Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mikor kezd el nyílni a méhszáj...

Mikor kezd el nyílni a méhszáj szülés előtt? 39+5 naposak vagyunk és még zárva van a méhszájam.

Figyelt kérdés

Lehet, hogy csak közvetlenül szülés előtt nyílik ki? Hogy lehetne gyorsítani a nyílását?

Szedek homeopátiás bogyót és málnalevél teát is iszom.

2009. jan. 6. 13:07
 1/5 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy majd csak szüléskor kezd el nyílni. Nem baj, hogy még zárt vagy, ez nem jelenti azt, hogy nehezebb lesz a szülésed.

Kitartás, már nincs sok hátra :)

2009. jan. 6. 13:52
 2/5 anonim ***** válasza:
én is ittam a málnalevélteát, de nekem sem nyílt ki még 41+1 naposan sem. 41 hetesen adtak méhszájérlelőt. sajnos nem segített. de ez nem jelenti azt, h neked is így lesz, csak egy tapasztalatot írtam le. minden jót, könnyű szülést!
2009. jan. 6. 15:13
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is zárt volt a méhszájam. Elfolyt a magzatvizem fél 1-kor (hajnalban), bevitt a mentő a kórházba, reggel 5-ig még zárva volt a méhszájam, 7-ig 1 ujjnyira voltam nyitva és 9 óra 4 perckor 3 ujjnyi tágulással (én sajna nem kaptam méhtágítót) megszültem a kisfiam. Egyáltalán nem fájt (vagyis nem emlékszem rá, ez olyan érdekes, de tényleg igaz, ha megszülsz, mintha ketté vágtak volna, elfelejtessz minden fájdalmat) Úgyhogy ne aggódj. Ja és 40 hét 5 napra szültem.

2009. jan. 6. 15:43
 4/5 anonim ***** válasza:

Igen, lehet, hogy csak a vajúdáskor!

Leírom az én esetemet, de ez azért elég extrém, más ennyi idő alatt 5-ször megszül... :)))

Nekem a méhszáj még 10 órahossza 10 percenkénti fájásokkal töltött vajúdás után is teljesen zárt volt. A vizsgálatról még hazaküldött a dokim, hogy otthon kényelmesebb vajúdni. Azt mondta, majd 3-5 percesekkel menjek vissza. (5 perc távolságra van a kórház, közel lakom.) Összesen 25 órahossza elteltével mondta az ügyeletes doki, hogy kezd nyílni a méhszáj. Igazán csak akkor kezdett el komolyan tágulni, amikor megkaptam az epi-t, mert a szemem miatt csak azzal szülhettem. Azért akkor, mert az epi mellé oxitocint is adnak infúzióban.

Könnyű szülést, és ne aggódj miatta, úgyis fog nyílni, ha itt az ideje!

2009. jan. 6. 16:06
 5/5 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm szépen a válaszokat!
2009. jan. 6. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!