Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi történik a kórházban...

Mi történik a kórházban szülés után?

Figyelt kérdés

Ilyenekre gondolok, hogy anyuka alszik és latogatja a babát? Vagy vele alszik a baba? Meg mikor látogathatja ha nem vele alszik?

Szoptatás meg hasonló dolgokra oktatják esetleg? Apukák mennyit látogathatnak?

aug. 2. 11:57
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Bababarát kórházban szültem 2x. 2 órát együtt voltunk a szülőszobán. A 2 óra letelte után kaptam szobát. A babát pár óra múlva hozták a szobába és onnan végig velem volt éjjel-nappal. Apuka bejöhet egy megadott időben és van külön szoba biztosítva (nálunk rugalmasak voltak, nem nézték mennyit van bent). A második gyerekem februárban született és lezárták a sok betegség miatt a kórházat. Szüléshez is engedélyt kellett kérnem, hogy a férjem beengedjék. Látogatás sem volt. Ott nehezen telt el 2 éjszaka, mert volt már itthon 1 gyerek.
aug. 2. 15:12
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Leginkább az, hogy nem hagynak pihenni.

Legalábbis nálunk se engem, se a babát. Mikor végre elaludt és pihenhettem volna, bejöttek, hogy keltsem fel szoptatni. Nem volt tejem az első 4 napban, úgyhogy állandóan mellre rakatták velem. Ha letettem, akkor meg fejjek... aztán 2-3 óránként vigyem mérni, evés előtt és után. Olyan volt mint valami kiképző tábor. :D Viszont utána meg se kottyant a gyermekágyi időszak otthon. A depresszió is messziről elkerült, már attól megkönnyebbültem, hogy hazamehettünk a kórházból. :))

Pedig semmi segítségem nem volt a férjemen kívül, de lazán megoldottam mindent az első babával.

aug. 2. 15:18
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Dunaújváros, császár után. Reggel fél 7 körül toltak ki a műtőből, be a szobába. Többször bejöttek ellenőrizni a vérzést. Dél körül már sétálnom kellett, egyenes háttal, kihúzva magam, mintha mi sem történt volna. Aztán enni kellett. Utána hozták a babát. Megmutatták hogy tegyem mellre aztán otthagytak. Első éjszakára elvitték, hogy tudjak pihenni, de utána végig velem volt, csak a kötelező vizsgálatra vitték el. Ha a megőrzőbe vitted, ha fürödni szerettél volna vagy valami, már azért is csúnyán néztek. Műtét után ráadásul migrénem lett, alig bírtam ellátni a kisfiam. Alvásról nem is álmodhattam, nem lehetett pihenni bent egyáltalán. Ráadásul be sem indult a tejem és pótlást sem kapott a kisfiam. Többször bejöttek beszólogatni a csecsemősök is illetve 6-an voltunk egy szobában...
aug. 2. 15:44
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk: reggel 9:40-re született, kb másfél órát volt velem aranyóraba, utána 12 óra körül attoltak a szobába olyan 14 óra körül kihozták, megmutatták a szoptatást aztán végig velem volt, csak vizsgálatra és fürdetésre vitték el.
aug. 2. 16:19
 15/18 anonim ***** válasza:
84%
Ahol én szültem ott csak vizsgálatra vitték el és megetetni, ha nekem nem sikerült. VIP szobában voltam, 8-20ig bárki ott lehetett nálunk, ilyenkor tudtam fürödni pl. Viszont mikor este el kellett mennem "kezelésre" akkor a baba egyedül volt a szobában
aug. 2. 17:34
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Egri kórház, fogadott orvos, szülésznő nélkül. Éjfélre értünk be. Nem kaptam, kértem semmi külső beavatkozást (oxi stb), 4 órakor született meg. Rám tették rögtön, aranyra hármasban. Aztán jött az orvos osszevarrni. Utána engem elvitték a szobába, szabad volt a vip szoba szerencsére. Párommal ott aludtunk 3-4 órát kb, aztán hozták a picurt. Végig együtt voltunk, nem kértem segítséget semmiben, ösztönösen jött minden. A baba is szopizott kb rögtön. A mellem igaz nagyon bedurrant, a Mellszivot nem engedték volna, de nem túlzottan érdekelt, be hozták, annyit fejtem, hogy ne pusztuljak bele a fájdalomtól, utána semmi gond nem volt. Harmadik nap jöhetünk haza, párom végig bent volt. Annyira ment el, hogy anyukáját behozza, meg az én anyumat. Mielőtt eljöttünk megnezte az orvos a sebem, nagyon kedves volt mindenki. Egy forintot nem adtam senkinek. A vip volt 30 ezer.
aug. 2. 20:41
 17/18 A kérdező kommentje:

Nagyon durva, amiket írtok, hogy 5-6 babával egy szobában, és így nem lehet aludni... Embertelen... De szomorú az egészségügy állapota! Ha több kapacitás lenne, nem így lenne.

Meg hogy sokaknak semmi segítség: nem mutatnak szoptatást, meg nem hagyhatja az újszülöttet megőrzésre mikor alig áll a lábán, magára is kéne idő...

Van egy Németországban élő barátnőm, már van 1 gyereke, pár hónapos, aztán tőle is megkérdeztem ezeket, és neki annyival jobb tapasztalata volt. Pedig nem magánban szült, meg semmi, sima helyi női klinikán szült ingyér. Ő egyedül volt szobán a babával az elején, utána kettesben, mert csak maximum 2 fős szobák vannak. Azért nem mindegy, hogy 6 fős vagy 2 fős szobák vannak... És neki jöttek megmutatni a szoptatást, meg egyéb babaellátó dolgokat, ez ott protokoll. Apás szülése volt, és ahhoz hasonlóan amit sokan írtak, nekik is ott lehet utána maradni hármasban 2 órát.

aug. 3. 06:14
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező: Itthon kórháza válogatja. 7-es válaszoló vagyok. Amiket leírtál a 17-es hsz-odban, annak nagy része nálam megvolt vagy meg lehetett volna, ha kérem, pedig államiban szültem, a körzetes kórházban, ügyeletes bábánál és orvosnál és senkinek nem adtam borítékot. A kapacitáshiányban igazad lehet, bár így, hogy lett volna rá lehetőség, nem morgok amiatt, hogy nem mutatták meg automatikusan az összes dolgot az első babámnál. Jó, nagynéniként helyzeti előnyöm volt, mert a testvérem már korábban megmutatta és egy részét élő babán gyakorolhattam is :). Amit nem tudtam, azt megkérdeztem a kórházban, amit elfelejtettem, arra ott voltak a nagymamák és a nagynéni.
aug. 4. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!