Természetes szülési fájdalomcsillapítót ajánlanátok ? Mi az ami segíthet elviselni a fájdalmat ?
Meleg vizes zuhany deréktára. Kicsit könnyít. A légzés arra jó,hogy nem zihálsz, nem fárasztod ki magad túl hamar.
Első szülésnél az orvos engem tornáztatott. Kapaszkodtam, és amikor jött a fájás, ment a guggolás. Inkább rogyasztás volt az, de tényleg elviselhetőbb volt.
Köszönöm !
Esetleg valakinek a zene ? Fülhallgatót engednek használni ? Nagy reményem hogy az kicsit kizökkent
Nekem a kádban vajúdás segített nagyon nagyon sokat. Ott is fájt, de valahogy elviselhetőbb volt. Onnan tudom, hogy amikor kiszállítottak a kádból (kádban szülést terveztünk, de esett a baba szívhangja fájásoknál), akkor azt hittem megdöglök, annyira felerősödött, pedig nem maga a fájás lett erősebb szerintem, csak az érzet.
Az utolsó 45 percet töltöttem kb. szárazon, ott a hidegvizes borogatás és a derékmasszázs annyiban segített, hogy kicsit elterelte a figyelmemet. Értsd: arra figyeltem, amit a szülésznő csinál, vagy arra, hogy "basszus ez hideg". :D
Egyébként a legnagyobb segítség szerintem a tudat. Ha elfogadod, hogy ez most (sajnos) akkor jó, ha fáj és minél jobban fáj, annál közelebb van a vége, nem tiltakozol ellene befeszülten. Tudom, hülyén hangzik, de nekem ez segített még. Illetve meditációt hallgattam nagyon sokat a szülésre készülve és vajúdás alatt is. (Rácz Kata dúláét, youtube-on elérhető)
Az első szülésem borzalmasan befeszülve, egy merő görcsként zajlott, traumatikusan éltem meg. A másodikra így igyekeztem a tudatomat készíteni inkább (elfogadni, hogy ez a fájdalom jót jelent) és nagyon jól éltem meg. Persze fájt, de a lelkem rendben van a történtekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!