Debreceni klinika, szülés? Ezek igazak?
Mivel lehet választani, hogy hol akar az anyuka szülni, klinika, vagy kenézy. Én a kenézyt választottam volna de csak mert azt hallottam a klinika nagyon rossz.
Viszont van egy nagyon jó ismerősöm aki a klinikán szült.
Nem fizettek külön szobáért meg semmiért.
De azt mondta, hogy mivel én is apás szülést szeretnék. Hogy vajúdás alatt, én és a párom lennék csak egy vajúdó szobába. Nem lennének ott más nők.
Mondta vigyem a saját labdám. Es hogy amúgy néha ránk néznek, hogy hol tart az egész de, hogy amúgy békén hagynak.
És, hogy ott a klinikán adnak ilyen valamit amibe szülhetek, és, hogy neki a párjának nem is kellett ilyen orvosi kék ruha.
És mondta, hogy majd mikor már eléggé a végén járok. Szüléshez egy másik szobába visznek. Ahol ilyen félig ülő helyzetbe kéne szülni, szóval nem is full vízszintbe amitől alapból is féltem.
És, hogy utána a páromnak adnák a babát kb 20 másodpercre, tudjátok póló nélkül, viszik megfürdetni stb. Majd utána ha pl reggel szülök akkor a párom egész estig bent lehet velem, ha éjszaka akkor meg reggelig.
Na nekem ezeket mondta mert náluk ez volt. Most ez mennyire van tényleg így? Mert ha ez ilyen akkor inkább még is a klinikát választanám.
Huhh én tényleg nem tudom már mi legyen:D
Engem eddig is a kenézy fele húzott a szívem. Addig ameddig az ismerősöm elnem mondta vele mi volt a klinikán és milyen jó volt, hát ugye leírtam miket mondott, ezért úgy voltam vele na legyen akkor a klinika, mert a család is azt akarja valamilyen oknál fogva, hogy én ott szüljek, jönnek azzal, hogy hülye lennék a kenézybe szülni.
Persze nem ők fognak dönteni.
De most így megint meggondoltam
magam, hogy akkor lehet még is
csak a kenézy jobb, meg nem véletlen, hogy ti is, ennyi nő a kenézy mellett dönt.
Annyi még, hogy azt mondják a családból is, hogy a klinikán vannak az igazán jó szülészek. És, hogy a "kenézybe meg lehetnek kedvesek ha semmihez nem értenek".
Elhiszem, hogy számít a család véleménye, de szerintem ott szülj ahol te jobbnak látod...
Neked kell az egészet végig csinálni és akár napokat is bent tölteni nem nekik. Szóljon ez az egész rólad és a babáról, ne hagyd, hogy bárki rád erőltesse az akaratát!
Klinika mellett érv a PIC.
Ha a Kenézyben merül fel komplikáció, csak a babát szállítják át a klinikára, a szülő nőt nem.
Egyébként nem tudom hány ezer éves infók ezek a klinikáról, de
40 éve szült anyám úgy, hogy csak függönnyel voltak elválasztva az ágyak. Ma már nincs közös szülőszoba.
Vajúdásnál se volt bent más nő, pedig zsúfolt napon szültem.
Férjem végig bent lehetett. Kb. fél órát váratták csak amíg megvizsgált az ügyeletes.
Műtős ruhát kapott, én kincstári hálóinget, szüléshez én is műtős köpenyt.
Labdát vinni tök felesleges mert volt a szobában.
Amikor megszületettek rögtön rám fektették őket, nem vitték sehova. Aranyóra alatt hármasban voltunk, utána vitték megmérni, majd engem vissza a vajúdóba, gyereket hozták utánam.
Délután 1-kor született gyereknél este 10-ig bent volt a férjem, este 7-kor születettnél hajnal 1-kor ment haza.
Elsővel kétágyasba kerültem, másodikkal is, de majdnem végig egyedül voltunk. Ez volt a jobb. Nem segítség a többi anya.
Mikró két lépésre volt az ajtótól.
Második gyerekkel szülés előtt többször befektettek: a gyerekágyas osztály luxus a többihez képest.
A terhespatológia horror.
14-es, én két éve szültem ott, függönyös elválasztás mellett :D és nem, nem lehetett ott végig apuka, csak mikor a vajúdás elért bizonyos pontig.
Ez, mint írják egyébként, kapacitás és személyzet függvénye. Ha sokan szülnek, nincs elég hely és bizony még közösen vajúdni meg szülni. Te nyilván olyat fogtál ki, mikor pont kevesen voltak, azért voltál egyedül a szobában is, de erre alapozni, érted....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!