Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyibe kerül manapság egy...

Mennyibe kerül manapság egy szülés?

Figyelt kérdés
Az összes alternatíva érdekel...:) Pl. Mennyibe kerül, ha valaki egy nagyon drága magánklinikán szül, vagy az, ha egy kevésbé drága szintén magánklinikán... Illetve, ha egy megyei kórházban, akkor mennyi pénzt "szokás" a dokinak adni? Teljes mértékben nem vagyok ezekkel tisztában, és szeretném megtudni mennyi is az annyi...
2010. nov. 2. 23:14
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
szia!én magándokihoz jártam,magánrendelőbe,a vizsgálatok alkalmanként 7000,a szülés 60000 a dokinak,és 30000 aszülésznőnek.(végül császáros lettem,de vajudtam jó pár órát,azért adtam a szülésznőnek is)maximálisan elégedett voltam,a dokim minden nap bejött megnézni,volt olyan szobatársam,aki 100.000 adott a dokijának,és még a varratait sem ő szedte ki.
2010. nov. 2. 23:21
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
épp most olvastam a legmenőbb magánklinikán 1 millió, egy kórházban akár tök ingyen lehet, mert nem kötelező adni. És volt olyan aki 5 ezret adott ügyeletesnek 2 éve és hallottam olyat én is aki százezreket. Mi olyan 50 ezret adtunk császáros szülés után.
2010. nov. 2. 23:26
 3/17 A kérdező kommentje:
Ja igen..erről a mamarose-ről én is olvastam..:) elég durva... nem tudom még, hogy magánklinikán vagy rendes városi kórházban szüljek... Ha lenne egy kórház, ami nem magán, de az ellátás mégis kielégítő, az szuper lenne... de persze az árakkal tisztában kéne lennem:)
2010. nov. 2. 23:31
 4/17 anonim ***** válasza:
55%

Ha Bp.n laksz elég nagy a választék kórházakból. Nekem nincs a fővárossal tapasztalatom, de ki lehet szűrni melyikben jó az ellátás.

Mint már szült nő viszont tudok adni egy-két hasznos tanácsot: olyan kórházat válassz, ha normál kórház mellet döntesz, ahová tudsz vinni saját szülésznőt. Én inkább neki fizetnék + dokinak, mert nagy biztonságot ad, ha akkor "ismerősök" vesznek körül + lehet beszélni gátvédelemről /ez is kórház függő/. Max 4 személyes, de inkább 2-es baba-mama szoba. Egyszemélyes első babásnak nem jó.

Én városiban szültem /Kecskemét/ ötvenet adtam /30 percet voltam össz a szülőszobán, ebből 20 perc volt a doki melója.

2010. nov. 2. 23:38
 5/17 A kérdező kommentje:
És előtte vagy utána kell fizetni...? Mert hallottam olyat, hogy aki nem fizetett előre, annak letojták a fejét, de olyat is, h aki meg előre adta a pénzt, azzal meg azért nem foglalkoztak, mert már "le volt tudva"... Megkapta a doki a pénzt, és tudta, h visszakérni úgysem fogják. Amúgy kecskeméten melyik kórházban és kinél szültél? Meg voltál vele elégedve? Én is ott lakok a környéken...
2010. nov. 2. 23:54
 6/17 anonim ***** válasza:

Én még senkitől sem hallottam, hogy előre fizetett volna. Utólag szokás. Van, aki a varratszedésen (én is, szülés után 3 nappal - 100 ezret a dokinak, 30 ezret a szülésznőnek), és van, aki a 6 hetes kontrollon adja át a pénzt az orvosnak.

Én amúgy sztem túllőttem a célon a doki pénzét illetően, mert kb. fél órát volt bent (egy óra alatt szültem meg), nem volt semmi komplikáció, és a magánrendelésen 5.000 Ft volt egy alkalom. És utólag azt olvastam, hogy a magánrendelési díj tízszeresét "illik" adni a fogadott orvosnak.

Én nem kérdeztem rá tőle, hogy mennyiért vállal, ő pedig nem mondott árat. (utólag nagyon hálás volt, majd kinyalta a f.kem a kontrollon, szerintem elégedett volt a fizetéssel).

Unokahúgomnak az Uzsokiban kerek perec megmondta a fogadott dokija, hogy 80 ezer nála a szülés.

2010. nov. 3. 00:04
 7/17 anonim ***** válasza:

A hálapénz azért hálapénz, mert "hálából" adják, utólag. ga meg van beszélv dokival a tarifa, akkor számít rá és nem toj le. Előre ne adj, kérlek!

Én ügyeletesnél szültem, mert a babó korábban érkezett, és a fogadott dokim az ország másik végében volt éppen. nem tojt le az ügyeletes, sőt! Nagyon is odafigyelt rám, sokszor bejött, szülés után másfél óráig hímezte az alfelemet, hogy tökéletes legyen. 30 ezret kapott, a szülésznő meg 10-et. Az ellátással maximálisan meg voltam elégedve, bár lehetett volna több gomb is a kórházi hálóingeken. :-) (Miskolc, semmelweis)

Ha lenne lehetőségem, olyan kórházat választanék, ahol úgy szülhetek, ahogy nekem jó. Pl szeretnék ülve, úgy sokkal könnyebb. Ezzel szemben - kórházi protokoll - kengyelbe szíjazták a lábamat, és az erőm nagy része arra ment el, hogy a felsőtestemet a combomhoz húzzam, fekvő helyzetből. Mennyivel könnyebb lett volna csak ráülni a szülőzsámolyra, és kitolni a gyereket!

Szóval azt javaslom, hogy elsősorban kórházat válassz. Pl ha szeretnél edát, akkor ott szülj, ahol van erre anesztes éjjel-nappal.

2010. nov. 3. 00:06
 8/17 A kérdező kommentje:
Értem..:) Hát, az nagyon jó lenne, ha többféle módon lehetne szülni a választott kórházban... edát nem szeretnék. Köszönöm az eddigi válaszokat...írjon nyugodtan, aki esetleg tud még valami plusz infóval szolgálni :) Minden érdekel...!!
2010. nov. 3. 00:17
 9/17 anonim ***** válasza:

Nem igaz, hogy 1 millió a dr. rose-nál a szülés. Sima hüvelyi szülés 590 ezer, érzéstelenítéssel 730 ezer, császár 880 ezer. Sajnos, csak 1 napig lehetsz bent, gondolom azért, mert kevés szobájuk van. Maradhatsz több napot is, de azért külön kell fizetni és nem is ragaszkodnak hozzá. Egyébként nem nagy szám az a szülészet, és nem nevezném magánkórháznak a helyet, inkább magánrendelőnek, ugyanis egy irodaházban van. Van pár apróság, ami nem tetszett, de mindenki más. Persze, annak, aki ott szül, érdemes oda járni a terhesgondozásra is, így persze már 1 millió fölött lesz ezzel együtt.

A Telkiben 490 ezertől indulnak a szülés árak, szinte ugyanannyi. A terhesgondozási csomag is olcsóbb picivel, mint a rose-nál, de igazából nem az számít. A Telki egy magánkórház, a Rose inkább othonosabb hozzá képest, bár nem az én ízlésvilágom, kicsit sötét az egész, de ízlések és pofonok. Meg kell nézni mindkét helyet és eldönteni.

És van még a Róbert Károly és a Kútvölgyi, mindkettő olcsóbb az előző kettőnél. A Kútvölgyit nem ismerem, de a Róbert Károlyban voltam egyszer, elég is volt, teljesen olyan, mint egy sima állami kórház, semmi különbség, nekem egyáltalán nem tetszett. Az árak amúgy fent vannak a weboldalukon.

Az állami kórházban pedig változóak az árak, ha fogadott orvosod van, úgy vettem észre 50-100 között van átlagban. Azt vettem észre, sok mindent nem kap ezért az ember, az orvosa ugyanis általában az utolsó pillanatban esik be ilyenkor.

2010. nov. 3. 12:18
 10/17 A kérdező kommentje:
Hát igen... sajna eléggé gáz, hogy még ha az ember fizet is...50-100 ezret (ami nem kevés pénz) akkor sem minden esetben kapja meg azt az odafigyelést a kismama, ami járna neki mindenféle hálapénz nélkül is...
2010. nov. 3. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!