Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Megéri állami kórházban...

Megéri állami kórházban térítésmentesen várandósgondozásra járni, ami után magán kórházban szeretnék szülni?

Figyelt kérdés

Programozott császárt írt ki nekem a pszichiáter szakorvos, és mindenképp magán kórházban szeretnék szülni, mert egyáltalán nem biztos, hogy az ügyeletes szülész figyelembe fogja venni. PTSD-vel kezelték évekig a traumatikus első szülésem miatt.

Viszont miért kellene nekem a terhesgondozásra is egy vagyont kiadni magánnőgyógyásznál, amikor ugyanazt megcsinálja egy állami kórház is?

Én az első babámnál állami várandósgongozásra jártam, az ég világon semmi bajom nem volt a főorvos úrral, nem volt se lekezelő, se durva, olyan semleges volt és nagyon szakszerű és ez itt lenne helyben.

Ha hozzá járnék magán várandósgongozásra az horribilis összeg lenne.

Így több pénz maradna a magán kórházi szülésre, mert az a lényeges.

Az első babám sajnos állami kórházban a szülészet erőszakos ugyanakkor hanyag viselkedése miatt lett beszédfogyatékos, mert beszorult, oxigénhiányos rémes szülésem volt. Soha többé.

aug. 25. 19:02
1 2 3
 11/21 Derjaderja ***** válasza:
78%
Én nagyon rég dolgoztam a Medicovernél, akkor szerintem volt olyan csomag, hogy csak a 37. Héttől járt oda az ügyfél. Szerintem nem esélytelen.
aug. 25. 21:04
 12/21 anonim ***** válasza:
0%
Mikor szülsz? Mert akkor addig nem járok ide, hogy folyamatosan téged olvassalak...
aug. 26. 07:06
 13/21 anonim ***** válasza:
Volt már kérdése?
aug. 26. 07:27
 14/21 anonim ***** válasza:
56%
13, nem is egy. CSak érdekes módot ott a magán terhesgondozás volt a terv államis szüléssel. Le lett írva, hogy tesznek a magánorvos véleményére, nehogy már ő írja a műtéti programot, ott megfordult a kérdés.
aug. 26. 07:30
 15/21 anonim ***** válasza:
0%
Azt nem olvastam. Sokan még azt hiszik kijátszhatják a rendszert. Igazából a kérdezőt se értem. Ha van pénz magánkórházra, akkor ne okozzon már problémát a terhesgondozás anyagilag. Azt írja, hogy úgy is a szülés a lényeg, pedig a gondozás is fontos, mert ott vizsgálják, hogy minden rendben van-e a magzattal.
aug. 26. 08:04
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Ahol én szültem magánkórházban, ott lehetett úgy is szülni, hogy nem oda jártál terhesgondozásra, egyedüli feltétel volt, hogy valahol a 37. héten kellett egy aneszteziológiai találkozó (itt átnézett minden korábbi leletet, megbeszéltük az allergiákat, érzékenységeket, ha lett volna ilyen indikációm a császármetszésre, azt is vele kellett volna egyeztetni, stb), illetve a ctg-kre oda kellett már járni akkor is, ha a sima várandósgondozást máshol intézted. Ha van választott orvos a magánszülészeten belül, akkor értelemszerűen vele érdemes felvenni a kapcsolatot és legalább egyszer találkozni vele a várható szülés előtt, elmondani neki, hogy mit szeretnél, nyilván programcsászárnál időpontot egyeztetni és stb. Erről nincs tapasztalatom, mert én ügyeletben szültem, nem volt dedikált orvosom, de logikusan végiggondolva ez nem árt.
aug. 26. 08:28
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

A magánkórházakban vannak várandósgondozási csomagok és szülési csomagok. Nem feltétele egyik a másiknak.

Oda jársz gondozásra, ahova akarsz. Ilyenkor egyeztetsz a magánkórházzal egy időpontot 36-37. hétre általában (talán a Maternityben lehet korábban) szülés engedélyeztetésre és szerződés kötésre. A check pointnál átnézik az összes papírodat, megvizsgálnak és eldöntik szülhetsz-e náluk.

Ha hozzájuk jársz gondozásra is, akkor ezt a check pointot tudod megkerülni csak, vagyis sokkal korábban egyértelművé válik, ha mondjuk valamilyen okból nem szülhetsz ott.

aug. 26. 09:34
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként meg minden magánkórház alap infóit és tarifáit megtalálod a saját honlapjukon. Pl.: [link]

Itt is látszik, hogy van külön szülés csomag és melyik csomag mit tartalmaz.

Ha valamire nem találsz választ, hívd fel őket/írj nekik e-mailt. Válaszolni fognak.

Azt lehet nem fogják nyíltan, írásban kommunikálni, hogy kérésre is császároznak, nem csak indokoltság esetén, de ezt megtudod előzni azzal, hogy elmondod, hogy van egy ilyen papírod, ez alapján dönthetnek-e máshogy. (Nem fognak.) Ennyi.

aug. 26. 09:45
 19/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm, nyilván el tudtam olvasni a neten a maga kórházak ismertetőit, nem arról szólt a kérdés.

Az utolsó 3 válaszolónak köszönöm hasznos infókat kaptam.

Az a nullára lepontozott jó képességű pedig ne olvassa a kérdéseimet, nem kötelező, te szelet sonka.

aug. 26. 17:11
 20/21 anonim ***** válasza:
0%

"te szelet sonka"

Nem én vagyok a 0 pontos, de ne haragudj meg te sem vagy különb nála

aug. 26. 19:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!