Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Legrosszabb esetben mi történi...

Legrosszabb esetben mi történik, ha kb 36-38 fokos, azaz meleg vízzel engedem fel a tápszert?

Figyelt kérdés

Összerázom, hül egy picit, és adom is a babának. Nagyon jó víz van itt (persze mi az, ami jó, inkább azt mondom nem rossz). Soha nem voltak tápszeresek a gyerekeim a kicsi 8 hósan úgy döntött nem kell neki a cici csak 1-2 kortyra, és talán nem is eléggé tápláló a tejem, mert nagyon gyorsan éhes lesz, akkor is, ha úgy látom sokat evett. Viszont nem értek a tápikhoz. Látom a leírást, de érdekel, hogy mi lenne, ha csak meleg csapvízzel összekeverném? Ez olyan óvintézkedés, mint az, hogy csak forralt babavizet kaphat a gyerek, vagy annál nagyobb fontosságú? 9 hónapos lesz az alany. Csak éjszakára kapott eddig 1x.

Köszi!!

febr. 29. 22:10
 1/6 anonim ***** válasza:
88%

Emlékeim szerint 40°C-t ír a csomagolás. Ez a pár fok nem számít. Én sosem mértem meg, csak úgy nagyjából sejtettem, hány fokos a víz.

9 hónaposnál, aki már a földön mászik, szerintem olyan felesleges vizet forralni. Az én fiam csak 6 hetes koráig kapott tápszert, de hozzátáplálástól (6 hó) én sima csapvízzel kínáltam meg.

febr. 29. 22:14
 2/6 anonim ***** válasza:
90%
9 hónaposan szerintem már nyugodtan lehet adni. Az enyém a földet nyalta, amint kúszni tudott, onnantól kezdve felesleges sterilizálgatni. Viszont olyan, hogy nem elég tápláló a tejed, nincs. Az anyatej könnyen emészthető, pont ez a jó benne, nem a babától vonja el az energiát. Persze, ha nem eszi, akkor tökmindegy, csak ne érezd, hogy bármi baj van a tejeddel. :)
febr. 29. 22:14
 3/6 anonim ***** válasza:
68%

Nekem a gyerekorvos azt mondta, hogy 1 eves korig jo lenne forralt csapvizet vagy “baba” vizet adni. En inkabb betartom, vesziteni semmit nem veszitek vele.

En 2 modon szoktam csinalni. Vagy uveges vizet kap es azt megmikrozom langyosra, aztan abba mehet a tapszer. Vagy reggel forralok csapvizet, ezt kiontom egy kancsoba es akkor egesz nap ebbol adom neki a tapszert, szinten elotte megmikrozom egy picit.

De kapta mar szobahomersekleten is, foleg nyaron, csak ugy fogadta el. A lenyeg csak annyi, hogy vagy forralt legyen a csapviz vagy babaviz.

En pl sima naturaqua-t hasznalok amugy, ra is van irva, hogy tapszerkeszitesre alkalmas.

febr. 29. 22:18
 4/6 anonim ***** válasza:
44%
Szentkirályi babavizet használok még az 1 éves fiamnak!
márc. 1. 08:22
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

A meleg vízzel az a baj, hogy a bojlerben/tartályban melegen áll és az álló melegvízben gyorsabban és könnyebben szaporodnak a baktériumok.

1 éves korig ajánlák a forralást, de ha nem is forralsz inkább a hideg csapvizet melegítsd mikróban.

(Én születése óta csak simán vízforralóban felforralom a vizet, hagyom benne kihűlni, a kihűlt vizet mikróban melegítem kicsit összelötybölöm mielőtt beleteszem a tápszert hogy egyenletes legyen a hőmérséklete és ennyi.)

márc. 1. 09:35
 6/6 A kérdező kommentje:
Kedves mindenki, nagyon köszönöm a válaszaitokat! Hálás vagyok :) ❤️
márc. 1. 20:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!