Ilyen esetben indokolt volt a szülés indítás és a császármetszés?
Kiírt dátum előtt két héttel.
Kismama hipertóniás(magas vérnyomás) gyermekkora óta, terhesség alatt is végig gyógyszeres kezelés alatt volt.
Az utolsó hetekben a gyógyszerek ellenére sem ment 150-160 alá a vérnyomás.
A szülés napján 188/115, a baba szívhangja tartósan 160-170 felett volt.
A méhlepény meszes volt, táplálni már nem tudta volna a babát.
Ezek után, oxitocin-burokrepesztés 10 órakor.
Délután fél 4ig vártak. Tágulás csak egy újnyi, a fájások nem az igaziak, a baba nem tudott a szülőcsatornába megfelelően beilleszkedni.
Ezeket elolvasva szerinted indokolt volt a szülésindítás és a császármetszés?
Igen!
Indokolt és örülni kell hogy nem hanyagul álltak a dologhoz hanem tették amit kell.
Nem döntöttek elég hamar a császármetszés mellett?
Más 10 órákat van oxitocinra kötve, itt elég hamar levették róla.
Másnál valószínűleg nem állt fenn a többi tünet.
Ez így együtt azért sok, így is vártak 5,5 órát és mégsem tágult semennyit sem, a fájások sem jöttek...
Gondosan jártak el, nalam 20 perc alatt döntöttek helyesen. Extrém rövid volt a köldökzsinór nem tudott a lanyom le ereszkedni, viszont mar zavaros volt a magzatviz. Egy percet nem vártak, en nagy tragédiának éltem meg akkor, mert nagyon ra készültem a természetes szülés elmenyere, de utana mar csak halas voltam, hogy minden rendben volt.
Ezzel a kor történettel nem volt mire várni, a lenyeg pedig a csoda amit a kezedben tartasz....
Indítani nem szabadott volna, nemhogy várni! És ha az édesanya agyvérzést kap????! 188-as vérnyomással nem oxitocinnal kellett volna bohóckodni, hanem azonnal betolni a műtőbe.
Lehetett volna a baba is oxigénhiányos éppenséggel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!