Indokolt volt a császármetszés?
Ez igazából egy vélemény kérős kérdés, az orvos nyilván jobban tudja.
Leírnám a történetemet röviden.
Első terhességem, 40+5 naposan felvettek a kórházba, pusztán azért, mert túlléptem a terminust, meg mert nagy babára számítottak (4300 g-ra becsülték). Első nap oxitocint adtak 4 órán keresztül, óránként emelték az adagot. Jöttek a fájások, a végére már elég intenzíven és rendszeresen, de aztán ahogy levették az infúziót, szép lassan elmúltak. Megnézték a méhszájat, nem emlékszem pontosan, de nem nagyon tágultam. Illetve megnézték a magzatvizet, de szép tiszta volt. Letettek osztályra aznap már nem is volt semmi. Másnap méhszájérlelő tablettát adtak 2 óránként, mindegyik után volt egy nst is. Estére már azért ettől is éreztem fájásokat, de aztán az nst-n nem volt jó a baba értéke, keveset mozgott, ezért visszavittek a szülőszobára. Ott megint volt nst, szintén nem mozgott eleget a baba, aztán megnézték a méhszájat is, ami eléggé fájt, utána pár perccel éreztem is, hogy valami folyik belőlem. Szóltam, mondták, hogy szivárog a magzatvíz. Aztán jött egy orvos, aki mondta, hogy mivel nem jók a baba értékei, ezért császármetszést javasolnak. 4500 g-os babám született. A műtét után mondták, hogy amúgy nem is volt jó helyen a baba feje, nem volt rendesen befordulva. Ezeknek a tudatában annyira nem is bánom, hogy császár lett, de azért nem volt jó, hogy nem lehettem utána órákig a babámmal, nem is foghattam meg rendesen, és aranyóra sem volt így, csak pár perc hármasban a folyosón.
Én laiskusként nem értem, miért baj az, hogy nem mozog folyamatosan a hasamban a baba. Az egész terhességem alatt viszonylag nyugis volt, nem mozgott olyan nagyon sokat és erőseket. Mert amúgy az nst-n én azt láttam, hogy jó volt a pulzusa, nem esett le vagy ilyesmi, ilyen 140 körüli volt, mint előtte is mindig, csak mivel nem mozgott már annyit, azért nem voltak kiugrások. Dehát miért is kéne folyamatosan mozognia? Előtte nap a 4 órás oxis nst-n is mondták amúgy már a végén, hogy nem mozog annyit egyek több szőlőcukrot. Már akkor se értettem 4 órán keresztül folyamatosan mozognia kéne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!