4 kilós babat nehezebb megszulni? Vagy mar az az 1 kg nyi különbség nem jelent semmit?
Figyelt kérdés
okt. 24. 10:45
1/10 anonim válasza:
Semmit nem jelent,nekem a 4kg 10 dkg-s gyereket könnyebb volt megszülni,mint a 3570g-osat,és a nagyobb volt az első baba.
2/10 anonim válasza:
Nem a tömegen múlik elsősorban. Nagyobb eséllyel jöhet létre téraránytalanság, de annyi minden közrejátszik, hogy ezen egyáltalán nem kell izgulni.
3/10 anonim válasza:
Én csak egy 4,5 kilós át születem, szerintem teljesen mindegy volt a súlya. A vajúdás fáj jobban, ott meg mindegy, hogy hány kilós bent a baba.
Annyi, hogy esély se volt arra, hogy ne legyen gátmetszés, mert hatalmas volt a feje.
4/10 anonim válasza:
4 kiló feletti babával szerintem nekem csak a kitolás volt nehezebb. Hosszú ideig tartott (45 perc), nagyon fájt, és vágtak, repedtem is. Másrészt hasonlókat meséltek ismerősök kisebb babával is, szóval lehet nem csak a súlyán múlt.
5/10 anonim válasza:
Nekem 4,5 kilós volt. Nem tudtam megszülni, mert téraránytalanság volt és a feje se ékelődött be☹️ Pedig előtte mindenki azt mondta szülésre termett a medencém. Majdnem 1nap után vittek a műtőbe, mert a tolófájásoknál megállt a dolog, nem ment lejjebb.
6/10 anonim válasza:
Nekem 2 természetes szülésem volt, mindkettőnél majdnem 4 kilós volt a baba (pár dekán múlott). Az elsőnél kb. 15-20 perc volt a kitolási szakasz, a másodiknál konkrétan 2 tolás. A nőgyógyászom előre nyugtatott, hogy ne féljek, a nagy babák jobban tudják "kilökni" magukat, úgyhogy nincs nehezebb dolog velük. Úgyis a fejük mérete a meghatározó, hiszen ott nem lehet "benyomni"/alakítani, de a hasuk puha, úgyhogy a husisabbak is, az nem számít olyan sokat. Nagy feje meg kisebb babának is lehet.
7/10 anonim válasza:
Szerintem a feje a pláne. Kétszer szültem, és mindkét szülésnél addig volt a legrosszabb, amíg ki nem bújt a fejük, a testük az már úgymond csak "kicsusszant"... 😅 Nem tudom jobban leírni, de tök mindegy lett volna, hogy husis a combjuk vagy a pocakjuk, mert arányaiban a fejük a legnagyobb.
8/10 anonim válasza:
Első lányom 3,7 kilóval született
Szenvedtem mint a kutya, szülés után 2 hónappal még sírva sétáltam el a kisboltig.
A második 4,5 kilóval született, 5 nap múlva már vezettem, de már másnap is mintha misem történt volna. A szülés is sokkal könnyebb volt
9/10 anonim válasza:
Nekem a védőnőm mindig azt mondja, hogy ha valakinek nincs semmiféle anyagcsere zavara (cukorbetegség, pajzsmirigy stb), akkor akkora babát hord ki, amit meg is tud szülni. Érdekes hozzáállás de valahol jogos.
10/10 anonim válasza:
Igaz, nem volt 4 kg, csak 3860 g a 2. babám, de könnyebb volt megszülni, mint az 1. és 3. babát, akik 3120 és 3660 grammokkal születtek.
34 hetes terhes vagyok most, de azért parázok, ahogy közeleg a vége, mi és hogyan lesz…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!