Normális, hogy "irígy" vagyok azokra akik átélték a szülést minden fájdalmával együtt?
Gyönyörű 3 hetes kisfiam van. Nagyon vártam, hogy megszülessen. viszont mikor szülni mentem nagyon enyhe fájásokkal, a baba szíve túl gyorsan vert és azonnal meg kellett császározni. Semmi fájdalom nélkül "hoztam világra" vagy inkább az orvosok...
Nem érzem magam igazán nőnek emiatt. Más is van ezzel így? Olyan, mintha karácsonyra csomagban kaptam volna egy kisbabát, nem szenvedtem meg érte...
Nekem pofátlanul könnyű terhességem és szülésem volt /1. baba 3 óra alatt.../ és tisztelem azokat, akik kibírnak tizenórákat, igaz nem irigylem őket...:-D A császárosoknak meg minden elismerésem, mert nagyon megszenvednek ők is a vágással, a műtéti félelemmel stb. Nem vagy semmivel sem kevesebb, és még minden esélyed megvan egy hagyományos szülésre. Friss még az emlék, hamarosan nem így fogod gondolni.
Boldog babázás!!!
..na! Szóva most rendeztek egy születési ünnepséget-földretevéssel, felemeléssel, hangosan kimondott családba fogadási szöveggel. (Szenvedtem érted, hordtalak-és most üdvözöllek e világban, segíteni foglak, de itt magadnak kell megállnod a helyedet!-és felemeled a magasba, így hirtelen sok levegőt kap, mint születéskor)Később megerősítheted, hogy képesek vagytok ketten, ill. ő maga szorult helyzetét jóra fordítani.Mondjuk amikor kezd majd mászni, játékosan magadhoz öleled - akár fejjel lefelé -s ki kell szabadítania magát, Te pedig engeded.Akár vmi kis bútoron v Lyukon másszon át.
Ha járni kezd, cipeld sokáig, hagyd hogy kicsit kapálózzon, hogy lemenne, s engedd aztán, fusson, ameddig mer, s térjen vissza mikor ő akar! Ha úszni tanul, bújjon át a vízből egy játékon át, a levegőre, s üdvözöld nagy hurrával, s öleléssel! Segíts neki az átjárót megtalálni!
Ha a hasa fáj, foga jön, fél, segítsd, hogy maga találjon megoldást(ujjszopás, ringatózás, anya hívása) ne kérjetek harmadik személytől segítséget, s minden rendben lesz, belejöttök! Ha kamaszodik, engedd el egyedül a hátizsákjával ahová ő menne, szervezze meg magának!Ha továbbtanul, nézzen utána a lehetőségeknek, menjen el beíratkozni! Ezeket én találtam ki, de biztos vannak erre technikák, nézz utána! És az irígységed teljesen jogos, a szertartásra szükség van születéskor, de a császáros szülés muszáj volt, bepótolni bármi szertartást betudtok egészségesen, de ha bármelyikőtöknek baja esett volna, akkor hiába már a lelkiélet. Előttetek v
Előttetek van még egy emberöltő :) [link]
"A magyar néphagyományban is megtalálhatók...gyermeket, ...egy villáságú fa ágai között, vagy egy terebélyes fa odúján keresztül adják át. A jelképrendszerben jelentős szerepe van a Boldogasszonyt megjelenítő fának, az ő lábait, ölét jelképező ágaknak és odúnak. A szertartással a mindent szülő ősanya, életet adó anyaistenséggel megteremtett kapcsolat, a szimbolikus újraszületés által kívánják megteremteni a gyermek egészségét."
"ismert a „humi positio": a földrehelyezés szokása. Az újszülött gyermeket miután megfürdették és bepólyázták, a földre fektetik, hogy igazi anyja, a földanya törvényesítse és isteni védelemben részesítse. Ezután az apja felemeli a gyermeket, felmutatja a Napnak, és ezáltal a magáénak ismeri el."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!