Ma vagyok 38+5 napos, első baba, voltam az orvosomnál, a külső méhszáj már nyitott, a belső még zárt, vannak jóslóim. Viszont azt mondta, hogy a baba feje még nincs beékelődve, hanem kicsit jobb oldalon van még, ezért menjek be a kórházba jövő héten hogy a főorvos is rám nézzen. Nov.19 a kiírt dátum, addig még beékelődhet középre a "jó" irányba, vagy erre már mindenképp császárt fognak javasolni?
Jézusom, ilyen baromságokat amúgy hol mondanak? Miért kellene már beilleszkedve lennie?
nov. 9. 18:52
2/14 A kérdező kommentje:
Nem tudom, a dokim mondta..jól rám is ijesztett :D
nov. 9. 19:00
3/14 anonim válasza:
Nyilván nem kell elhinned, hogy szakmabeli vagyok, de ez így ahogy le van írva, teljes baromság (de nyilván kérdés, hogy te laikusként nem értettél-e félre esetleg valamit önhibádon kívül).
nov. 9. 19:13
4/14 A kérdező kommentje:
Így mondta, hogy behív a kórházba, hogy rám nézzen a főorvos is, mert lehet így nem engedhetik a természetes szülést, ha a baba feje nincs még beékelődve.
nov. 9. 19:16
5/14 anonim válasza:
Csakhogy nem is kell beilleszkedve lennie a szülés megindulása előtt. Ha emiatt császározni akarnának, én biztos másik intézménybe rohannék, de te tudod.
nov. 9. 19:18
6/14 anonim válasza:
Sőt, még a vajúdás folyamán is bőven van ideje beilleszkedni.
nov. 9. 19:19
7/14 A kérdező kommentje:
Köszi!
nov. 9. 19:22
8/14 anonim válasza:
Simán belilleszkedhet mèg. Èn a helyedben nem engednèm, hogy vizsgàlgassanak. Egy, hogy a varandoóssag alatti kèzi vizsgàlat, barbàr, elavult dolog. A màsik, nehogy kèzzel tàgìtson, ès beindìtsa evvel a szülèst.
Ha nincs a feje beèkelődve, akkor viszont kifehezetten ellenjavalt vajúdàs alatt burkot repeszteni majd.
Egyèbkènt teljesen eltèrő, hogy mikor illeszkedik be a gyerek feje. Nekem nagyon koràn beilleszkedett. Ki lehet tapintani hasfalon keresztül annak, aki èrt hozzà.
Van, akinek csak vajùdàs közben èkelődik be.
nov. 9. 19:32
9/14 anonim válasza:
Nekem csak vajúdás közben illeszkedett be. Mondta is a szülésznő, hogy hogy feküdjek, melyik oldalamra, hogy segítsük. (Amúgy engem 38+5 naposan senki sem vizsgálgatott, kerek betöltött heteken volt nst, UH akkor sem)
nov. 9. 20:44
10/14 anonim válasza:
Nekem végig magasan volt a baba, nem volt beilleszkedve, csak a szülés alatt illeszkedett be (39+6 szültem).
A második fiammal terminustullepes miatt kórházban voltam 3 napot szülés előtt, azalatt mindenki, aki vizsgált, hülledezett, hogy mennyire hihetetlenül magasan van még mindig a baba. Mindketten természetes úton születtek és senkinek sem jutott eszébe csaszarmetszest javasolni emiatt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!