Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 36 hetes vagyok, ma lett meg...

36 hetes vagyok, ma lett meg a Streptococcos-szűrés eredménye. Így mire számíthatok?

Figyelt kérdés

Streptococcus agalactiae, Staphylococcus aureus, Candida albicans, mindháromra azt írja, sok telep.

Mi a teendő ezesetben?

(Candida albicans volt a többi terhességemnél is, a többi mindig negatív volt, így ez most váratlanul ért, és elég ideges vagyok. Dokihoz 25-ére van csak időpont.)

nov. 8. 17:05
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
8-as vagyok, nyugi, nem emiatt indítottak.
nov. 9. 06:26
 12/12 anonim ***** válasza:

Nagyon sokan pozitívak, semmi extra ne parázz. Szülés előtt megkérdezik van-e gyógyszer érzékenységed. Nyilván nem olyat fognak adni, amire allergiás vagy.

Szülésnél vénát biztosítanak ilyenkor minden esetben és 4 óránként kapsz antibiotikumot. Nekem reggel 7-kor kötötték be az oxit (41+3-on indították), előtte kaptam egy antit, meg 4 óra múlva és a következő etapra már nem volt szükség.

Az első gyerkőcnél is kaptam antibiotikumot, pedig ott negatív voltam. Ott valami gyulladásos értékem volt magas, így automatán adták. Az egyetlen hátránya, amit éreztem, hogy a baba iszonyat büdit pisil utána napokig, de mindketten rendben vannak.

Most a másodiknál elmondták a strepto miatt milyen tünetekre kell figyelni, szóljak, illetve ha itthon tapasztalom, nem gondolkozunk, irány a legközelebbi kórház. Nem volt semmi. :)

nov. 9. 09:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!