Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 4 kilós babat nehezebb megszul...

4 kilós babat nehezebb megszulni? Vagy mar az az 1 kg nyi különbség nem jelent semmit?

Figyelt kérdés
okt. 24. 10:45
 1/10 anonim ***** válasza:
84%
Semmit nem jelent,nekem a 4kg 10 dkg-s gyereket könnyebb volt megszülni,mint a 3570g-osat,és a nagyobb volt az első baba.
okt. 24. 10:49
 2/10 anonim ***** válasza:
92%
Nem a tömegen múlik elsősorban. Nagyobb eséllyel jöhet létre téraránytalanság, de annyi minden közrejátszik, hogy ezen egyáltalán nem kell izgulni.
okt. 24. 10:53
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Én csak egy 4,5 kilós át születem, szerintem teljesen mindegy volt a súlya. A vajúdás fáj jobban, ott meg mindegy, hogy hány kilós bent a baba.

Annyi, hogy esély se volt arra, hogy ne legyen gátmetszés, mert hatalmas volt a feje.

okt. 24. 11:05
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
4 kiló feletti babával szerintem nekem csak a kitolás volt nehezebb. Hosszú ideig tartott (45 perc), nagyon fájt, és vágtak, repedtem is. Másrészt hasonlókat meséltek ismerősök kisebb babával is, szóval lehet nem csak a súlyán múlt.
okt. 24. 11:41
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 4,5 kilós volt. Nem tudtam megszülni, mert téraránytalanság volt és a feje se ékelődött be☹️ Pedig előtte mindenki azt mondta szülésre termett a medencém. Majdnem 1nap után vittek a műtőbe, mert a tolófájásoknál megállt a dolog, nem ment lejjebb.
okt. 24. 11:44
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 2 természetes szülésem volt, mindkettőnél majdnem 4 kilós volt a baba (pár dekán múlott). Az elsőnél kb. 15-20 perc volt a kitolási szakasz, a másodiknál konkrétan 2 tolás. A nőgyógyászom előre nyugtatott, hogy ne féljek, a nagy babák jobban tudják "kilökni" magukat, úgyhogy nincs nehezebb dolog velük. Úgyis a fejük mérete a meghatározó, hiszen ott nem lehet "benyomni"/alakítani, de a hasuk puha, úgyhogy a husisabbak is, az nem számít olyan sokat. Nagy feje meg kisebb babának is lehet.
okt. 24. 11:49
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a feje a pláne. Kétszer szültem, és mindkét szülésnél addig volt a legrosszabb, amíg ki nem bújt a fejük, a testük az már úgymond csak "kicsusszant"... 😅 Nem tudom jobban leírni, de tök mindegy lett volna, hogy husis a combjuk vagy a pocakjuk, mert arányaiban a fejük a legnagyobb.
okt. 24. 12:49
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Első lányom 3,7 kilóval született

Szenvedtem mint a kutya, szülés után 2 hónappal még sírva sétáltam el a kisboltig.

A második 4,5 kilóval született, 5 nap múlva már vezettem, de már másnap is mintha misem történt volna. A szülés is sokkal könnyebb volt

okt. 24. 15:15
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a védőnőm mindig azt mondja, hogy ha valakinek nincs semmiféle anyagcsere zavara (cukorbetegség, pajzsmirigy stb), akkor akkora babát hord ki, amit meg is tud szülni. Érdekes hozzáállás de valahol jogos.
okt. 24. 17:14
 10/10 anonim ***** válasza:

Igaz, nem volt 4 kg, csak 3860 g a 2. babám, de könnyebb volt megszülni, mint az 1. és 3. babát, akik 3120 és 3660 grammokkal születtek.

34 hetes terhes vagyok most, de azért parázok, ahogy közeleg a vége, mi és hogyan lesz…

okt. 28. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!