Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tényleg úgy van, hogy ha...

Tényleg úgy van, hogy ha kb.32. hétig farfekvésű a baba és nem fordul meg, akkor császármetszés lesz?

Figyelt kérdés
Nekem azt mondta az orvos, ha úgy a 32. hétig nem fordul meg a baba, akkor császár lesz. Kinek, milyenek a tapasztalatai ezen a téren? Ha a 28. héten még farfekvésű mennyi esélye van, hogy megfordul még?
2010. nov. 9. 13:59
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Ráérsz még nem kell aggodni sok baba lusti és csak a 37-38 héten fordul meg. Ha mégsem akkor császár lesz valószínű.

30 hetes vagyok és még Nekem sincs befordulva majdnem harántfekvésű.

Esély a szülés napjáig van hogy megforduljon.

2010. nov. 9. 14:02
 2/16 anonim ***** válasza:
???? micsoda? Bocsánat de akkor nézze meg a szakirodalomban :( Ott is 36.hetet írnak...de még sok baba utána is képes megfordulni. Illetve attól is függ hányadik terhesség. Meg lehet nézni a szakkönyvekben hogy a 32.héten a terhességekben még vagy 20-30% farfekvéses, de 36 hetesen már csak 11%.
2010. nov. 9. 14:03
 3/16 anonim ***** válasza:
Az utolsó pillanatig van rá esély, hogy megfordul. A védőnőnknek a 38. héten fordult be a baba, de az orvosommal megtörtént, hogy már le volt foglalva másnapra a műtő, amikor befordult a baba és természetes úton született meg.
2010. nov. 9. 14:04
 4/16 anonim ***** válasza:
28%

Akkor ezt a dokit SOS hagyd ott.

1. A baba bármikor megfordulhat. Akár a szülés KÖZBEN is.

2. HA faros, akkor se kell császározni, csak ha a baba nagyon nagy (4 kg pl.) és ezért téraránytalanság áll fenn.

Az én dokim egy percre fel se mert ilyet vetni, de ott is hagytam volna rögtön. Természetes úton, minden komplikáció nélkül szültem meg a faros első babámat. Miért kellett volna ezért összeszabdalni egy hasi műtéttel???

2010. nov. 9. 14:14
 5/16 anonim ***** válasza:

Nekem is faros volt a lányom, és nem is fordult meg, így császár lett a vége, de nem programozott, magától indult be a szülés. A dokim is azt mondta, hogy az utolsó pillanatig megfordulhat, de "erőszakkal" eszembe ne jusson megpróbálni forgatni, viszont benne fel sem merült, hogy ha nem fordul meg akkor is megpróbálkozzunk a természetes szüléssel. Azt mondta "annak oka van, hogy miért nem fordult meg a baba". Amikor megcsászároztak kiderült, hogy 2x a nyakára, 1x a mellkasára volt tekeredve a köldökzsinór, ha sontán szültem volna, nagy baj lehetett volna belőle, így a mai napig hálás vagyok azért hogy megcsászározott.

Perzse vannak problémamentes faros szülések is, nekem valószínűleg a lányom életét mentette meg ezzel.

De nálatok még bőven megfordulhat, ha meg nem és császár lesz azt sem kell tragédiának felfogni.

2010. nov. 9. 14:26
 6/16 anonim ***** válasza:
szia! a lányom a 38. héten fordult meg, pedig elég nagy volt, 3.85 kg-al született. többször futott neki és áttornászott egy éjszakát, ami nekem nem volt kellemes, de megoldotta és simán született! ne aggódj még!
2010. nov. 9. 14:32
 7/16 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Akkor még van idő:) Gondoltam amúgy, hogy a végéig van esély. Egy hete még fejfekvésű volt, mostanában fordulhatott meg.

Amúgy csak emiatt nem hagyom ott az orvost, nyilván, ha megfordul a baba a 32. héttől valamelyik héten a szülésig nem fog megcsászározni. Gondolom, azért mondta, hogy a 32. héttől már kevesebb az esélye, hogy megfordul.

Ja, és kedves 14:14-es, nekem ne mondd meg, kit hagyjak ott SOS-ben, egyébként egy jó orvosról van szó, nagyon sokan választják. Az orvosok között is megoszlanak erről a vélemények, tudtommal sokan vannak, akik nem szeretnek kockáztatni és inkább császároznak, ha farfekvésű a baba. Nyilván a te történetednek jó a vége, de van, aki nem kockáztatja más babájának az életét. Majd, ha te is elvégzel egy orvosi egyetemet és főorvos leszel, akkor esetleg adhatsz tanácsot, hogy egy ilyen orvost ott hagynál-e vagy sem.

2010. nov. 9. 14:50
 8/16 anonim ***** válasza:
Gondolom a 38. hétre beprogramoznak, hogy ne induljon meg faros babával a szülés magától, mert ott komoly komplikációk léphetnek fel. Attól, hogy bevagy programozva még simán befordulhat, de sztem ne akarj faros babát szülni, egyszerűen nem értem azokat akik a saját és gyermekük életével játszanak csak azért mert lenézik a császors szülést. Inkább egy császár, minthogy ánuszig repedj. Faros szülésnél gondolj bele mivan hogyha éppen a popsiját tolja előre? Az hogy a fenébe jön ki? Szanaszét vágnának. Nem véletlenül jön ki előbb a feje, a többi utána csúszik. Remélem befordul a babád, de ne keseredj el a császártól. A lényeg az egészség!!!nemde?
2010. nov. 9. 16:04
 9/16 anonim ***** válasza:

Nekem a 35. héten fordult meg, első baba.

Szóval van még ideje. Én is nagyon aggódtam, sőt már kezdtem megőrülni, hogy miért vár ilyen sokáig, de aztán csak tudta a dolgát és megfordult.

De amúgy az én dokim is azt mondta, hogy ha faros marad, akkor inkább császár. Sokan nem vállalják a faros szülést. De bárhogy is alakul, akár természetes úton, akár császárral születik, a lényeg, hogy egészségesek legyetek!

S ne aggódj, be fog Ő még fordulni!

2010. nov. 9. 18:41
 10/16 anonim ***** válasza:

Én a történetem írom le, ahol épp tart, 37 hetes vagyok. A 35. héten fordult farfekvésbe a babám (2., az első spontán, gyors hüvelyi szülés volt). Teljesen összetörtem lelkileg, nagyon félek a műtéttől. Az orvosom (professzor, oszt. vez. főorvos az ország egyik legjobbnak mondott szülészetén) azt mondta, nem biztos még a császár, meg lehet szülni farosan is. A szülésznőm is nagyon bizakodó volt és azt mondta, a faros szülések nagyon gyorsak.

Biztos vagyok benne, hogy gondos mérlegelés után döntenek róla, függ a baba méretétől, pontos helyezkedésétől, stb.

De én minden nap próbálom meggyőzni a kicsimet, hogy forduljon be szépen, nagyon-nagyon reménykedem.... Drukkoljatok légyszi!

2010. nov. 9. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!