Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A hasmenés beindíthatja a...

A hasmenés beindíthatja a szülést?

Figyelt kérdés
2009. jan. 7. 18:55
 1/5 anonim ***** válasza:
95%

Sokak szerint a hasmenés előjele a szülésnek. Nekem 3 héttel szülés előtt folyamatosan hasmenésem volt.

Tehát a válasz: nem feltétlen.

2009. jan. 7. 19:02
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen, bizonyos esetben. A terhesség vége felé, vagy túlhordás esetén. A "bábakoktél" is ilyen elven működik.
2009. jan. 7. 19:37
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Így van, ahogy a második válaszoló írta. A bábakoktél lényege is az, hogy elég durva hasmenést csinál, aminek elsősorban a hascsikarás a lényege, ugyanis a bélmozgások ingerlik a méhet, ami ennek hatására elkezdhet keményedni.

Valahol azt olvastam, hogy a bábakoktélos (tehát hasmenés által kiváltott szülések) döntő többségében nem fájással kezdődik a vajúdás, hanem burokrepedéssel, tehát a magzatvíz folyik el. Nem tudom, hogy ez így igaz-e, de azt tuti, hogy nekem is és egy szintén túlhordásos barátnőmnek is a bábakoktél indította meg a szülést még aznap és mindkettőnknek a víz folyt el először.

2009. jan. 8. 09:19
 4/5 anonim válasza:

Lehet benne igazság. Nekem pl nem volt egyáltalán se hasmenésem se ingerenciám rá,de ez a vajúdásnál igencsak megváltozott. A beöntést is a kitisztításon túl azért is adják,mert berendszerezi(/-heti) a fájásokat. Nekem pl használt.

Maga a hasmenés ahogy írták nem feltétlen indítja,inkább előjele a szülés közeledtének.

2010. máj. 21. 20:59
 5/5 anonim ***** válasza:
Nálam kb 2-3 héttel szülés elött jelentkezett az első babával.Most a másodikkal vagyok 38,5 hetes és megint ezt játszom:-))Ahogy eszek valamit kb 10perc és már mehetek is.Az első babával 4nappal császár elött fektettek be,és akkor már elég volt egy falat is,már egyből jött is ki,így én eleve csak fél adag beöntést kértem.Szerintem mindenképp a szülés közeledtét jelzi!:-)))
2010. máj. 22. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!