Nők ha eldönthetnétek szülés vagy császár?
Kérdező, sajnálom, ami történt veled, de azért van, akinek szebb szülése van. Nekem volt 2 egész jó, gyors szülésem, az 1vel 2 hét után lettem teljesen rendben, a 2.kal egyáltalán nem volt az égvilágon semmi gondom szülés után, egyszerűen nem volt miből felépülni. A kórházi dolgozók segítőkészek, kedvesek voltak.
A 2.nál majdnem császár lett, elő voltam jegyezve, mert farfekvéses volt, utolsó héten fordult mégis meg. És rendesen belebetegedtem a császár gondolatába is. 2 héten keresztül rettegtem, éjjelenként aludni nem tudtam a gondolat miatt, hogy műtét lesz. Szégyen, de igen, ennyire félek egy műtéttől. A szobatársaim mind császárosak voltak, elég volt rájuk nézni, lélegezni is fájt nekik. Mind mondták, hogy örüljek, hogy nekem nem lett császár. Még az is, aki így is, úgy is szült már.
Ettől függetlenül én megértem azokat is, akik inkább ezt az utat választanák, ha választható lenne, nem mindenkit visel meg egy műtét annyira, mint engem csak a gondolata is. A lényeg úgysem ez, hogy ki hogyan szült.
Azért az kemény, hogy aki annak ellenére, hogy szanaszét repedt, de isteníti a hüvelyi szülést, az fel van pontozva, aki ugyan emiatt meg a császárt választaná, azt lepontozzátok. Iszonyú szánalmasak vagytok.
Szerintem amúgy "mindegy", az egyetlen lényeg az kellene, hogy legyen, hogy dönthessen az anyuka -mint ahogy nagyon sok országban ez így is van. De persze ne csak a szülés módjáról, hanem arról is, hogy ha hüvelyi, akkor se úgy bánjanak vele, mintha hentesnél lenne.
Én személy szerint -mivel az eü konkrétan romokban van- biztos, hogy nem bíznám magam egy éppen aktuális orvos éppen aktuális kegyeire, emiatt programcsászárt választanék -ugye, ha választhatnék....így meg inkább megtartom a petesejtjeimet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!