SOTE I. szülészete, milyenek a szülőszobák, hogy telik a vajúdás?
Nem ott szültem de itt találsz régebbi kommenteket róla:
az hogy lehet-e mászkálni v. ctg miatt ágyhoz könek-e az vajúdás közben derül ki sajnos.
itt a link:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=sote+I.+sz%F..
Szia!
Én múlt hónapban szültem ott, természetesen. A szülőszoba véleményem szerint elég "otthonos", tehát van benne minden, ami szerintem kell bele: 1 ágy volt, apának van szék, mosdó, szekrény, amibe bepakolhatod a ruháidat. Van a szobából nyíló fürdőszoba, amiben wc is van, bár ebbe az a kellemetlen, hogy 2 szobára jár 1 fürdő.
Velem bent volt az apuka egész végig, adtak rá steril ruhát. A baba amikor megszületett, azonnal rám rakták, aztán apuci elvágta a köldökzsinórt, és elvitték a babát lemosdatni, megmérni meg ilyesmik, de oda mehetett az apa is. Készültek is képek mosdatás közben is:)
A mászkálás meg lehetséges, bár én nem mászkáltam, mert infúziót kötöttek be, és jobb volt feküdni, viszont láttam egy anyukát, akivel járkált az anyukája. Azt azért furcsának tartottam, hogy egész szülés alatt nyitva volt az ajtó :)))) De nem zavart, csak furcsának találtam.
Bár ha kértem volna, biztosan bezárják. Visszatérve én próbáltam labdázni, de úgyse volt jó, szóval én feküdtem egész végig. Azt hiszem, hogy egy ideig feküdnöd kell, amíg meg nem jönnek a fájások, mert addig a ctg vizsgálat folyamatosan megy. Nekem amikor kezdődtek a fájások, az 5 percesek, akkor mondta egy tanuló lány, hogy nyugodtan mehetek már sétálni, vagy tud lasztit is adni, próbáljam ki.
Felnézve az ágyról láttam egy konnektort, amire az volt írva, hogy ZENE, gondolom, hogyha hoztam volna zenét, ami nekem nyugtatólag hat, szólhatott volna. És az infúzió bekötése után 3 órával megszületett Viktor Ákos 53 centivel és 2850 grammal. :)
Én teljes mértékben meg voltam elégedve az egész szobával, orvossal (fogadott doki), és a szülésznővel is. Nagyon rendesek voltak, ha a ctg elmozdult a pocakomon, és rosszabb értéket mutatott, akkor már jött oda, hogy mi lehet a probléma.
És ehhez viszonyítottam:
Salgótarjánban kezdtem el a terhesgondozást, 8 hónapig odajártam, a 9. hónapban mentem fel Pestre, mert egyszerűen nem bírtam az ottani körülményeket. Az ottani szülőszobák.... 4 szoba van egymás mellett, amit csak 1 fél fal választ el, szóval áthallasz mindent, és ha sétálgatni támadna kedved nem mehetsz, csak max. 3 métert, mert akkor átlátsz a másik szobába. Se függöny se semmi.
Amikor ott voltam, mert állítólag rossz volt a ctg eredményem, bejött egy 15 éves ….lány, hogy első baba. A mellettem lévő "szobába" volt, áthallottam, ahogy ordibált (pedig annyira nem volt vészes szerintem), átment az orvos, visszajött, a kesztyűje véres volt, és amikor levették rólam a ctg-t és mentem kifele, kerülgetnem kellett a vércseppeket, mert egész folyosó véres volt.
Ha lesz kis testvér, biztosan itt fogok szülni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!