Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan zajlik egy császáros...

Hogyan zajlik egy császáros szülés?

Figyelt kérdés
Az elejétől a végéig érdekel hogy történik.Mit éreztetek közben(testileg,lelkileg)?Mikor elmúlt az érzéstelenítő hatása mekkora fájdalmatok volt?Mennyi idő a felépülés?
2009. jan. 5. 16:46
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Boldog babázást!

2009. jan. 6. 13:53
 12/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Osztom az utolsó válaszolók véleményét. Én 3 hónapja szültem császárral. Nem volt tervezett, de váratlan sem. Nem vajúdtam egy percet sem, nem volt egyetlen fájásom sem és faros volt a babóca. Mikor a 42. héten leesett a szívhangja egyből toltak a műtőbe. Spinális érzéstelenítőt kaptam, nem éreztem semmit. Utána egyből az osztályra toltak ki. Nekem 12 óra múlva kellett felkelnem, és napi 3 injekciót kaptam. 15.18-kor vették ki a picit, 16 órakor már hozták is ki szoptatásra.

Nekem semmi rossz élmény nem maradt a műtét után, pedig napokig alig tudtam mozdulni. Nekem ez jutott. Ezt kell szeretni. Ha emészted magad lelkileg, annál rosszabb lesz.

2009. jan. 6. 14:39
 13/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem programozott császár volt.

Előző nap felvettek az osztályra, másnap reggel 6-ra mentem a szülőszobára. Ott előkészítettek beöntés, zuhanyzás,infúzió.Majd,amikor volt szabad műtő(bár időpontra voltam kiírva ,de a sürgős eset elsőbbséget élvez.)akkor megkaptam a katétert. Feltoltak a műtőbe. Spinális érzéstelenítést kaptam gerincbe és már zsibbadtam is. (nekem nem fájt) Majd lemostak jóddal a hasam meg a combom. Letakartak.Hozták a paravánt (meg jött a férjem).A műtét alatt csak azt éreztem,amikor a babát vették ki. Kicsit rángattak az asztalon meg olyan cibáló érzés volt.Bocs,de pontosabban nem tudom leírni.Nem fájt csak kellemetlen volt. A vérnyomásomat szinte percenként mérték. Egyszer volt kellemetlenebb még, amikor a babát vették ki,mert nehezen kaptam levegőt,de mondták,hogy ez természetes.Semmi mást nem éreztem.

Majd hozták a babát megnézni.

Az érzéstelenítő fokozatosan megy ki a fájdalom pedig egyre fokozódik,de ki lehet bírni és adnak fájdalomcsillapítót is.

Az első felkelés nagyon nehéz volt,de napról napra könnyebb lesz. A babát is nehezebb ellátni,mert nem tudod rögtön felvenni.

Minél többet mozogsz,annál hamarabb fogsz felépülni.

2009. jan. 6. 17:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!