Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tényleg úgy van, hogy ha...

Tényleg úgy van, hogy ha kb.32. hétig farfekvésű a baba és nem fordul meg, akkor császármetszés lesz?

Figyelt kérdés
Nekem azt mondta az orvos, ha úgy a 32. hétig nem fordul meg a baba, akkor császár lesz. Kinek, milyenek a tapasztalatai ezen a téren? Ha a 28. héten még farfekvésű mennyi esélye van, hogy megfordul még?
2010. nov. 9. 13:59
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Nekem a 36.hétre fordult meg a 2. babám.

A faros fekvés sem indok a császárra, attól függ, hogy a lábai felcsapottak-e, vagy sem.

2010. nov. 9. 21:38
 12/16 anonim ***** válasza:

He-he, főorvos...

(A szobánkban egy anyukának voltak borzasztó komplikációi, mindenki más rendben volt, császáros volt, és csak neki a főorvos volt az orvosa. Egy főorvos 0% komplikációt vállal be, mivel félti a renoméját... Inkább vág, ha kell, ha nem.)

Ha neked ez kell, akkor jó helyen vagy, tényleg ne válts!

Minden jót neked!

Ui.: Nem mellesleg tanulj etikát: véleményt kérdeztél, a kérdésedre válaszoltam, leirtam a tapasztalatomat, milyen jogon oktatsz ki engem???

2010. nov. 9. 22:36
 13/16 A kérdező kommentje:

Inkább te lehetnél képben a stilisztikával. Nem tanácsot adtál, nem javasoltad, nem, mint lehetőséget hoztad fel nekem, hanem kijelentetted, hogy hagyjam ott az orvosomat. Ki vagy te, hogy így megmondd nekem. Tudod, megköszöntem a válaszokat és örülök, hogy ilyen sokan leírták a véleményüket, rajtad kívül senki nem kötözkodött. Nem te fogod eldönteni, hogy az ovosom jó vagy sem. Nem kioktatásképp, de ha normális stílusban kommunikálnál, senki sem értené félre, de úgy látom, hogy nem is értettem félre. Tudod, hülyének nézed az orvosomat, úgy, hogy nem is vagy szakember, lehet, pont ezért, amikor egy elismert szaktekintélyről van szó.

Szerencse, hogy nem vagy orvos és nem kockáztatod az emberek életét. Nyilván nem egy laikusra fogok hallgatni a császár előtt, hanem több orvost (igen-igen szintén híres főorvoskat) meg fogok kérdezni erről, de maradni szeretnék a sajátomnál, azért is választottam, mert, mint írtam, sokan ismerik, mint jó szakembert, az orvos társai szerint is.

Mint a kérdésemből is kiderül, csak 28 hetes vagyok, az orvosomnak volt egy mondata, de még nem beszéltünk komolyan arról, hogy pontosan mit javasol. Ha ő úgy látja majd a szülés előtt közvetlenül, hogy ebből inkább császár lesz, akkor hallgatok rá és nem kockáztatok. De addig még beszélek néhány orvossal (elismert szakemberk ők is, cssalád barátai, tehát azt fognak tanácsolni, ami tényleg helyes lenne ebben a szituban), mit gondolnak a témáról. És, ha majd úgy alakul, hogy a legtöbben a szülést javasolják, vagy, hogy azt meg kell majd próbálni, és, hogy az kevésbé rizikósabb, és az én orvosom pedig nem akarja, csak a császárt, akkor orvost váltok, van rá lehetőség. De valami azt súgja, hogy neki lesz igaza, de meglátjuk.

És köszönöm még egyszer, hogy megosztották velem a tapasztalatokat!

2010. nov. 10. 10:44
 14/16 anonim ***** válasza:

Szia! Tegnapi 20:52-es kismama vagyok: képzeld, befordult fejvégűbe a babám!!!! Olyan boldog vagyok! Ma voltam NST-n és UH-n, és a Prof. Úr is megvizsgált, tuti, hogy most a feje van lenn! Remélem így is marad most már...

Egyébként számomra is furcsa, hogy az orvosod már a 28. terhességi héten ilyeneket mond. Persze ő tudja, miért mondott ilyet. Nekem a professzor úr még a múlt héten sem mondott konkrétumot, hanem azt mondta, nézzük meg jövő héten, befordul -e.

2010. nov. 10. 17:07
 15/16 A kérdező kommentje:

Gratulálok!:)

Akkor még bőven van idő. Akivel beszéltem eddig, mind azt mondták, hogy ráér az utolsó hetekben is megfordulni, úgyhogy várok:)

2010. nov. 10. 18:05
 16/16 anonim ***** válasza:

Stilisztika???

Minden kérdésedre válaszoltam, lássuk:

Nem, nem úgy van, ha faros, attól még nem császároznak és pláne nem a 32. héten dől ez el. Egyértelműen benne volt a válaszomban. A többiek válasza is ugyanezt mondja, tehát nagy hülyeséget nem irtam.

Leirtam az én tapasztalatomat, a kérésedre. Mivel kérted, hogy irjuk meg.

Azt is leirtam, hogy akár szülés közben is megfordulhat, szintén a kérdésedre válaszul. Szintén ez a többiek tapasztalata is.

Ha meg nem értesz egyet egy kérdésre adott válasszal, akkor azt meg lehet irni normális hangnemben is és NEM KIOKTATNI a kedves válaszolót, mert neked nem tetszik a válasza TARTALMA. Tényeket irtam le, semmi kiventivaló nem volt a stilusomban.

Szóval továbbra is ugyanaz a tanács: tanulj és gyakorolj ETIKÁT itt a GYIK-on.

A szüléskor meg majd rájössz, milyen sokra fogsz menni az igen-igen hires főorvosoddal. További minden jót neked!

2010. nov. 11. 07:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!