Melyik évszakban a legjobb szülni?
ősz/tél
Nekem mondjuk mindegy mindegyiknek van előnye hátránya.
Én nyáron szültem mindkettőt (illetve szeptemberben az egyiket, de mintha nyár lett volna akkoriban).
Ha lesz harmadik, azt is így szeretném. :o)
Én bírom a meleget, és nem kell pocakkal öltözködni hosszú percekig, cipőfűzés, csak bele egy lenge ruhába és papucsba. A pici babával is könnyebb a testközelséget megoldani, szoptatni is lehet anélkül hogy befagyna a derekam. Nem kell a babát agyonöltöztetni egy sétához, sokat aluszkálhat a friss levegőn. Stb stb.
Persze biztos lesznek tavasz meg télpártiak is. :o)
Aztán olyan is van, akik örülnek, ha végre összejön(ne) a bab, és nem sakkoznak ezen...
Én ősszel szültem mindkétszer.(Szeptember és október)
Jó volt, mert:
-nem kellett télen hóban-jégen nagy pocakkal lavírozni
-mire kitavaszodott, túl voltam a hányásos rosszullevős időszakon, és ki tudtunk mozdulni a szép időben
-a nyári meleget tök jól viseltem, a vége felé már táppénzen voltam, így otthon még könnyebb volt hűsölni ha hőség volt
-a babákat még nem a mínuszokban kellett a levegőzéshez szoktatni, viszont utána télen tök jókat aludtak kint a teraszon, jól bebugyolálva, a babakocsiban. Ez kb. fél éves korukig működött, utána már nem maradtak meg a kocsiban, ki is nőtték a mózest.
- mire jött a hozzátáplálós kor, szépen jöttek a friss gyümölcsök
- mire újra eljött a tavasz/nyár, a gyerkőcök már elég nagyok voltak, hogy jobban ki tudjunk mozdulni, nagyobb programokat csináljunk. (Már nem kellett tápszert keverni a kajáláshoz, ami azért úton elég macera,(sajnos elfogyott a tejem hamar), alvás és evésidőket lehetett lazábban kezelni, stb.)
Az első gyerkőcöm augusztusi. Jó volt, mert:
- nem kellett a pocakomra kiamamakabátot venni
- könnyű volt szoktatni a friss levegőre
- nem kellett egyből úgy bebugyolálni, h csak az orra hegye látszott ki
- tudtunk még nyaralni
Rossz volt, mert:
- vizesedett a lábam (szerintem a melegtől is)
- meeeeleg volt a plusz 9 kg-hoz is
- a fogadott szülésznőm elment nyaralni, mire beindult a szülés
A 2. gyerekem áprilisi. Jó volt, mert:
- így sem kellett új kismamakabát :)
- kimentünk az overallos időszakból, ami azért is külön előny, mert az első gyerekem sem melegedett be, mire elindultunk sétálni
- a kórházban nincs még nyalalási szezon
- arra hoztuk haza a babánkat, hogy kirügyeztek a fák :)
Rossz most nem jut eszembe.
De akármikor jöhet a 3. babánk, mi bármikor szívesen várjuk, a többi már csak részletkérdés. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!