Nők ha eldönthetnétek szülés vagy császár?
Figyelt kérdés
akár ha még nem voltál terhes,akár szültél már vagy császármetszésed volt,lényegtelen,bárki válaszolhat.ha világra kell hozni még egy gyereket, és eldönthetnéd melyiket választanád?febr. 27. 05:46
31/41 anonim válasza:
#29 pedig mind a két császárom után 3-4 nappal jól voltam. Nyilván felkelésnél fáj, de simán jöttem, mentem már a császár másnapján is a kórházban.
Nem volt kellemes, de be tartottam azt, hogy minél többet mozgok annál hamarabb lesz jobb. És tényleg így van.
32/41 anonim válasza:
31# hát nyilván én is jottem-mentem, meg mindenki, mert a gyerek miatt muszáj, de nem ez volt a kérdés, hanem hogy faj-e.
33/41 anonim válasza:
Én írtam, hogy nekem nem fájt. És nem vonnék párhuzamot egy lábtöréssel. Szaladni nem szaladtam természetesen, de simán elmentem sétálni nagy távolságra is, már a 4.napon (mert a nagyobbik gyerek igényelte).
Sima szülés után járni sem bírtam 😢
És a gyerekem is megszenvedte a születést, szegénykém komplett görcsös volt, brutál feszes, rengeteg dévény, majd fejlesztés kellett neki. Ha császárral születik, akkor nem lett volna semmi baja.
34/41 anonim válasza:
33# őszintén sajnálom. Nyilván a gyerek egészsége a legfontosabb, ezért írtam egy korábbi hozzászólásban, hogy a kisfiam, akit imádok, mindenért kárpótol a császár után. DE: én azért tartom károsnak ezeket az "én császár után fél órával lefutottam a maratont" típusú hozzászólásokat bárkitől is, mert megtéveszthet szülés előtt álló anyákat, akik szeretnek hamis remenyekbe kapaszkodni. És nem, nem jobb az "a vajúdás nem is fáj, észre se vettem, és már ki is pottyant a baba" típus sem, mert ez sem fedi a valóságot, max millióból egy. A legtöbben olvasgatnak fórumokat szülés előtt, és hajlamosak nem a száz rosszrol, hanem a száz jorol tudomást venni inkább csak, hátha ők is a millióból egy lesznek, pedig a 100 jóból 99et tuti csak az idő szépített meg, és akkor az az anyuka is a falat kaparta. Ez olyan, minthogy írta valaki, hogy fájt neki, de jott-ment. Igen, és? Attól még fájt, ne mondjuk, hogy nem, de nyilván a baba miatt nem hagyhatja el magát senki. Az idő már nekem is megszepiti azt az időszakot, de akkor se felejtem el sose, milyen nehéz volt egy egyszerű megfordulas az ágyban, arról még álmodni se mertem hetekig, hogy lehajoljak valamiért a földre. Nem, elismerem, a riogatás sem jó, de szerintem mindenkit arra kellene biztatni, hogy reálisan álljon hozzá a szüléssel járó fajdalmakhoz, mert a császár egy nagymutet annak minden kockázatával, és fajdalmaval, a természetes szülésnél meg repedhetsz, szakadhatsz, stb...
35/41 anonim válasza:
Utolsó, tedd már túl magad rajta, hogy valaki igenis így éli meg, oké? Most akinek még volt egy brutális hüvelyi szülése, az kezdje el, hogy "hát én meg nem hiszem el hogy szülés után egy órával már semmi bajod nem volt, jöttél-mentél"...pedig ezt is sokan mesélik. Mégis milyen jogon vonod kétségbe más tapasztalatát? Mindenki tudja mi történik a császár során, nem kell 2 kommentenként leírnod újra. Ennek ellenére valaki mégis azt választaná, akár tapasztalat nélkül akár újra, akár a mesélt hüvelyi helyett. Más meg nem és ez így van jól. Te meg csak simán fogadd el.
37/41 anonim válasza:
35# azt is leírtam, hogy a huvelyit se kell álomként beállítani, mert nem az, ahogy a császár se. Nincs olyan műtét a világon, ami 3 nap múlva nem fáj már, főleg nem egy ilyen nagy. Azt sem írom, hogy nem fáj, ha átmegy rajtam egy úthenger. Pont.
38/41 A kérdező kommentje:
tényleg van akinek egyik fájdalmasabb van akinek a másik . csak az kéne,hogy lehessen dönteni. ha nem vágtak volna lehet én is félnék a műtéttől. a vajúdást simán vállalnám 100x is,császárnál fent voltam én örültem mert pont az altatástól félek. 4 hétig sírva inekcióztam a hasam de lent semmi bajom nem volt,a wécézęssel se. érdekes,hogy nekem pont a szülés után bénult le a bal lábam,néha mintha húztam volna magam után,császárnál nem volt,ez nekem is fura...
febr. 29. 10:52
39/41 A kérdező kommentje:
ja és császárnál legalább nem éreztem hogy vágnak varrnak,de szülésnél élesben és pont a legérzékenyebb helyen
febr. 29. 10:54
40/41 anonim válasza:
Természetes úton szültem, másodszorra is ezt választanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!