Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akinek nem fordult be a baba...

Akinek nem fordult be a baba és császár lett az hogy történt ?

Figyelt kérdés

Gondolok itt arra pl hogy beindul. Szülés de a baba nincs be fordulva, azt honnan tudjak ?

Első szulesemnel csak a mehszáját nézték meg semmi más. Abból már kiderül hogy fekszik?

okt. 25. 21:06
 1/9 anonim ***** válasza:
90%
Ultranaggal...
okt. 25. 21:39
 2/9 anonim ***** válasza:
76%

Amikor beérsz a kórházba ilyenkor csinálnak UH-t.

De egy tapasztalt orvos vagy szülésznő tapintással megmondja merre van a baba. Nekem vajúdás közben is mondta pl a szülésznő, hogy magasan van még a feje, így meg úgy csináljunk egy-két fájást, szóval éreznek/látnak ők mindent kívülről is.

okt. 25. 22:31
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Én most vagyok 36 hetes és régóta faros. A dokim szerint császárra készüljek mert kevés az esély a befordulásra, minél régebb óta faros. Nekem már kb a 17-18 héttől így van.

Szóval azt mondta hogy vagy program császár vagy ugyanúgy beindul a szülés, fájások, elfolyik a magzatvíz stb… és úgy császár.

okt. 26. 10:49
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

#3 Ne add fel, 2-es vagyok, nekem is végig faros volt, 37. héten haránt lett, 38. héten befordult. (Azt hittem elfolyt a magzat íz, azzal a tudattal indultam a kórházba, hogy akkor vágnak, odaértünk a kórházba, UH és közölték fejvégű és ép a burok... Én voltam meglepődve a legjobban, nem éreztem mikor fordult be)

Ha érzed, hogy nagyot mozog állj négykézlábra, úgy nagyobb helye lesz. (Meg vannak neten olyan gyakorlatok, amik segítik, hogy beforduljon).

okt. 26. 10:54
 5/9 A kérdező kommentje:

1 hogy te milyen segítőkész vagy. Tudnám minek válaszolsz. Képzeld nem csináltak uht a 32. Héttől se szuleskor se máskor az első babammal amit 2 éve szültem.

Most megyek majd a 32. Hetesre kiváncsi vagyok hogyan lesz. 28 héten meg nem fordult be.

2-3#

Remelem befordul.

Én csak attól felek nehogy ne forduljon be, beindul a szülés stb és aztán sürgősségi legyen a vége.. még a program császárt el is fogadom legalább tudom hogy készüljek.

Ha pl 32. Héten (megkérdezem az orvost nyilván) nem lesz be fordulva akkor menni kell majd még uhra?

okt. 26. 14:38
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

#5 Nekem kellett menni 35. héten is és aztán 37. héttől nst-n mindig néztek UH-t is, hogy befordult-e.

Nálunk pl nincs program császár ilyen esetben. Megvárják amíg beindul. A babának jobb, ha magától indul be és jobb ha van egy kis vajúdás. Ez nem olyan sürgősségi, mint amikor esik a baba szívhangja és mint az őrült tolnak műtőbe, sima farossal (popó végű, nem láb végű) lehet vajúdni (sőt, vannak olyan kórházak, ahol lehet szülni farosan. Nálunk ha második baba, kislány, és az az orvos van ügyeletben aki vállalja, akkor lehet farosat természetes úton szülni.)

okt. 26. 14:48
 7/9 anonim ***** válasza:
59%
5# válaszoltam a kérdésedre, kis idegbajos....🙄
okt. 26. 15:05
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Sok múlik az orvoson, a kórházon és hogy magán vagy állami. Nekem amikor 37. hétre NST-re berendelt az orvos, felírta magának, hogy UH is kell, mert még nem fordult be. Előtte nem idegeskedett rajta. Akkor sem fordult be, kérdeztem, hogy mit kell csinálni, mondta, hogy ha beindul, menjek be a kórházba. Azt is mondta, hogy stabil 5-8 perces fájásokkal, de ezért jól le...tak a kórházban, mondván, hogy ha faros, akkor az első fájásnál el kell indulni. Kórháza válogatja, a mienkben második gyereknél ha jól van a baba és az anya, hagyják hüvelyi úton megszületni a sima faros babákat (rossz lábtartásnál gondolom császár). Egyébként egy rutinos bába vagy orvos tapogatással vagy a szívhang helye alapján is elég jól meg tudja mondani, hogy fej- vagy medencevégi-e a fekvés.
okt. 26. 15:21
 9/9 A kérdező kommentje:
Akkor magyarul lesz ami lesz
okt. 27. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!