Kellett volna valamit adnom az orvosomnak?
Egész terhesgondozásra magán úton jártam, mivel egy bizonyos kórházban akartam szülni, nem pedig ott ahova tartozom, így a kórház egyéni szabályzata szerint ha ott dolgozó orvos magánrendelésére járok, akkor szülhetek ott ügyeletben. Ez így is történt, igaz nem a magánrovosomhoz kerültem végül, de másnap mikor dolgozott bejött hozzám, megnézett minket.
Anyukám szerint illet volna adnom neki valamit, de havonta jártam hozzá vizsgálatra, 32 ezer forint/alkalom... Így én úgy érzem bőven megfizettem a figyelmét, de anyum csak hajtja hogy tiszteletlen voltam. Összesen közel 300 ezer forintot hagytam az orvosnál a plusz szűréseket nem is számolva. (Kenetvételek és hasonlók)
Anyukád azért mondja mert ez rögzödött be neki. Anyám ilyet soha nem csinált akárhova ment vagy vitt minket. 1971es. Apai nagyanyám (1946os) minden orvosnál pénzt hagy, akkor is ha 50 ezret kell amúgy is fizetni.
Anyósom ha átment a háziorvoshoz egy 500ast mindíg adott.
Ez egy régi rossz szokás, rá lettek szoktatva hogy plusz pénzért lássanak el.
alapból pénzt nem is adhatsz neki, törvény tiltja. Megbüntetnek téged is, őt is.
Pont az anyukád generációja miatt, akik rászoktatták a dokikat ezekre a pénzekre, ezért vezették be, mert kb már elvárták az orvosok.
Ajándékot adhatnál neki. Kis csomagot, virágot, stb... Ennek is megvan a max értéke.
De én pont semmit nem adtam volna. Nem kevés pénz van otthagyva a dokiknál, érjék be azzal.
Inkább anyukádat kellene helyrerakni, hogy nemcsak, hogy nem illik adni az orvosnak semmit már törvény tiltja.
Jó lenne ha végre a korrupciót nem egy pozitív, illendő dolognak, hanem bűncselekménynek kezdenék el látni az emberek.
Nem, nem kell lefizetni senkit. Plane mert torvenytelen, bortonbe kerulhettek mind a ketten.
Anyukad gondolom min. 30 eve szult, ez a torveny meg par eves, akkor miert is hallgatsz ra ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!