Lehetséges az, hogy a magzavíz elfolyása után egyből
2percesei vannak valakinek, és szinte nyomban jönnek a
tolók, majd a baba?
Szerintem ez ritka, de nem elképzelhetetlen. Nekem a magzatvíz elfolyása után 3 perces fájásaim lettek, 1,5 óra alatt született a gyermekem.
aug. 18. 07:17
Van ilyen, hogy valaki extra gyorsan tágul. Nekem is van három barátnőm is, akik alig értek be a kórházba, mert fél-egy óra megszültek majdnem az autóban meg a folyosón várva. Az egyik már méhszájgyengeség miatt feküdt szinte végig, mégis a 32. hétig bírta csak (egészséges lett a gyerek). Hírekben is mindig szokott lenni ilyen eset, hogy mentőben meg otthon meg utcán szült valaki ilyen rohammódra.
aug. 18. 07:18
Lehetséges, velem is hasonlóan volt.
aug. 18. 08:24
Nekem csak az elsőnél folyt el 6 óra vajúdás után, még 10 órával utána szültem :S
A másik kettőnél el se folyt magától.
Másodiknál közvetlen szülés előtt burokrepesztés (17 óra vajúdás után), harmadiknál indítás után. (Itt 7 órával később szültem meg.)
Ha az otthoni, vagy akárhol szülést nem is, de ezeket a gyors lefolyású szüléseket azért irigylem.
aug. 18. 08:34
Nem hiszem, hogy nagyon gyakori, de nekem is van olyan barátnőm, akinek 3 percesei jöttek magzatvíz elfolyás után 3-4 órával. Mondjuk ott az a 3-4 óra volt a kulcs, szóval nem azonnal jöttek a fájások az elfolyás után és nem is rohant rögtön kórházba, de mire jöttek a fájások is, már bent volt. 2 óra múlva a baba meg kint. :)
Bár így szülnék én is... :D
aug. 18. 09:05
Rohamos szülésnek hívják, nem gyakori, de létező.
Nekem pl második gyerekkel elfolyt a víz, nem volt fájás, semmi, valami kis hm-hm, hogy elkezdődött, mint egy nagyon enyhe menstruáció. Bementünk a kórházba, ott ráérősen felvették az adataimat, ctg stb, már éreztem 5 perces kis maszatolást, de semmi kibírhatatlan. Aztán eltelt 2 óra és mondtam a szülésznőnek, hogy ez kezd fájni, de még tolerálható. Aztán mire észbe kaptam, tolófájások, és 3 nyomással kint volt. Mindennel együtt nem volt 5 óra. Ehhez képest az első kegyetlenül fájt, és majd 24 óráig tartott.
aug. 18. 10:09
Nekem a magzatvíz elfolyása után 12 órán át egy darab fájásom sem volt... Bent azt mondták, ez a leglassabb verzió, amikor reped a burok, de nem indul meg a szülés.
aug. 18. 10:29
Nekem is megrepedt hajnalban, semmi fájásom nem volt, aztán este hirtelen brutál erős 4 perces fájásaim lettek, rá 4 órára kint volt a baba. De az a 4 óra kegyetlen volt
aug. 18. 11:11
Létezik :) nekem az első fájásokkal indult,volt burokrepesztes, és több mint 10 óra volt. A második vizelfolyással indult, nulla előjellel. Onnantól 2 óra múlva a kezemben volt a gyerek, nem indultak azonnal a fajasok (viszont kb a 30. héttől 2222 volt a mehszaj ertekem)
aug. 18. 13:39
Nekem a második szülésemnél a tolófájások közben folyt el a magzatvíz, de előtte azért már fájdogált valami, csak olyan gyengén és szabálytalanul, hogy azt hittem, jóslók. Épp, hogy beértünk. A szomszédnak hasonló volt a második szülése. Az első szülésem, na az jó hosszú volt, burokrepedéssel indult, fokozatosan jöttek a fájások, a végén már nagyon fájt és még mindig nem tágultam, a második alig fájt azt' mégis úgy kellett a babát győzködni, hogy maradjon még bent. Az csak a ráadás, hogy az elsőnél alaposan szétszakadtam, a másodiknál alig volt valami.
aug. 19. 00:23
Kapcsolódó kérdések: