófájás. Hogyan kell mérni? Nekem azt mondta adokim, 5 percesnél induljunk, hamarabb felesleges.
2008. okt. 17. 11:52
 1/5 anonim válasza:
100%
Szia! Hidd el tudni fogod, mert más mint a menszi szerű fájdalom (erősebb, fájdalmasabb) és bizonyos időközönként jelentkeznek. Úgy tudom előszőr 20 perces, majd 10, 5..., bár nekem rögtön 5 percesek voltak, aztán idővel az erősségük változott. Szerintem akkor menj be amikor úgy érzed ott nagyobb biztonságban érzed már magad mint otthon, na meg korábban könnyebb mozogni és kocsiba zögykölődni, mint mikor már nagyon fáj. Könnyű szülést kívánok!
2008. okt. 17. 12:19
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi a választ! :-)

De hogyan számoljuk, hogy ez most 20, 10 vagy 5 perces?

2008. okt. 17. 12:20
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

A fájásokat úgy számold, hogy a fájás kezdetétől a következő fájás kezdetéig hány perc telt el.A valódi fájások erősődnek és 30-40 mp.ig is tartanak.Én is hetek óta elég erős jóslófájásokkal küzdök, órákon keresztül már 5 percesek is voltak, de valahogy éreztem, hogy ez még nem AZ.

Állitólag amig bizonytalanok vagyunk, hogy jósló-e vagy valódi, addig valószínűleg csak jósló :)

37 hetes pocakos

2008. okt. 17. 12:38
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem azt mondta az orvosom, hogy ha 15 mp-es fájások vannak, majd 10 perc szünet, és ez legalább 1 órán keresztül, akkor az már a szülés megindulásának jele.
2008. okt. 17. 12:39
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Én 2 napig "szenvedtem" 10, 8, 5 perces fájásokkal itthon.

Tudtam, hogy ez már elmúlni nem fog-de azt is éreztem, hogy ez még nem az igazi. Aztán amikor éjjel már aludni sem tudtam, mert fekve 5 percenként jöttek (ha sétáltam csak 10) akkor tudtam, ebből hamarosan baba lesz.

És így lett, este még 7 percesek voltak.., aztán hajnalra már 5 lett (bár elég enyhék voltak, de rendszeresek) aztán elfolyt a magzatvíz-így nem volt kérdés mikor szülök:)

Ne aggódj, ezt tudni-érezni fogod. A percek nem mindig mérvadóak, hiszen valakinek már rögtön az 5 percesek jönnek és 20 perc múlva meg is van a baba..

Van aki meg akár egy hétig is kínlódik fájásokkal...

2008. okt. 17. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!