Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van itt olyan aki fél a...

Van itt olyan aki fél a szüléstől és ezért nem vállal gyereket? Test megváltozása, fájdalom stb.

Figyelt kérdés

jún. 8. 17:38
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
97%
Fàjdalomtól igen.
jún. 8. 17:40
 2/21 anonim ***** válasza:
97%

Rettegek tőle iszonyúan. Viszont ezek ellenére vállaltam gyereket. Bízom benne hogy legalább komplikáció mentes lesz a dolog és csak az átlagos fájdalmat kell elviselnem. Nem nagyon merek rágondolni mert elkezd nyilallni a gyomrom.

Egyébként azt írják minden szülés más, van aki haldokolt annyi fájdalma volt, más viszont azt mondta hogy volt már rosszabb görcsös hasmenése... Reménykedek az utóbbiban. :)

jún. 8. 17:41
 3/21 anonim ***** válasza:
58%
Menj el szülés felkészítőre! Nagyon sokat segít! Megtanítanak a helyes légzés technikára, ami rettenetesen sokat javít a fájdalom elviselésében.
jún. 8. 18:06
 4/21 anonim ***** válasza:
97%

Véleményem szerint sok nő fél a szüléstől, de attól még válalnak gyereket. Én is ilyen vagyok. Rettegek. Az első császáros volt majdnem 5 éve(faros). Iszonyatosan fájt az a pár nap műtét után, otthon is 3 napig belázasodtam éjszakánként.

Másodikkal holnap töltöm a 39. hetet és pár napja már fájdalmaim vannak, konkrétan szétmegy a medencém, görcsölgetek. Sima szülésre készülünk.

Mondjuk rendszeres veseköves vagyok, terhesség alatt is volt 3 nagyon erős fájdalommal. Valamennyire eszett vagyok fájdalom terén. Gondolom a szülés még brutálabb.

jún. 8. 18:13
 5/21 anonim ***** válasza:
74%

Ha valaki emiatt nem vallal gyereket, o nem is igazan szeretett volna.

Ami amugy nem baj persze, inkabb ne legyen, minthogy mar a gyereket banja meg.

De ha valaki tenyleg gyermekre vagyik, hiaba fel a valtozasoktol es a szulestol, gyereket fog vallalni.

jún. 8. 18:20
 6/21 anonim ***** válasza:
95%
Nálam alacsonyabb fajdalomkuszobe senkinek nincs. Van gyerekem.
jún. 8. 20:12
 7/21 anonim ***** válasza:
79%

Féltem tőle, még a gondolat is taszított egy hüvelyi szüléstől (családi rémsztorik, rossz tapasztalatok, traumák miatt).

De gyereket akartam.

Így 2 programcsászárral születtek meg a gyerekek magánklinikán, ahol ez kérhető.

Nekem így volt tökéletes. Nincsenek szövődményeim. Mind a két műtét után gyorsan felépültem.

Csak azért írom, mert ez is egy opció. Jó tudni róla.

jún. 8. 21:39
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanígy voltam, mint a 7-es. De nekem sajnos lett szövődményem. Pedig magánkórház meg minden. :(
jún. 9. 13:08
 9/21 anonim ***** válasza:
16%

Amúgy se vállalnék, mert nem akarok. Ez nem az elsődleges okom, de nem bánom, hogy nem kell ezt átélnem. Nekem a menstruációm is katasztrofális, ráadásul tiszta striás a lábam, pedig sose voltam elhízva, csak a hirtelen növekedéstől lett olyan tinikoromban. Nagyon rossz minőségű a bőröm, engem tuti tönkretenni a terhesség és most nem az esztétikumra gondolok.

Nyilván ha lenne bennem vágy a gyerekre, akkor ezt is vállalnám, de 0% vágyam van az anyaságra. Szerintem a testem már eleve jelzett, hogy nekem nem feladatom szaporodni, van elég genetikai hibám, amit nem lenne jó tovább adni.

jún. 9. 14:57
 10/21 anonim ***** válasza:
48%

Én világ életemben vékony voltam, nagyon féltem hogy majd elhizok, és a szüléstől egyenesen rettegtem hogy majd nem bírom ki.

Babát visszont nagyon szerettem volna, felszaladtak kilók de nem látszott a nagy pocakon kívül semmi, és 4-5 hónappal szülés után úgy néztem ki mint előtte.

A félelem miatt próbáltam császárt kérni/intézni úgy tűnt sikerült... egészen a 36-37 hétig... mikor mégis csak az volt hogy hüvelyi szülés lesz....de a császáros műtőben kötöttem ki, sajnos komplikáció lépett fel műtét közben a babával minden rendben volt,velem már nem annyira így nekem nagyon rossz lett a szülés élményem és az első 1-2 hét is,de végül rendbe jöttem.

Ha valaki valóban szeretne/vágyik a babára akkor ezek nem fognak számítani,az lesz a legfontosabb hogy ő jól legyen.

jún. 10. 23:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!