Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen úton jobb szülni?...

Milyen úton jobb szülni? Milyen élmények fűznek a szüléshez?

Figyelt kérdés

Milyen a szülés folyamata? Szülés után mennyi ideig van vérzés? (Bocsi hogy ennyi kérdést írok egyszerre, de nagyon elkezdett érdekelni ez a téma, nyugodtan meséljetek róla bővebben is, ha van kedvetek, előre is köszönöm!!!)

:)

2010. nov. 4. 22:20
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Én kicsit szültem így is-úgy is :) vajúdtam a kisfiammal, a kitolási szakasznál viszont elakadtunk, valamiért egy ponton túl nem akart jönni, így császár lett a dolog vége, mert zuhant a szívhangja. Mint kiderült a köldökzsinórt maga köré tekerte, attól nem tudott kibújni. De csodás élmény maradt a szülés még így is. Azért ha egy mód van rá, jobb ha kibújik magától :) A vérzés változó szülés után, hogy kinek mennyire intenzív ill mennyi ideig tart. Nekem olyan 3 napig elég intenzív volt, utána viszont mint egy normál havi vérzés kb 3 hétig, aztán 1 hét barnázgatás. De azt kell mondjam, hogy mindent megér. És ezt nem azért mondom mert ezt illik mondani, de én már másnap a kórházban mondtam hogy most azonnal újra csinálnám az egészet :) akkora boldogság :)

2010. nov. 4. 22:28
 2/5 anonim ***** válasza:

En huvelyi uton szultem.En igy is akartam, mert ez a termeszet rendje.Megtapasztaltam a borzalmas szules elmenyet, igy a kovetkezonel (ha lesz) nem fogom elutasitani a fajdalom csillapitast, sot ha a csaszar szot meghallom, nem fogok sirvafakadni, hogy nem akarom :)

Ugy gondoltam sok no kibirta a szulest fajdalomcsillapitas nelkul igy en sem kerek, de mar banam.

En 6 hetig vereztem szules utan.Igazabol az elejen nagyon zavart, de a 6 het vegere mar olyan termeszetes volt, hogy 2-3 orankent tusolni kellett a sebet es egesz nap es ejjel olyan mint ha pelenkaban lennek, hogy mar fel sem tunt.

Soha nem hasznalok betetet, plane nem ilyen vastagat, igy eleinte ugy ereztem, hogy mindenki azt nezi azt utcan, hogy mekkora "cucc" van alattam :D

tudom, hogy csak bekepzeltem magamnak, de irto fura erzes volt.

Tudnek irni erngeteg sablon szoveget, hogy bala-bala-bala a baba mindenert karpotol, de ezt uigy is tudod :)

2010. nov. 4. 22:30
 3/5 anonim ***** válasza:
Az első természetes és fájdalomcsillapító nélküli, a második - nem általam kért - császár volt. Százszor az utóbbi... nem kell halálra szenvedni magad ahhoz, hogy anyának érezd magad, sztem a babának is könnyebb volt. Az utóhatások is könnyebbek voltak, a gátmetszés számomra hetekig tartó gyötrelem volt, míg a hasi seb csak 2-3 napig volt kellemetlenebb, de nem volt az se vészes.
2010. nov. 5. 12:29
 4/5 anonim ***** válasza:

Én négyszer szültem hüvelyi úton. Abból egyszer voltak szülés után hetekig borzasztó fájdalmaim alul. Nagyon szétrepedtem és azt hittem megőrülök a fájdalomtól, és hogy már sosem múlik el. A többinél viszont csak kicsit kellett metszeni és épphogy csak fájt utána és nagyon gyorsan helyrejöttem. Maga a szülések gyorsak voltak, a természetes szülés viszont összehasonlithatatlan az inditottal. Sokkal könnyebb volt mint az inditottak. Azok nagyon brutálok. Fájdalomcsillapitást sem kértem. Nem véreztem egyik szülés után sem olyan erősen, de eltartott 4-6 hétig, de jobban csak ilyen barnázás volt már félidőtől. Bármilyen fájdalmas is a szülés de egy csodás érzés mikor kibújik a kisbabád és rögtön láthatod őt. Hát ha nem muszáj én biztos nem akarnék császárral szülni,már csak ez végett is. Pedig az utolsónál azt hittem hogy nem birom ki, belehalok. De már többet nem tervezek, úgy hogy...

:-)

2010. nov. 5. 12:44
 5/5 anonim ***** válasza:

nekem hüvelyi volt, nagyon fájdalmas, hosszú vajúdás. de nem szeretném a 2. császárral emiatt. nem érezném jól magam utána, lelkilg, úgy értem. nekem a gátsebem nagyon jól gyógyult, 4-5 nap múlva nem éreztem semit, ma már ki se lehet tapintani.

22 hónapja szültem .

2010. nov. 5. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!