31 hetes kismama vagyok és a babám nem fordult be, az alkatom nagyon vékony és nagyon pici vagyok, tényleg muszáj a császár?
31 hetesen a második babám nekem is faros volt. A doki mondta, hogy mehet majd simán, mert 2 éven belül szülöm őt. Szerencsére megfordult ő is a 34. héten, ezért gátat sem kellett metszeni szülésnél, de olyat is hallottam, hogy vajúdás közben (40. héten!!!) váltott irányt a baba. Orvosom mesélte, ő vezette le a szülést, mondta, hogy ha a baba és mama állapota is engedi, akkor mindig hagyja vajúdni az anyukákat tervezett császár előtt, hátha megfordul a baba, mert amíg nem ékelődik be a szülőcsatornába, addig van esély. Igazából az lehet neki akadály, ha a köldökzsinór rá van tekeredve és amiatt nem tud mozogni vagy ha extra méretű a bébi (kb. 58 cm és 4 kg felett). Velem is ez volt, anya hiába vajúdott, nem tudtam megfordulni, meg amúgy is nagy baba voltam, szóval császárral jöttem a világra, de még akkor is volt remény, hogy megforduljak.
Egyébként néhány helyen a budapesti kórházak közül első babát is vállalnak farral simán, az Istvánban külső fordítást is végeznek, de ha baj van, akkor irány a műtő, szóval nem kockázatmentes a dolog. És egy faros babának gyorsabban meg kell születnie, elég gyakori a gátmetszés is.
De nyugodj meg, még van rá esély, hogy megforduljon fejjel lefelé. Állítólag vannak jógagyakorlatok, amik ezt segítik.
Nekem is kb a 31. héten közölte a dokim, hogy harántfekvésben van a baba és már túl késő, hogy forduljon. Szóval programozott császár lesz, ráadásul pár héttel hamarabb (nagyon veszélyes a haránt baba).
Befordult, majdnem mehettem "rendesen" szülni, de a 39. héten a dokim mondta, hogy valamiért nem akar beilleszkedni a feje a medencebemenetbe, úgyhogy mégis császár.
Pont a kiírás napján volt a progi császár és megszületett a lóbébim (ezért nem akart beilleszkedni), viszont még ezzel a ló-mérettel is sikerült fordulnia!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!