Mikor kaphatja a gyermek az édesanyja vezeték nevét? Ha én elvátam és csak a saját papírjaimmal megyek be a kórházba kérhetem hogy a gyermek az én nevemet kapja?
Mert igy szól a törvény. Azért.
Nézd meg a Bochkor Gáborék esetét. Ott is a csaj (TV2-s Andika) még házas volt papiron, igy akármilyen ciki volt, de az ex-férj nevére anyakönyvezték, rajtuk röhögött kb. mindenki. Aztán megtörtént a papirozás és Nórika mára már Bochkor Nóra lett.
Ha nekik nem sikerült, akkor szerintem neked se fog...
Ha nem tudatod ott, hogy házas voltál a fogantatáskor, akkor az egyszerűen okirathamisitás, ami eléggé kins a gyereked anyakönyvi kivonatára nézve... Ugyanis ott az aláirásoddal felelsz azért, hogy igazak, amiket ott megadtál adatok...
Szóval az ex felnyom, járhatsz a biróságra még ezért is...
Igy van, a volt férjed nevét fogja kapni,hacsak nincs tőle lemondó nyilatkozat, az édesapától pedig apasági.
Barátnőm így volt, 2 évesen került át a lánya a párja nevére(az édesapa)addig a volt férjéét viselte,pedig 7 éve külön éltek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!