Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 36 hetes vagyok, ma lett meg...

36 hetes vagyok, ma lett meg a Streptococcos-szűrés eredménye. Így mire számíthatok?

Figyelt kérdés

Streptococcus agalactiae, Staphylococcus aureus, Candida albicans, mindháromra azt írja, sok telep.

Mi a teendő ezesetben?

(Candida albicans volt a többi terhességemnél is, a többi mindig negatív volt, így ez most váratlanul ért, és elég ideges vagyok. Dokihoz 25-ére van csak időpont.)

nov. 8. 17:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Majd szülés alatt kell kapni antibiotikumot,ennyi.
nov. 8. 17:14
 2/12 A kérdező kommentje:

Köszi.

És utána a babát szűrik, hogy jelen van-e a szervezetében?

nov. 8. 17:38
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem jött meg az eredmény, így úgy kezeltek, mintha pozitív lett volna.

Kaptam antibiotikumot szülés alatt.

A babáknak sok vizsgálat van (GDM-es is voltam így neki a cukrot is mérték), pontosan viszont nem tudom, hogy erre külön nézik-e.

nov. 8. 17:41
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs tünete, nem.
nov. 8. 17:45
 5/12 A kérdező kommentje:

És milyen hatóanyagú antibiotikumot adnak?

Mert pl az amoxicillinre allergiàs vagyok.

nov. 8. 21:01
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Akkor értelemszerűen nem amoxicillint:D Van rá más is, hidd el. Majd elmondod, hogy mire vagy ézzékeny, ők meg tudni fogják, mit adjanak.
nov. 8. 21:15
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszi, csak legtöbben (amiket neten olvastam), azt írtàk.

De akkor ezek szerint van más alternatíva is szerencsére.

nov. 8. 21:48
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem penicilint adnak rá. Legalábbis én penicilin érzékeny vagyok és erre mondták, hogy semmi gond, mert helyettesíthető.

Nekem indítás volt, az elejétől kezdve, ha jól emlékszem 6 óránként kötötték be infúzióba.

Egyébként a babának a CRP értéket fogják nézni a véréből. Abból kiderül, hogy átjutott-e hozzá is.

nov. 8. 22:08
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Az indítás emiatt volt amúgy?

És onnantól számítva hány óra múlva született meg a baba?

nov. 8. 22:13
 10/12 anonim ***** válasza:
Nekem csak az a második volt. Az egyik orvos azt mondta, majd szülésnél kapok antibiotikumot, egy másik meg, hogy erre nem kell. Indításra mentem, de még előző este a ballon felrakása előtt elöntött a magzatvíz. Másnap kaptam antibiotikumot, de a szülésznő azt mondta, a víz miatt. (A doki előtte azt mondta és írta, hogy tiszta volt, nem kakilt bele, csak azért kell ab., mert özönvízszerűen elfolyt.) Végül császár lett 1 nappal később. Utána is kaptam még, szóval biztos nem amiatt, mert a baba ott nem haladt át végül.☹️
nov. 9. 00:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!