Miért van az, h sok kismamának ilyen sokáig tartott a vajúdás?
bocsi a kérdésért,de reméltem,h erre haraptok:-D
van egy 15hónapos kisbabám!anno reggel ment el a vizem,kb rá 2órára voltam bent a kórházban akkor voltam 1ujjnyira nyitva!feküdtem a szobában,hol mentem ide-oda,tingli tangliztam,telóztam és a szülés csak nem indult be!se fájások,se tágulás, se semmi!a baba szívhangjára azt mondták,h nem tetszik neki,h miért azt nem tudom,mert nem mondták!kb 14:00körül mondta a főorvos,h úgy néz ki,h császár lesz!erre nagyon beijedtem,mert nem erre számítottam,én hüvelyi szülést akartam!azt is mondta a doki,h hiába adna oxitocint az se indítaná be a dolgot
kérdem én:miért nem adtak?honnan tudta,h nem indította volna be?
a másik:engem vízelfolyás után 7órával már mütöttek,mert,h annyival utána már meg kell lenni a picinek!miért van,h sok kismamának a vízelfolyás után 10-12 óra vagy mégtöbb idö telik el és csak szenved!?őket miért nem mütötték meg?vagy engem miért mütöttek meg olyan gyorsan és miért nem tettek azért,h beinduljon a szülés?
bocsi,h hosszu lett!tudom,h már rég volt,de engem azóta is foglalkoztat ez a kérdés és mostanra jutottam el oda,h megkérdezem,már csak kíváncsiságból is
köszi a válaszokat elöre is
5perces fájásokkal, és folyó vízzel mentem be szülni, és 18órát vártam a fiamra...
Nálunk szülésznői-orvosi hiba miatt nem indult meg a szülés. Éppen csak repedt a burok, ezért nem indult be jobban a szülés, amikor a doki rendesen 12óra után burkot repesztett(buroksapka maradt), akkor indultak meg a fájások, 2percesek lettek egyből, utána 6óra alatt lassan, szépen tágultam ki. Ha a szülésznő és az ügyeletes doki elsőre rendesen megvizsgál, nem ment volna el ennyi idő a vajúdással(csak már nem akartak szülni, összecsapták a vizsgálatokat, kartont sem akartak írni mondván nem szülök(folyt a vizem a doki karján:(), inkább pontatlanul referáltak mikor átadták a köv dokinak, aki szerencsére normális volt, igaz ő azon akadt ki, h mi az, hogy nem folyik a vizem, akkor mi áztatja el a széket??, így nem vette észre a buroksapkát először, a váltás szülésznő is egy hisztis piiii volt, az is csak azért pampogott, hogy de sokan szerencsétlenkedünk már órák óta, régen mikor fiatal volt, nem volt ennyi nyegle nő, aki órákig nem tágul........)
mikor bementünk akkor nem raktak egyböl ctg-re,nem tudhatták,h milyen a szívhangja!pancsoltam a vizben,mert azt hittem,h az majd segít tágulni,beöntést is kaptam,h ne legyen gondom majd szülésnél,szóval egyálltalán nem úgy nézett ki a dolog,h császár lesz!egyébbként nekem a 37.hét elején ment el a vizem és semmi elöjele nem volt,nem is erre számítottunk!csak azt nem értettem,h ha látták,h nem tágulok,nincsenek fájások akkor miért nem segítettek egy kicsit,h legyenek?!én nem azt akarom a dologból kihozni,h leírjam őket!nagyon kedvesek voltak velem,rendesek,odafigyeltek ránk,kérdésem volt akkor lelkiismeretesen válaszoltak még ha az hülye kérdés is volt szóval szuper emlékeim maradtak arról a napról meg a kórházról csak nagyon sajnálom,h elsö babám és nem adatott meg a szülés!egyébbként én az ÁEKben szültem
olyan izgatott voltam aznap,mint még soha!mentem be a kórházba és mondtam a portásnak,h elfolyt a vizem,jöttem szülni:-D anyum kísért be:ő is a portás is csak mosolyogtak rajtam!
tréfás párod van kedves válaszadó:minek vágdosni az alfeled is ha már van egy vágásod odafönn:-D ez is akár egy logika
bízom benne,h a kistesó majd természetesen fog születni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!