Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van valaki aki sirva fakadt...

Van valaki aki sirva fakadt szules alatt a fajdalomtol?

Figyelt kérdés
Lehet hogy hulye kerdes, de nagyon erdekel. Nagyon felek a szulestol. Eleg rosszul viselem a fajdalmat.
2009. jan. 7. 11:37
 1/10 anonim ***** válasza:
67%

Nekem olyan fájdalmaim voltak,hogy már sírni sem tudtam inkább a falat vertem.

Ilyen fájdalom nincs mégegy és addig nagyon rossz amég nem jönnek a tolófájások,tehát a tágulási szakaszt kell túlélni.Nekem ez a 3.terhességem és most igényelni fogom az Epidurált,mivel az injekciók semmit nem értek.

2009. jan. 7. 11:42
 2/10 anonim ***** válasza:
83%

Én is rosszul viselem amikor a degum megharapott én is sírtam de a szülés egészen más fájdalom. Azt mondanám igazán nem is fájdalom... ha nem úgy fogod fel hogy fájásod van akkor nem fáj. A vajúdásnál van fájásszünet akkor tudsz pihenni a természet gondoskodik róla hogy fokozatosan terheljen - 10 percestől a kétpercesig. A tolófájásoknál már inkább feszít mint fáj maga a kitolás vagyis maga szülés nem fáj mert akkor már dolgod van számolod hogy meglegyen a három tolás egy fájás alatt, figyelsz hogy jól vedd a levegőt, és akkor már nagyon feszít a feje nem fáj.

Ne félj tőle!!!

2009. jan. 7. 11:43
 3/10 anonim ***** válasza:
84%

Én már 2 szülésen vagyok túl, szerintem elég rosszul viseltem. Az elsőnél sírtam kicsit, meg hánytam is, sajnos utána császároztak.

A kisfiam születésénél is sírtam a fájdalomtól, sőt a tágulási szakot(3 órát) végig üvöltöttem. Viszont sikerült rendesen megszülnöm.

Ne aggódj, elhiszem hogy félsz, én az elsőtől még nem féltem, viszont a másodiknál annál jobban(akkor már nagyjából tudtam mi vár rám).

Ha sírni, vagy kiabálni fogsz, ne törődj vele, mindenki másképp viseli a fájdalmat! Rám nem szólt a doktornő se, meg a szülésznő se, hogy maradjak csöndbe. Nem is bírtam volna. Ez van, én ilyen vagyok.

Fel a fejjel, minden rendben lesz, gondolj bele hány nő túlélte már a szülést!

Könnyű szülést kívánok neked, és sok boldogságot a babához.

2009. jan. 7. 11:44
 4/10 anonim ***** válasza:
89%

Szia!

Ne félj tőle. Én az elsőt epidurállal, a másodikat érzéstelenítés nélkül szültem. Ha félsz a fájdalomtól, kérj érzéstelenítőt, de ennek feltétele, hogy időben beérj, mert a másodiknál azért nem kaptam, mert már későn értem be hozzá. Én mondjuk nem féltem tőle, és ez szerintem nagyon sokat segített, hogy nem görcsöltem rajta.

Próbálj meg feloldódni, fáj, de majd meglátod, életed legcsodálatosabb és legérdekesebb élménye lesz.

Én szülnék bárki helyett, bármikor, mert olyan erőt ad az, hogy az ember ekkora dolgot képes véghezvinni.

Ha úgy könnyebb sírdogálj közben, mert oldja a feszültséget, senki nem fog meglepődni. Nekem mondjuk egy hangom sem volt,mert vallom, hogy viszi csak az erődet, de a mellettem lévő szobában úgy üvöltöttek, hogy rossz volt hallgatni. Mindenki másképp viseli.

Ügyes leszel, és a babád is!

Szép szülést!

Judy

2009. jan. 7. 11:46
 5/10 anonim ***** válasza:
77%

Szia!

Lehet rémtöténeteket írni, de minek riogatni a kismamaákat? Igen a azülés fáj, igen, a könnye is kicsordul tőle az embernek, de nekem fájt a gyökérkezelés is, kicsordult tőle a könnyem is, mégsem kaptam a végén a kezembe egy kis csomagot a 9 hónapig várva várt csöpp fiammal.

Szóval a szülés egészen más, mint a többi fájdalom. Ha tudod, hogy mi történik veled a vajúdás alatt - nagyon fontosnak tartom a szülésfelkszítő tanfolyamot, vagy valami hasonlót! - és bízola a segítőidben (orvos, szülésznő, esetleg dúla, sőt bába) akkor a szülés eéviselhető, a kín édes és a babáddal való találkozás feledteti az átélt nehézségeket!

Szép szülést kívánok neked: egy 2 hetes kisfiú mamája

2009. jan. 7. 11:48
 6/10 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem nem hülye kérdés, egyáltalán nem az!Hiszen megszülni egy babát elég nagy ,,munka". Nem csoda ha foglalkoztat a gondolat, hogy mégis mekkora a vele járó fájdalom mértéke.:)Én úgy gondolom megnyugtató választ senkitől ne várj és én nem is fogok olyanokat írni hogy ,,jaj ne félj, minden rendben lesz stb., Nem erre van szükséged és arra sem hogy részletezzem nekem mennyire fájt. Mindenki másképp éli meg a szülést, FÁJ, az tény.Ne is erre gondolj, hogy sírni fogsz-e vagy sem. A félelmedből és az alacsony fájdalom küszöbödből még nem következik egyenesen az, hogy végig sírni fogsz.Lehet, hogy te leszel a legügyesebb vajúdó kismama az egész kórházban.:)Ha pedig sírsz, hát akkor mi van?!Semmi.Senki sem ítélhet el ezért, pontosan avégett, mert senki nem tudhatja neked mennyire fáj.A végén úgyis erős leszel, összeszeded magad és/vagy kérsz fájdalomcsillapítót, megmarkolod a párod kezét (kit mi nyugtat meg)és megszülöd a világ legszebb kisbabáját.:)Törekedj a pozitív gondolkodásra, ott lesznek veled a szülésznők, bába, orvos (kinél milyen csapatfelállásban) ők segítenek abban, hogy minél biztonságosabban és minél hamarabb meglegyen a baba.Bízz meg bennük, de tudd azt is, hogy te vagy az egyetlen aki segíthet önmagán és a picin.Senki más nem szülheti meg helyetted.Ráadásul a babód is ugyanazon megy keresztül mint te, ez az első közös dolog amit vele együtt csinálsz: a legnehezebb és a legszebb is.Erőt és kitartást kívánok Neked a szüléshez és egészséget, boldogságot a kisbabádhoz!:))
2009. jan. 7. 12:27
 7/10 anonim ***** válasza:
76%

Szia! Tudom már sokan irták, hogy ne félj, de énis csak csatlakozni tudok az előttem szólóhoz! Sok dolog fáj, de a szülés az tényleg más! Az egy csoda! Nálam jobban talán senki nem félt és a végén azt mondtam, hogy ha lehet még egyszer végigcsinálnám, mert az a pillanat leírhatatlan amikor először látod meg a te kicsi manókádat!!! Az egy gyönyörű pillanat, és ez tényleg egy FÖLDÖNTÚLI SZERELEM!!!

Sok sikert kitartás!!! Gondolj arra hogy a manókád éppugy szenved közben mint te és mégis milyen hősiesen viseli!

Puszi

2009. jan. 7. 12:29
 8/10 anonim ***** válasza:
92%

sia!

Legszívesebben üvöltöttem volna,de mivel az elveszi az energiát,így maradt a csendes káromkodás....fá,mert tud fájni,olyan fájdalom,amit soha máskor nem fogsz érezni,de tény,h elmúlik. Megszületik a pici,és abban a pillanatban mindent elfelejtesz ami addig történt.(míg nem szültem,azt hittem h ez csak duma,de tény,h így van) Sírhatsz is,üvölthetsz is,de nincs értelme,energia megy el rá,amire kitoláskor nagy szükség lesz. Az elején még nevetgéltem,na a végére már arra se volt erőm. Mikor a feje a hüvelyednél lesz,iszonyatosan fog feszíteni,de a következő fájásnál,szépen kinyomod a babód,utána még egy,és a kis picur már meg is lesz. Utána azon fogsz aggodni miért nem sír? mert az a pár másodperc is ott óráknak tűnnik,és mikor rád teszik,az már maga lesz a menny. Tény utána elbőgtem magam. De olyan pillanat amiért érdemes élni. a Szülés csoda,bármilyen módon is történik, legyen természetes,vagy császár. Ne félj tőle, első babánál az a jó,h nem tudod mikor mi fog történi,csak sodrodsz az eseményekkel,és mindig kövesd a doki,szülésznő utasitásait,könnyebbé teszik a szülést,nem csak okoskodnak! Szülés közben átkerülsz egy más fajta lelkiállapotba, ami nagyon jóóóó.

Szép és gyors szülést kívánok!

2009. jan. 7. 12:48
 9/10 A kérdező kommentje:

Nagyon szepen koszonom a valaszokat. Mondhatni hogy megnyugtatoak voltak.

Igaz igy is meg felek egy kicsit...de a felelembe belekeveredik az izgalom es a varakozas is :)

2009. jan. 7. 16:12
 10/10 anonim ***** válasza:
Ugy van ahogy mindenki irja soha visszanem ero pillanat.ezt csak egy anya erti,hihetetlen,hogy egy noi test mit bir el.szornyu fajdalom.nekem eleitol kezdve 2percenket jottek a fajdalmak,semmi 10,5 perc.mindjart 2percenkent.szornyu volt.hanytam is,a falat kapartam,sirni nem volt erom,mert az a ket perc amig nem jott a fajas,azt hihetetlen de ataludtam,annyira faraszto.mar a tolasnal semmit sem erzekeltem annyira kivoltam merulve,mar csak nyomtam es lkevegot vettem.utana meg 2orat reszketett a testem,nem tudtam kontrolalni.de ahogy meghallottam a pici sirasat akkor elsirtam magam mint egy kis gyerek,a legboldogabb ember voltam.mellemre tettek es en csak neztem es neztem...
2009. jan. 8. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!