Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császáros anyukák hogy működik...

Császáros anyukák hogy működik a császár ?

Figyelt kérdés

Mire számítsak császár után ?

Kórházban? Mit csináljak ? Mit ne csináljak ?

Sebet hogy kezeljem ? Mikor lehet fürödni? Hogyan kell kötötni és mivel?

Újszülött és 2 éves gyerekkel milyen ?

Köszi ha irtok!

Semmit nem tudok semmiről..

tegnapelőtt 20:06
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

Én egy császáros anyukával voltam most egy kórteremben. Behozták, 6 órán keresztül nem volt szabad megemelnie a fejét, csak szívószállal ihatott, hogy ugye ne emelje a fejét.

6 óra elteltével a nővérek lábra állították, eltámogatták zuhanyozni.

Aztán ehetett, ihatott, majd magához vehette a kislányát.

Onnantól mindent egyedül csinált, csak nyilván a hajolgatás nem volt javallott.

Őt is várta otthon egy 2 éves 4 hónapos gyerek.

tegnapelőtt 20:18
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
A császárvonal oldalon és fb csoportban minden infot megtalálsz.
tegnapelőtt 20:21
 3/20 anonim ***** válasza:
71%

Sürgősségi császárom volt. 6 óráig feküdni kell utána, fejet tilos megemelni!!! Utána elkísértek zuhanyozni, az első felkelés baromi kellemetlen. Lehet szédelegsz majd, nekem le kellett ülni a zuhanyban(direkt ott volt egy szék erre a célra).

Ha van lehetőség emelni az ágy háttámláján, tedd meg. Ne hasból kelj fel, hanem kézzel told fel magad.

Fájni fog, de járkálj vele amennyit tudsz és jól esik(a vizes lábam jobban akadályozott, mint a sebem).

Kötést miután ellenőrizték, ilyen vízállót kaptam, amit nem kellett cserélni. X nap után kellett leszedni.

A babát el tudtam látni, lassan sétálgatni. A lépcsőzésnél a férjem cipelte a kicsit 2 hétig. Emelni ne emelj sokat(pl a 2 évest).

Tejed ugyanúgy beindulhat, mint a sima szülésnél. (ezzel ijesztgettek)

Ha gyulladt, fáj nagyon, elszíneződik, azonnal orvos!

És szintén ajánlom a császárvonalat!

Jó egészséget!

tegnapelőtt 20:36
 4/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

A katéter az milyen ? Halistennek sose volt és nem is láttam még..

tegnapelőtt 21:31
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem megkönnyebbülés volt a katéter. Nagyon kellett pisilni, de nem tudtam, mert a baba elnyomta. A katéterrel azonnal megoldódott. Egyáltalán nem volt rossz a felhelyezés, pedig tartottam tőle
tegnapelőtt 21:40
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Mindent el fognak mondani, ha valami nem tiszta, kérdezz!Nekem nem programozott volt, 20 órát vajúdtam előtte. Én a katétertől féltem a legjobban. Rossz, de akkor már mindegy volt, minden is fájt. Ahogy már írták, 6 órán keresztül nem kelhetsz fel, fejed nem emelheted. Én akkor már 2 napja nem aludtam, úgyhogy akkor aludtam valamennyit. Sajnos, az aranyóránk is elmaradt, mert annyira remegtem, hogy nem bírtam volna megtartani. Utána felállítottak. Már késő este volt, szóval gondolom, nem akartak velem bajlódni, mert kérdeztem, most el kell mennem zuhanyozni? Azt mondta a nővér, ráér az holnap is. Ne hagyd el magad. Én még ott sokat sétáltam. Jó, ha mozogsz, de mindig próbáld kihúzni magad. Sebkezelés protokoll függő. Nálunk pl.varratszedés sincs, mert mindenki felszívódót kap. Amikor már érheti víz, mindig töröld szárazra. Nekem a gyerek mindig olyankor ordított otthon a legjobban, amikor zuhanyoztam, szóval ez gondolom, elmaradt, ezért gyulladhatott be ☹️ Mások szerint ezt leszámítva nagyon gyorsan regenerálódtam. Igaz, nem is volt időm sokat vacakolni, egyedül vagyok a babámmal egy lift nélküli házban, szóval nem igazán tudtam kímélni magam.
tegnapelőtt 21:47
 7/20 anonim ***** válasza:
63%
Nekem is sürgősségi csaszarom volt de altatasban. Az első felállás nekem nem sikerült , nem erőltette a nővér mert majdnem elájultam , de hajnalban újra próbáltuk és akkor már sikerült azután mentünk zuhanyozni stb . A kateter felhelyezestol rettegtem és a kihuzatasol is de hála istennek egyik sem faj! Kellemetlen nyilván de nem faj. Én nagyon örülök hogy így alakult a szülésem . Csaszaros vagyok és nagyon kemény tud lenni tudom , de még mindig azt mondom hogy minden elismerésem azoknak akik hüvelyi úton szültek vagy szülnek 😁❤️
tegnapelőtt 21:48
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

Annyival kiegészitenem, hogy nekem odatették mellém/rám a babát abban a 6 orában amig a megfigyelőben voltam, es nem emelhettem a fejem, aztan jött a felállas, zuhany, majd a kórterem. A zuhanynal ott álltak mellettem nehogy baj legyen, de kb. ment egyedül. A jarashoz kellett kis segitseg (a kórteremig). Utana viszont mar mindent magamtol kellett.

A hasizma az embernek mint olyan gyakorlatilag nem letezik egy darabig, így borzaszto nehéz a felüles. A korhazban volt kapaszkodó, azzal huztam magam,az otthoni ágyamnak meg dönthető volt a fej resze, így szinte ülve aludtam, és csak "le kellett fordulni". A térdeim fájtak sokáig, mert combból kellett felállni. Es akkoriban jöttem rá, hogy minden reggel - öntudatlanul, automatikusam - nyújtózkodom az ágyban. Mivel azt sem tudtam :), es a fájdalom ébresztett ra, hogy mit is csinalok :)

A babát autos hordozóban vittük haza, na, azt mindenképpen más vigye. Még utána is egy pár napig.

tegnapelőtt 22:33
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vizállo kötest kaptam, nem is kötest, hanem steril tapaszt. Minden nap nyugodtan lehetett fütdeni, víz is erhette. Utana octanisepttel (fertőtlenitő) befujni, es új tapasz (mutattak milyen, gyogyszertarban lehet kapni). Égy het utan még mindig ragasztottam, de akkor visszamentem az orvoshoz mas okbol, mire ő laza mozdulattal leszedte, hogy erre már semmi szükseg...
tegnapelőtt 22:40
 10/20 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm mindneki válaszát! Kicsit megnyugodtam🥹

Remelem mihamarabb túl leszek rajta!

Nyilván “fél “ az ember attól amit nem tapasztalt meg!

Remelem majd úgy gondolok vissza ra hogy rosszabbra számítottam ☺️

tegnapelőtt 23:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!