A szülés után éreztétek a varrást?
Nekem a szülés legrosszabb része a gátseb varrás volt. Nagy sebem volt, így kb 45 percig varrtak, és minden tűszúrást éreztem, hiába kaptam érzéstelenítést előtte, szerintem semmit sem hatott. Közben a doki folyamatosan rámszólt, hogy ne mozogjak...
Azóta több embertől hallom, hogy nekik is így volt. Milyen érzéstelenítést adnak, ami ilyen sok embernek nem hat? Lehet kérni mást? Bár mivel már nem lehet saját orvos, gondolom úgysem sokat törődnek ezzel.
Nektek mi ezzel a tapasztalatotok?
Nem a kérdéshez tartozik, de muszáj vagyok megkerdezni.
Melyik volt a rosszabb? Kitolas vagy a varrás? Melyik volt fájdalmasabb?
A varrásnal már meg voltam konnyebbulve, rajtam feküdt a kislányom, úgy voltam vele már túl vagyok rajta. Hiába fájt es kellemetlen volt.
A kitolasnal viszont volt egy pokoli pillanat mikor kicsit mintha nem is lettem volna magamnál. A kicsi már majdnem kibujt, elkepesztoen fájt és feszített, de fájás még nem volt és nem nyomhattam. Azt senkinek nem kívánom.
Első szülésnél több mint egy óráig varrtak kívül-belül, de kicsit fájt csak, jól eltalálták az érzéstelenítést. Na a második szülésnél viszont éppen csak, hogy kellett valamicskét varrni, de azt a kicsit nem kívánom az ellenségemnek sem...nem hatott jól az érzéstelenítő, szörnyű volt, állandóan rámszóltak, hogy maradjak már nyugodtan, mikor konkrétan az eleven húsomba döfködték lent a tűt, éreztem minden öltést, húzást....borzasztó.
Ennek ellenére a kitolással nekem nem említhető egy lapon a dolog, annál nagyobb kín számomra nem volt a szülés folyamatában, főleg, mikor tolófájást kellett elsóhajtani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!