Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan zajlik egy császáros...

Hogyan zajlik egy császáros szülés?

Figyelt kérdés
Az elejétől a végéig érdekel hogy történik.Mit éreztetek közben(testileg,lelkileg)?Mikor elmúlt az érzéstelenítő hatása mekkora fájdalmatok volt?Mennyi idő a felépülés?
2009. jan. 5. 16:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

SZIA!

Én csak a NEM tervezett császárrol tudok irni-ugyanis én azon estem át,altatésban.Nem ereszkedett le a babóca meg nem is jól állt a feje igy sajna lehetetlen volt rendesen megszülni.Amikor ugy döntöttek,hogy császár,akkor máris tették a katétert,adták a fájdalom csillapitokat(amitől majdnem hánytam)utánna toltak a műtöbe ott lekötöztek(meztelenül voltam)egy alak(az altatódoki)csak azt hajtotta,hogy lélegezzek meg hogy csak 7,5 perc az egész.Ennyire emlékszem,mert elaltattak.

Azután mikor felébredtem,nem volt kellemes az tuti.Fájt minden köhögés,tüsszentés,nevetés.Azért 3 napig folyamatosan kaptam a fájdalomcsillapitót.De aztán egyre jobb lett.Nehézkes volt a séta,de én sokat sétáltam,mert itthon én akartam ellátni a babócát.Hát kb.ennyi....

Miért kérded neked is az lesz???????

2009. jan. 5. 17:26
 2/13 anonim ***** válasza:
56%
Az enyém sem tervezett volt, elakadt a feje, és mivel egy óra alatt nem mozdult úgy döntött a doki hogy császár (nagyon gyors ütemű volt a szülés, itthoni ébredéstől a születéséig 3,5 óra telt el, ezért volt sok az 1 óra) betoltak a műtőbe, ott kaptam spinális érzéstelenítőt a gerincembe, nem fájt, inkább az volt rossz hogy nekem akkor már ugye folyamatos tolófájásaim voltak, így nehéz volt mozdulatlan maradni hogy beadjál. Lefektettek a műtőasztalra, rajtam egy kórházi zöld "hálóing" volt, azt adták rám előtte, lényegében pár perc múlva már nem éreztem az "alfelem",akkor kaptam katétert is, néhány perc múlva kiemelték a kisfiamat, hallottam ahogy sír, kivitték, és miután ellátták az apukájának adták oda. Utána hozta be a szülésznő a fejemhez hogy meg tudjam nézni. Addig összevarrtak, és betoltak a kórterembe. Az érzéstelenítő amikor elmúlt akkor kaptam infúzióban fájdalomcsillapítót. 8 óra után fel kell kelni, és mozogni nálam a lelkesedés nagyobb volt, rettenetesen szédültem. Másnap már jobb volt, én elég nehezen mozogtam, de amikor hazajöttem itthon sokkal jobb volt, a kórházban kényelmetlen volt az ágy. Pár nap múlva már nem fájt. Lelkileg rosszabb volt, bepánikoltam amikor az orvos azt mondta hogy császár, és mind a mai napig kudarcként élem meg, pedig közel 4 hónapja szültem.
2009. jan. 5. 18:38
 3/13 anonim ***** válasza:

Nekem is nem tervezett császárom volt de egyáltalán nem volt olyan szörnyű mint az előttem író mondta sőt ha vállalok még egy babát csak így szeretnék szülni!Nekem az volt a gond hogy szerda este elfolyt a magzatvizem de nem voltak fájásaim később kiderült hogy rá volt tekeredve a babára a köldökzsinór. Nekem úgy volt hogy kaptam fájáserősítőt péntek reggel de attól sem tágultam csak szőrnyen fájt. Ezért az orvosok úgy döntöttek péntek este hogy megcsászároznak mert már annyira kimerültem hogy amúgy sem tudtam volna megszülni a babát és nekem az már megváltás volt 46 óra szenvedés után.Szóval jött a szülésznő betette a katétert majd felvittek a műtőbe ahol kaptam gerincenbe érzéstelenítőt és így nem éreztem semmit mégis ébren voltam.Azt éreztem csak egyedül mikor kivették a picit mintha megráznák a hasamat de nem fájt egyáltalán.Utána elvitték lemosdatni meg felmelegíteni míg engem összevartak.Másnap délbe már fel is kelltem az ágyból kicsit nehézkes volt de nem volt vészes annyira nem fáj mint az ember gondolná.Úgyhogy ne félj ha császárral fogsz szülni azt is túl lehet élni.

4 hónapos baba anyukája

2009. jan. 5. 18:48
 4/13 anonim ***** válasza:
95%

Szia!Nem tervezett császár,8 hónapja.

Az első 2-3 nap elég nehéz, nagyon

nehéz mozogni, kikelni az ágyból, fürüdni stb. Minden este és reggel

kap az ember egy injekciót a popsijába (méhösszehúzó és

fájdalomcsillapító hatása van). A műtét alatt tesznek be katétert (nem

lehet érezni, mert már az epidurál alatt teszik be). A műtét után

felvisznek egy megőrzőbe ahol rád tesznek egy nagy zacskó valamit,

hogy összehúzódjon a méhed, többször megnéznek, menyomkodják a hasad,

megnézik mennyire vérzel.Ja, az epiduráltól nagyon remeg az ember

műtét után, erre is tudnak adni valamit.A fejet csak óvatosan szabad

mozgatni. Aztán fel kell állni (miután kimegy az érzéstelenítő), ami

nagyon-nagyon nehéz és elég fájdalmas, úgy érzed nincs semmi erőd és

szétszakad a hasad. De minden egyes lábra állással könnyebb lesz.Majd

a császáros örzőből el kell menni a baba-mama részlegre, ahol a többi

simán szült anyuka is van. Másnap kiveszik a katétert (nem fáj), el

kell menni pisilni, plusz kakilni is , ha nem megy kapsz egy kis

itókát attól beindul a bélműködés. Aztán kb. 3 hét és az ember rendbe

is jön. Bár visszamardhat egy kis pociérzéketlenség (az alhasnál), meg

olyan érzés mintha fájna a bőröd az alhasadnál. Merthát ez ugye mégis

csak egy hasi műtét...

Ja, én is kudracként éltem meg. Ma már azért enyhült ez a kudrac érzés, de igazából nem múlik el soha.

2009. jan. 5. 21:00
 5/13 anonim ***** válasza:
EDA/Spinál:deréktól lefele nem érzel semmit, vagy altatnak. Keresztben, minél lentebb vágnak, kiemelés következik, KZS elvágás, placenta lefejtés, a méh áttörlése, varrás.Babát odaadják pár percre.Katéter, az első műtét utáni vizelet nyerés.Osztályra helyezés. Infuzió. Első önálló pisilés. Fekvés kb 8-10 órát ez változó.Kb ennyi. A műtét hossza kb 30 perc tokkal vonóval. Az efektív kiemelés 2 perc.
2009. jan. 5. 22:14
 6/13 anonim ***** válasza:
Nekem is nem tervezett császárom volt 9 hónapja. Altatásban csinálták (választhattam), úgyhogy az elokészuletekre emlékszem - beontés, zuhany, borotválás, át a mutobe, katéter, maszk...aztán arra, amikor felébresztettek, majd kitoltak az orzore (az ápolo 3x nekinyomott az ajtónak, sose felejtem el neki, majd szétszakadtam:) . 7 óra múlva fel kellett állnom, amit nem is bánok, hogy a novér eroltette a mozgást. Sokat aludtam utána, míg folytak az infuziok egész nap, kozben sétálgattam, majd másnap átvittek az osztályra a babámhoz. Az altatás miatt állandoan kohognom kellett, ez nagyon fájt és nem volt hangom sem pár napig. Iszonyu volt felkelni és járkálni az elso napokban, ellátni a babát, szinte azt sem tudtam, hogy kell csinálni...de miután egy hét után hazaengedtek, már alig éreztem a fájdalmat, csak rettentoen kimerult voltam...a tej a4 napon indult be igazán. eleinte kudarcként éltem meg én is, de ahogy telt az ido, ez enyhult, mindkettonknek így volt jó és ma már nem zavar. Talán azért sem, mert utána semmi komplikáció nem volt és hamar felépultem.
2009. jan. 5. 23:16
 7/13 anonim ***** válasza:

Szia!3 hete szültem császárral,tervezett,de nagyon rossz emlékeim vannak róla:(.Én spinalisat kaptam és nem kell mondjam már az előkészületeknél halálfélelmem volt és mindenem remegett.Nem hatott az érzéstelenítő és kénytelenek voltak elaltatni,mert érzetem és fájt amit csináltak.Úgy könyörögtem,hogy altassanak el.Na a felébredés az iszonyú volt,mert ugye nagyon fájt a fejem és követeltem a fájdalom csillapítókat.Én másnap kelhettem fel,de nem tudtam meg fájdalmam volt,és a fejem nagyon fájt,alig tudtam magamról és a babát ellátni szinte nem is ment.Egyik éjjel seduxent adtak,mert fájt a fejem és pánikoltam,hogy senki nem segít!Na ekkor betelelt a pohár és másnap saját felelősségemre hazajöttem,előtte este a párom felrázott és éjjel már sétálni is tudtam.Itthon sokkal jobb volt és a fejem is 1 hét múlva kiszűnt,de a mai napig érzem,hogy hol szúrtak és sajna a fejem is fáj.Ezt nem azért írtam le,hogy megijesszek bárkit is,de ha még1 babát akarok,csak császárral szülehetek,akkor altatást fogok követelni!Nekem is keserű emlékeim vannak a szülésről,de a manóm kárpótolt érte,mert gyönyörű kisfiam lett.Igaz ma megyek vissza a dokihoz,mert fáj a hasam és dagad be.Remélem nem lesz baj.

3 hetes baba anyukája

2009. jan. 6. 11:01
 8/13 anonim ***** válasza:
Szia, én julius végén szültem. Nekem programozott császár volt ill. lett volna. A 28.héttől veszélyeztetett terhes voltam, elkezdtem kinyilni, és a kislányom haránt fekvéses volt. A gyógyszerek meg az ágyban fekvés ellenére 1héttel a kiírt időpont előtt pontosan a 37.héten beindult a szülés. Ez reggel 5körül volt. Mire beértünk a kórházba már tolófájásaim voltak, a szülésznő már érezte a babát a kezével...csillagokat láttam, de mivel haránt fekvéses volt törpi ezért szó sem lehetett természetes szülésről. Külföldön élek egy kisvárosban. Szép tiszta rendes kórház. A műtő viszont foglalt volt, így kicsit megdöntve, lábamat megemelve fektettek infulzióra kötve 2órán keresztül hogy addig se szüljek meg. Borzasztó kényelmetlen volt. Aztán letoltak a műtőbe, ott még 25p-et feküdtem letakarva a folyósón amíg a műtőt takarították. Majd jött a spinális érzéstelenítés. Rettegtem tőle, de semmit nem éreztem. Azután felkerültem a műtőasztalra ahol bekötötték a katétert, elektródákat miegymást...kiterítve feküdtem miközben a műtőasztal ide oda mozgott hogy az érzéstelenítő egyenletesen elosszon a testemben. Remegtem végig, de ez egy természetes reakció. A mellkasomnál egy paravánt hoztak létre, a felső testemre meg a karomra melegítőket kaptam, és végül a férjem is helyet foglalhatott a fejemnél.:) Nagyon kedves volt mindenki, és csak tompa nyomásokat éreztem, de fájdalom vagy bármi más meghatározható érzékelés nélkül. Aztán kimondták a csoda mondatot: Már látjuk a babát! Pár másodperc és hallottam a sírást, majd a paraván tetején felbukkant egy kis dühös törpi:) Pár perc alatt rendberakták a kislányom a férjem közreműködésével, ezalatt engem varrtak. Majd odaadták manókát a fejemhez...:))))..azonnal abbahagyta a sírást.:)...csodálatos érzés volt végre megérinteni! Aztán a férjem, törpi, és a csecsemős nővér elmentek a picit rendesen ellátni. Engem is összefoltoztak, majd vittek a megfigyelőbe 2 órára. Utána lekerültem a kórterembe, 2ágyas zuhanyzós szobák. És hozták manókát is akit rögtön meg is szoptattam. Itt 24 órán át velem lehetett. Délután 6-körül kellett felkelnem...hát az szörnyű volt. Az ágy kényelmetlen, és bármilyen mozgás egy küzdelem...de kifejezetten nem voltak fájdalmaim. Engem jobban zavart hogy nem tudtam pihenni. 2óránként jött valaki beadni egy injekciót, vagy vizsgálni, vagy szoptattam..és ha netán elszenderültem jöttek a szobatársam rokonai.Másnap kiszedték a katétert, és du.lezuhanyozhattam, és átöltöztem a saját ruhámba. 1hétig kellett bent maradni, nagyon utáltam. A varrat kiszedés 2percig tartott és nem fájt. Ja, persze..nekem lelki fájdalmaim voltak miután minden nap láttam magam az egész alakos fürdőszobai tükörben..(bár mára minden visszaállt már a régibe.)Kb. 2hónap telt el mire elmúlt minden császár utáni érzésem. akkortól tudtam rendesen sétálni, emelni..stb. Már csak egy rózsaszín csík emlékeztet rá a szeméremdomb tetején...na meg izgő mozgó kismanó az ölemben!:)
2009. jan. 6. 12:06
 9/13 anonim ***** válasza:
50%
Utolsó vagyok, a spinális érzéstelenítő után nem fáj a fejed, nincs utóhatása. Én is kaptam egy napig még infulziót, meg antibiotikumot, fájdalom csillapítót, méhösszahúzó gyógyszert...napi 9tabi+2 szuri..én viszont semmi nehezéket nem kaptam a hasira, mikor megemlítettem csak néztek rám bután..:( A köhögés, tüsszentés, nevetés tényleg fájdalmas 1-2hétig, autóban rázkódás...de például mi 2hétre rá elmentünk egy minikirándulásra és nagyon jól esett. A vizesedésem a 10.napon ment le. Ó igen, és a kórházban minden éjjel verejtében úsztam. De összevetve nekem nem volt sem megrázkódtatás, sem kudarc élmény. Miért is lenne? Mindenki megszenved a babáért, teljesen mindegy hogy természetes szüléssel vagy császárral.
2009. jan. 6. 12:20
 10/13 anonim ***** válasza:

Egyetértek azzal hogy nem értem miért kell kudarcként megélni az ha valaki nem természetes úton szül hanem császárral szerintem még mindig jobb mintha valami baj lenne utána a babával mint az egyik ismerősöm aki ragaszkodott ahoz hogy természetes úton szüljön pedig az orvosok ellenezték neki de ő vállalta a felelőséget és sajnos a kisgyerek most egész életére nyomorék marad mert el akadt a szülőcsatornában és fogóval kellett kihúzni.Az anyuka most már bánja hogy olyan makacs volt és nem hallgatott az orvosra.De már késő.Ezért mondom hogy inkább megszültem császárral mint valami baja lett volna a fiamnak

Egy egészséges 4hónapos baba anyukája

2009. jan. 6. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!