Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi történik ilyen esetben?

Mi történik ilyen esetben?

Figyelt kérdés

Ha esetleg itthon maradna a házassági anyakönyvi kivonat másolata és megszületne a baba ilyen esetben is megkaphatná a férjem nevét? Vagy ilyenkor csak utánna lehetne intézni a név váltást?

Még nincs lemásolva és az eredetit nem raktam el ezért is a kérdés.

dec. 27. 19:57
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
88%

De ha otthon marad, akkor majd beviszitek.

Ha nem tudjatok felmutatni, akkor van gaz gondolom, de bent leszel a korhazban 3-5 napot, addig csak haza lehet erte menni, nem? Marmint nyilvan nem neked, de a ferjednek :D

dec. 27. 20:00
 2/16 anonim ***** válasza:
88%
Mondjuk a férjed beviszi másnap?
dec. 27. 20:08
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk nem is kérik. Az adatlapnál kellett beírnom, hogy mikor házasodtunk és hol.
dec. 27. 20:14
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Már évek óta nincs rá szükség, elektronikus rendszer van, az anyakönyvvezető látja a rendszerben,hogy férjnél vagy és azt is,hogy házasságkötéskor milyen vezetéknevet választottatok. Ha akartok se tudtok másik vezetéknevet adni a gyereknek, mert nem engedi a rendszer. Mindegy hol házasodtál, országos rendszer van.

Csak a személyid és a lakcímkártyád kell, semmi más.

A kórházi listán azért van rajta, mert 20 éve nem volt ideje senkinek frisset írni...

dec. 27. 20:15
 5/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.

Az eredetit nem szívessen raknám el.

dec. 27. 20:19
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Tolem kertek tavaly. De akkor ezek szerint nem volt ertelme.
dec. 27. 20:20
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Hiába van évek óta elektronikus anyakönyvvezetés, ha valaki ezt megelőzően házasodott, akkor nem biztos, hogy benne van az elektronikus anyakönyvben. A miénk sem volt még feltöltve, amikor nemrég más típusú ügyet intéztem.
dec. 27. 21:21
 8/16 anonim ***** válasza:
69%
Mi augusztusban házasodtunk, novemberben szültem, tőlem kérte az anyakönyvvezető. Másolatot adtam. Nálunk az apa iratai nem voltak lemásolva (elfelejtettük), de nem volt probléma, másnap visszajött érte, addigra behozta a férjem.
dec. 27. 21:29
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Tavaly aprilisban hazasodtam, iden augusztusban szultem, tolem kertek.. Bekes megye, gondolom itt le vannak maradva az elektronikaval.
dec. 27. 21:44
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
8-as vagyok, én is Békés megyében szültem, itt lehet tényleg ebben is le vagyunk maradva.
dec. 27. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!