Második baba mikor jött nektek?
8 év. Ennyit be várj.
Utólag akkor lett volna optimális, amikor a nagy kezdi az ovit.
Mindkettő elsőre összejött.
2 év 5 hónap van közöttük, 26 voltam az elsőnél, még 28 a másodiknál
Nekünk az első 1,5 év után jött össze, így a másodikba hamar belefogtunk, mivel a korunknal fogva nem akartunk nagy különbséget (39,5 és 32 évesek voltunk az első szuletésénél).
A második végül 4 hónap után megfogant, így csak 20honap lesz köztük, de már nem bánom. Nálunk van lehetőség, hogy a férjem is itthon maradjon, így most mindketten anyaságin leszünk fél évig, mivel a nagy sincs még 3 éves... Így azért könnyebb kész, mint ha egyedül lennék 2 gyerekre...de gyereke is válogatja, az én fiam pl 1 évesen már járt, hamar kezdett beszélni is, most 20honaposan már 2 szavas mondatokat kezd alkotni, nagyrészt együttműködő kisfiú és jól is alszik már. A ciciről is könnyen leszokott, mikor teherbe estem.
Ha a tesóm kisfia lenne az enyém, akkor sokkal meredekebb lenne a 20honap korkulonbseg - ő 18honaposan kezdett csak járni, 2,5 évesen most alkotja az első szavakat és még cicizik. Szóval azért gyerektől is függ. A féltékenység mértéke is biztosan temperamentumtól függ.
Kérdező,azt kell mérlegelned mennyi korkülönbség férne bele. Én ismerek akinek sajnos annyira nem jött a második,lett köztük 6-7 év,ami már nekik sok volt,nekem is az lett volna. De van akinek meg egyből.
Nekünk több mint 2 év volt az első egy olyan problémával,aminél mondta a nőgyógyász,ha még szeretnénk gyereket,akkor hamar próbálkozzunk,mert nem biztos sajnos,hogy lesz még. Mindig kettőre vágytunk kis korkülönbséggel. Azért örültem,hogy fiatalon 1 év próbálkozás után kiderült a petefészek kimerülés,mert ha 30-35+ kezdtük volna,nekem már nem lehet,sajnos. Úgyhogy mi hamar elkezdtünk próbálkozni a másodikkal,14 hós volt kb,mondván nem fog összejönni,de ha még is,boldogok leszünk. Összejött hamar végül,kerek 2 év korkülönbség van. Ami nálam szempont volt,hogy nem akartam a munkahelyre visszamenni évente és eljönni,hanem a kettő után és utána végleg maradni és nem kiesni onnan már. De az is igaz nálunk nem szeretik ezt a visszamegyek 2 évre,elrakják a helyedről a másikat,majd újra lelépsz dolgot. Bár ez csak utolsó szempont volt nálam. De ez egyéni ki hogy szeretné,mi fér bele. Nekem meddőségis,lombikos ismerőseim vannak,a legtöbbnél hamar jött a második,a problémák miatt hamar próbálkoztak. Van aki direkt több évet szeretne,az is tök oké. Nektek kell érezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!