Milyen Székesfehérváron szülni?
Sajnálom nagyon.
Melyik dokik voltak benn? Megírod? Akár privatban.
Én csak annyit szeretnék hozzászolni nem neked kérdező, hanem olyanoknak akik olvassák ezt, hogy lássák mi az ami normális és mi nem a leírásodban.
1. Szerintem magzat víz elfolyás esetén nem érdemes a vajúdást az elfolyás pillanatától számolni. Akkor még nincs fájás, brutálul hangzik, hogy 32 órája vajúdtál, de a valóságban nem fájt igazán annyi ideje. Nekem fájásokkal indult, ha így számolnék akkor én több mint 3 napig vajúdtam, 3 napig nem aludtam, de a valóságban az utolsó 1 nap az amit talán igazán vajúdásnak lehet nevezni.
2. A tágulás = a méhszáj puhulásával. Nem voltál eléggé kitágulva amikor nyomni próbáltál, ezért deformálódhatott a baba feje, de ez egy mértékig szintén normális. A babák feje úgy van megalkodva, hogy a szüléshez deformálódni tudjon. Az enyémnek is volt egy deformált, véres púp a fején, de direkt mondták is, hogy ez normális, 1 nap alatt elmúlt.
3. Az hogy magad alá csinálsz és hánysz szintén teljesen normális. Szerintem nekem onnan még 6 óra volt, mire megszületett. Ugye adnak kúpot erre előre, ami nem sokat ér, régen ezért volt beöntés, de ma már nincs, mert az is "kínzásnak" számít. El kell dönteni mit szeretnénk, beöntést vagy magunk alá sz.rni, egyik nélkül a másik megtörténik, mert a baba feje ahogy lejjebb kerül kinyomja a kakit. (Az más kérdés, hogy a szülésznő feladata eltakarítani, de engem abban az állapotban nem tudott érdekelni, hogy kakiban, pisiben vagy vérben fekszek, totál nem tudtam magamról)
4. Nem a császártól nem jött azonnal a tejed. Van akinek nincs és kész. Mondjuk engem ezzel senki sem piszkált, én mivel kértem egyszer megnyomták a mellbimbóm, egy csepp valami átlátszó jött és rámondták: nézze csak jön... Otthon 1 nap után én magam küldtem a férjem tápszerért. Azóta 7 hónapos a kisfiam és még mindig szopik is. Sose volt teljesen anyatejes, sose lett elég tejem, de ez nem akadály abban, hogy kapjon valamennyi anyatejet. Amennyi van.
Amikor egész éjszaka sír szintén lehet segítséget kérni. Nem a szoptatás a, hanem hogy adjanak neki folyadékot és adnak. Megakadályozni a kiszáradás, tud egy pár órát aludni anyuka és a szobatársak is és az anyagcsere teszt eredménye is értékelhető lesz. Nem azon 20 ml folyadékon és 2-3 óra alváson fog múlni a szoptatás, ha mégis akkor meg ki nem kakija le. Fontosabb hogy az ember pozitívabb tapasztalattal távozzon, ne azzal hogy 3 napig üvöltött a gyerek és csavargatták a mellbimbóm. (Aki nem kér annak nem fogják felajánlani, hogy bármit is adjanak a babának. Szoptatásrát, bababarát meg minden ilyen a kórház, az anyának kell kérnie.)
Én is csak azért írom le, ha valaki erre tévedne.
7 hete szültem ott. 41+1 napon mentem NST-re és főorvosi vizitre. Csináltak ultrahangot ott minden rendben volt. Amikor átmentem a másik helységbe az orvoshoz, akkor vizsgálat közben elfolyt a vizem(egész hajnal óta fájt már a derekam és a nyákdugóm is elment). Felvittek az őrzőbe(kb 11:30). Este 7-ig 1x nézett rám az orvos. A nővérek rendesek voltak, fél óránként jöttek be, hoztak egy üveg vizet este 5-kor pedig 2 vajaskenyeret. Végig fájásaim voltak, de rendszertelenek. Este 6-kor elküldtek, hogy tusoljak le jó meleg vízben minimum fél órát. Mire végeztem már jött az éjszakás orvos, Orosz doktor. Velem kezdte a vizsgálatot, mondtam neki, hogy délelőtt elfolyt a vizem, vannak fájásaim, de mióta tusoltam egyre gyengébbek meg fájdogál a hasam(előző császár helyén). Megnézte mennyit tágúltam aztán mondta, hogy megrepeszti a burkot. Mondtam neki, hogy már elfolyt a vizem. Erre ő, hogy tuti nem az összes. Megrepesztette aztán ömlött belőlem a zöld víz. Szólt, hogy készüljek, mert megcsászároznak. 10 perc se volt és a műtőben voltam. Velem 1 papírt irattak alá, hogy hozzájárulok a műtéthez. Betoltak, megkaptam az érzéstelenìtőt és leszíjazták a kezeimet. Ideges voltam az egész miatt, így észre se vettem, de kihúztam a kezemet és átnyúltam a rongy mögé és elkezdtem ott birizgálni a hálóingemet. A doktorúr nevetett és kérdezte, hogy szeretnék segiteni a műtétnél? Amikor elkezdte, akkor érdeklődött az előző császáromról közben. Másfél órát voltam a műtőben. Kitoltak az örzőbe és bejött hozzám a doki. Kérdezte, hogy nem éreztem hasfájást a terhesség alatt? Mondtam, hogy de éreztem, nézettem is párszor, de mindig mindent rendben találtak. Elkezdte mondani, hogy a belső varratom nem jól volt összevarja, így 2 oldalt teljesen szétvolt nyílva, egy pici rész tartotta középpen.(másik kórházban csinálták a korábbit, fogadott orvosom volt, osztályvezető főorvos). Velem ez az orvos nagyon rendes volt. Égy rossz szavam nem lehet rá. Első lábraállásnál segitett a nővérke letusolni, ő mosta a hátamat és a lábaimat. Átkerültem az 1 ágyas szobába. A nővérek és a csecsemősök is normálisak voltak. Mondtam, hogy a babát tudom intézni, így néha bejöttek megkérdezni, hogy van-e valami amiben tudnak mégis segiteni meg a szurikat megkaptam reggelente. Egyszer a gyerek ruhája kakis lett(elég nagy adag volt, a hátánál kifolyt) bevittem a csecsemősöknek, hogy lemossam vagy beadhatom így? Mondták, hogy nyugodtan adjam oda, ők azért vannak, hogy ezt intézzék. Semmi bunkóság vagy szájhúzás. Nekem egy jó élmény volt az egész. Én örültem, hogy az Orosz doktort fogtam ki. Voltam ott már több vizsgálaton és sokszor fogtam ki bunkó orvost.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!