Mi történik a kórházban szülés után?
Ilyenekre gondolok, hogy anyuka alszik és latogatja a babát? Vagy vele alszik a baba? Meg mikor látogathatja ha nem vele alszik?
Szoptatás meg hasonló dolgokra oktatják esetleg? Apukák mennyit látogathatnak?
Leginkább az, hogy nem hagynak pihenni.
Legalábbis nálunk se engem, se a babát. Mikor végre elaludt és pihenhettem volna, bejöttek, hogy keltsem fel szoptatni. Nem volt tejem az első 4 napban, úgyhogy állandóan mellre rakatták velem. Ha letettem, akkor meg fejjek... aztán 2-3 óránként vigyem mérni, evés előtt és után. Olyan volt mint valami kiképző tábor. :D Viszont utána meg se kottyant a gyermekágyi időszak otthon. A depresszió is messziről elkerült, már attól megkönnyebbültem, hogy hazamehettünk a kórházból. :))
Pedig semmi segítségem nem volt a férjemen kívül, de lazán megoldottam mindent az első babával.
Nagyon durva, amiket írtok, hogy 5-6 babával egy szobában, és így nem lehet aludni... Embertelen... De szomorú az egészségügy állapota! Ha több kapacitás lenne, nem így lenne.
Meg hogy sokaknak semmi segítség: nem mutatnak szoptatást, meg nem hagyhatja az újszülöttet megőrzésre mikor alig áll a lábán, magára is kéne idő...
Van egy Németországban élő barátnőm, már van 1 gyereke, pár hónapos, aztán tőle is megkérdeztem ezeket, és neki annyival jobb tapasztalata volt. Pedig nem magánban szült, meg semmi, sima helyi női klinikán szült ingyér. Ő egyedül volt szobán a babával az elején, utána kettesben, mert csak maximum 2 fős szobák vannak. Azért nem mindegy, hogy 6 fős vagy 2 fős szobák vannak... És neki jöttek megmutatni a szoptatást, meg egyéb babaellátó dolgokat, ez ott protokoll. Apás szülése volt, és ahhoz hasonlóan amit sokan írtak, nekik is ott lehet utána maradni hármasban 2 órát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!