Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kellett volna valamit adnom...

Kellett volna valamit adnom az orvosomnak?

Figyelt kérdés

Egész terhesgondozásra magán úton jártam, mivel egy bizonyos kórházban akartam szülni, nem pedig ott ahova tartozom, így a kórház egyéni szabályzata szerint ha ott dolgozó orvos magánrendelésére járok, akkor szülhetek ott ügyeletben. Ez így is történt, igaz nem a magánrovosomhoz kerültem végül, de másnap mikor dolgozott bejött hozzám, megnézett minket.

Anyukám szerint illet volna adnom neki valamit, de havonta jártam hozzá vizsgálatra, 32 ezer forint/alkalom... Így én úgy érzem bőven megfizettem a figyelmét, de anyum csak hajtja hogy tiszteletlen voltam. Összesen közel 300 ezer forintot hagytam az orvosnál a plusz szűréseket nem is számolva. (Kenetvételek és hasonlók)

jún. 11. 12:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
92%
Hát most ha belegondolsz, igazából bármit adsz, borravalónak számít, hiszen az alapon kívül te megr a saját pénzedből adsz neki valamit. Szerintem az egész borravaló-rendszer hülyeség, hiszen mi alapján döntjük el, hogy a pincérnek, körmösnek, fodrásznak adunk borravalót, de például egy személyi edzőnek vagy egy magántanárnak már nem? Hiszen ezek közül mind olyan, ami nem kötelező, de az ember mégis dönthet úgy, hogy plusz pénzért igénybe veszi a szolgáltatásaikat. Akkor mi alapján adunk vagy nem adunk valakinek?
jún. 11. 12:39
 2/13 anonim ***** válasza:
95%
Max apróságot, többet el sem fogadhat. A szülés levezetéséért szokták egyébként a borítékot adni, szóval szerintem az is teljesen rendben van, hogy nem adtál.
jún. 11. 12:40
 3/13 A kérdező kommentje:
Mondjuk ez a szüléslevezetés is... Nálam csak a szülésznő volt bent, óránként egyszer, rámrakta a CTG-t és annyi. Utána már csak az orvossal a kitolásra jöttek be, de az is csak egy 10 perc volt. Orvos csak megnézte a végén, hogy nem kell e varrni meg átnézte a méhlepényt. Kb. fél órát láttam egész szülés alatt.
jún. 11. 12:42
 4/13 A kérdező kommentje:
Én sem vagyok híve ennek a borravaló rendszernek és nem azért mert spúr lennék, de nekem se fizet senki azért hálapénzt, mert elvégzem a munkámat, abban a szakmában amit hivatásomnak választottam.
jún. 11. 12:43
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell neki penzt adni, jól csinaltad.
jún. 11. 12:44
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Anyukád azért mondja mert ez rögzödött be neki. Anyám ilyet soha nem csinált akárhova ment vagy vitt minket. 1971es. Apai nagyanyám (1946os) minden orvosnál pénzt hagy, akkor is ha 50 ezret kell amúgy is fizetni.

Anyósom ha átment a háziorvoshoz egy 500ast mindíg adott.

Ez egy régi rossz szokás, rá lettek szoktatva hogy plusz pénzért lássanak el.

jún. 11. 12:51
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

alapból pénzt nem is adhatsz neki, törvény tiltja. Megbüntetnek téged is, őt is.

Pont az anyukád generációja miatt, akik rászoktatták a dokikat ezekre a pénzekre, ezért vezették be, mert kb már elvárták az orvosok.

Ajándékot adhatnál neki. Kis csomagot, virágot, stb... Ennek is megvan a max értéke.

De én pont semmit nem adtam volna. Nem kevés pénz van otthagyva a dokiknál, érjék be azzal.

jún. 11. 13:08
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Inkább anyukádat kellene helyrerakni, hogy nemcsak, hogy nem illik adni az orvosnak semmit már törvény tiltja.

Jó lenne ha végre a korrupciót nem egy pozitív, illendő dolognak, hanem bűncselekménynek kezdenék el látni az emberek.

jún. 11. 13:24
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem kell lefizetni senkit. Plane mert torvenytelen, bortonbe kerulhettek mind a ketten.

Anyukad gondolom min. 30 eve szult, ez a torveny meg par eves, akkor miert is hallgatsz ra ?

jún. 11. 13:40
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell; jól tetted, hogy nem adtál.
jún. 11. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!