36 hetes vagyok, ma lett meg a Streptococcos-szűrés eredménye. Így mire számíthatok?
Streptococcus agalactiae, Staphylococcus aureus, Candida albicans, mindháromra azt írja, sok telep.
Mi a teendő ezesetben?
(Candida albicans volt a többi terhességemnél is, a többi mindig negatív volt, így ez most váratlanul ért, és elég ideges vagyok. Dokihoz 25-ére van csak időpont.)
Köszi.
És utána a babát szűrik, hogy jelen van-e a szervezetében?
Nekem nem jött meg az eredmény, így úgy kezeltek, mintha pozitív lett volna.
Kaptam antibiotikumot szülés alatt.
A babáknak sok vizsgálat van (GDM-es is voltam így neki a cukrot is mérték), pontosan viszont nem tudom, hogy erre külön nézik-e.
És milyen hatóanyagú antibiotikumot adnak?
Mert pl az amoxicillinre allergiàs vagyok.
Köszi, csak legtöbben (amiket neten olvastam), azt írtàk.
De akkor ezek szerint van más alternatíva is szerencsére.
Szerintem penicilint adnak rá. Legalábbis én penicilin érzékeny vagyok és erre mondták, hogy semmi gond, mert helyettesíthető.
Nekem indítás volt, az elejétől kezdve, ha jól emlékszem 6 óránként kötötték be infúzióba.
Egyébként a babának a CRP értéket fogják nézni a véréből. Abból kiderül, hogy átjutott-e hozzá is.
Köszönöm!
Az indítás emiatt volt amúgy?
És onnantól számítva hány óra múlva született meg a baba?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!