Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Programozott császárt mikor...

Programozott császárt mikor írja ki a doki állami kórházban? Van valami orvosi team-konzilium ami erről dönt, vagy a várandósgongozást végző orvos írja ki?

Figyelt kérdés
Már az első trimesztertől tudjuk, hogy pcs lesz, és a mostani rendszerben nem tudom hogyan engedélyezik a pcst, hogyha nem az orvosom operál meg, hanem az éppen aktuálisan ügyeletes orvos.

szept. 1. 23:33
 1/9 anonim ***** válasza:
49%
Általában 37-38.het között csaszaroznak, kiirnak 1 napra, és aki ott van az mut.
szept. 2. 00:03
 2/9 anonim ***** válasza:
45%
Ha van sajàt dokid ,akkor vele ki lehet jàtszani,hogy ő műtsön.A baràtnőmet is a sajàt dokija,arra a napra írta ki csàszàrra,amikor ő bent van.
szept. 2. 07:11
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Engem a 38.héten írtak ki a 39.hétre. (faros volt, de eltörölték végül a műtétet, mert a 38.héten befordult)

Úgy volt amúgy, hogy UH után beszélnem kellett egy dokival, és ő írt be műtétre.

szept. 2. 08:14
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

39.héten írták ki.

Haránt baba volt

39+6 volt a császár

szept. 2. 09:13
 5/9 A kérdező kommentje:

Tehát már az első nőgyógyászat látogatásakor kiirnak császárra?

Értitek mit akarok mondani.

Bemész, közlöd hogy van pszichiátriai papír, idős szülő nő vagy nagytulsullyal és a magán dokitol kéred, hogy császár legyen.

Na és ekkor ő fogja magát és kiir mondjuk a 39-ik hétre ?

szept. 2. 11:11
 6/9 anonim ***** válasza:
91%

Nem, a terhesség végén kapsz időpontot a császárra.

Max a kiskönyvben jelzik, hogy programcsászár lesz.

szept. 2. 11:21
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Attól is függ melyik kórház, mi a pcs oka. Én Pesten szültem nekem a 37. héten csinálták, de előtte már kórházban voltam megfigyelésen. Konzíliumot tartottak róla, és el is mondták nekem. A gond nálam az volt, hogy a méhszájon volt a méhlepény.

Azt is elmondták, hogy az a gyanújuk, hogy más gond is van és veszélyben van a méhem. Szóval nekem mindent elmondtak.

Egyik barátnőmnek is pcs volt neki megmondták neki, hogy xy napon legyen ott este másnap reggel pcs. Én rákérdeznék a helyedben a kórházban ahol szülni fogsz.

szept. 2. 12:01
 8/9 anonim ***** válasza:
56%

Az utolsó heti NSTn kaptam rá időpontot csak.

Addig nem tudtam mikor lesz

szept. 3. 00:07
 9/9 anonim ***** válasza:

Amikor már az első trimesztertől biztosan tudjátok, hogy programozott császármetszés (PCS) lesz, az a várandósgondozást végző orvos dolga, hogy ezt jelezze és időben megszervezze. Az orvosod, aki végigkíséri a terhességed, valószínűleg az, aki az indokok alapján kiírja a PCS-t. Az orvosnak dokumentálnia kell az indokokat és a szülés várható időpontja előtt egyeztetnie kell a kórházzal, ahol szülni fogsz.

Állami kórházban a helyzet attól is függ, hogy mennyire foglalt a szülészet és a műtő, valamint, hogy milyen szabályok vannak a kórházban. Gyakran egy szülés előtti konzultációs alkalom során a kórház szülészeti team-je is részt vesz a döntésben, de az, hogy konkrétan ki végzi el a műtétet, attól függhet, hogy ki lesz ügyeletben az adott napon.

Ha van konkrét időpont, amikorra a császármetszést programozták, az orvosod ezt előre le tudja egyeztetni a kórházzal, de a műtétet végző orvos személye változhat, ha nem választottál konkrét szülészorvost. Ezt érdemes megbeszélned az orvosoddal, hogy pontosan tudd, mire számíthatsz, és milyen lehetőségeid vannak, ha ragaszkodsz ahhoz, hogy ő végezze a műtétet.

szept. 3. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!