Programozott császárt mikor írja ki a doki állami kórházban? Van valami orvosi team-konzilium ami erről dönt, vagy a várandósgongozást végző orvos írja ki?
Engem a 38.héten írtak ki a 39.hétre. (faros volt, de eltörölték végül a műtétet, mert a 38.héten befordult)
Úgy volt amúgy, hogy UH után beszélnem kellett egy dokival, és ő írt be műtétre.
39.héten írták ki.
Haránt baba volt
39+6 volt a császár
Tehát már az első nőgyógyászat látogatásakor kiirnak császárra?
Értitek mit akarok mondani.
Bemész, közlöd hogy van pszichiátriai papír, idős szülő nő vagy nagytulsullyal és a magán dokitol kéred, hogy császár legyen.
Na és ekkor ő fogja magát és kiir mondjuk a 39-ik hétre ?
Nem, a terhesség végén kapsz időpontot a császárra.
Max a kiskönyvben jelzik, hogy programcsászár lesz.
Attól is függ melyik kórház, mi a pcs oka. Én Pesten szültem nekem a 37. héten csinálták, de előtte már kórházban voltam megfigyelésen. Konzíliumot tartottak róla, és el is mondták nekem. A gond nálam az volt, hogy a méhszájon volt a méhlepény.
Azt is elmondták, hogy az a gyanújuk, hogy más gond is van és veszélyben van a méhem. Szóval nekem mindent elmondtak.
Egyik barátnőmnek is pcs volt neki megmondták neki, hogy xy napon legyen ott este másnap reggel pcs. Én rákérdeznék a helyedben a kórházban ahol szülni fogsz.
Az utolsó heti NSTn kaptam rá időpontot csak.
Addig nem tudtam mikor lesz
Amikor már az első trimesztertől biztosan tudjátok, hogy programozott császármetszés (PCS) lesz, az a várandósgondozást végző orvos dolga, hogy ezt jelezze és időben megszervezze. Az orvosod, aki végigkíséri a terhességed, valószínűleg az, aki az indokok alapján kiírja a PCS-t. Az orvosnak dokumentálnia kell az indokokat és a szülés várható időpontja előtt egyeztetnie kell a kórházzal, ahol szülni fogsz.
Állami kórházban a helyzet attól is függ, hogy mennyire foglalt a szülészet és a műtő, valamint, hogy milyen szabályok vannak a kórházban. Gyakran egy szülés előtti konzultációs alkalom során a kórház szülészeti team-je is részt vesz a döntésben, de az, hogy konkrétan ki végzi el a műtétet, attól függhet, hogy ki lesz ügyeletben az adott napon.
Ha van konkrét időpont, amikorra a császármetszést programozták, az orvosod ezt előre le tudja egyeztetni a kórházzal, de a műtétet végző orvos személye változhat, ha nem választottál konkrét szülészorvost. Ezt érdemes megbeszélned az orvosoddal, hogy pontosan tudd, mire számíthatsz, és milyen lehetőségeid vannak, ha ragaszkodsz ahhoz, hogy ő végezze a műtétet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!