Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A szülés utáni pszichózis...

A szülés utáni pszichózis mely nőket érintheti a legjobban? Inkább csak azokat, akiknek alapból van valamilyen mentális betegségük?

Figyelt kérdés
Azt írja az internet, hogy a gyermekágyi pszichózis ezer nő körül egyet érint, a tünetei pedig veszélyes téveszmék, és a hallucináció, és a beteg azonnali pszichiátriai segítséget igényel.
júl. 10. 14:59
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

9-es, és a pszichózisból meg lehet gyógyulni teljesen?

Mert Facebookon olvastam, hogy egy amerikai anyukának pár évvel ezelőtt volt pszichózisa, de még mindig szednie kell a gyógyszert.

júl. 10. 20:39
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
A pszichózis sokféle pszichiatriai kórkép kísérője lehet. Igen, van, hogy csak akkor, szülés után élt át valaki ilyet, és soha többé. Egyes pszichózissal járó pszichiátriai betegsegekből viszont nem lehet meggyógyulni (pl. skizofrénia), csak gyógyszerrel elérni egy élhető állapotot.
júl. 10. 23:16
 13/15 A kérdező kommentje:

Ja értem.

Egyébként még az jutott eszembe erről a dologról, hogy azok az anyukák, akik ezt átélték, nem bánták meg a gyerekvállalást?

Mert ha belegondolunk, a gyerekvállalás miatt kerültek ilyen állapotba.

júl. 11. 07:32
 14/15 A kérdező kommentje:
Amúgy nem gondoltam volna, hogy a szülés ennyi rossz dolgot hoz az ember életébe. :/
júl. 11. 07:33
 15/15 anonim ***** válasza:

Van erről egy film, ott is megölte a végén a nő a gyereket

Ő eleve szorongó típus volt és sok furcsa dolog történt körülötte ami folytatódott a szülés után

Emiatt lett pszichózisa

aug. 14. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!