Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha te szabalyoznad az otthonsz...

Ha te szabalyoznad az otthonszulest, milyen felteteleket szabnal?

Figyelt kérdés

Nem itelem el az otthonszulest,nem is tamogatom.Elso korben alairatnam az anyukaval hogy csakis sajat felelosegere szulhet otthon.

Mert hiaba van sima terhesege meg az utolso pillanatban is szukseg lehet orvosi beavatkozasra.

2010. okt. 25. 08:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha gáz van felelőssé tenném a gyermeke haláláért. :(
2010. okt. 25. 08:49
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Minimum két személy felsőfokú végzettséggel(szülésznő és orvos) legyen jelen a szülésnél.

Eleve rizikós terhest nem engednék otthon szülni.

Mentő lefedettség (mivel kevés az autójuk ezért bázidonként + 1 rohamkocsi vagy a Cerny által használt kocsik egyike) 10 percen belül.

Kórházi lefedettség 20 perces körzeten belül.

A két jelenlévő szülést levezető szakembernek maximális felszerelés (hordozható CTG gép, baba intubációs táska, monitor, szívórendszer)

Hármas és többes ikreket nem engedném otthon szülni.

Hirtelen ennyi jutott eszembe.

2010. okt. 25. 08:55
 3/12 A kérdező kommentje:

Szerintem eleg neki a lelkiismeretfurdalas is.

Mondjuk azzal hogy alair,minden feleloseget magara valall,ergo nem lehet perelni es a feleloseget atharitani masra.

2010. okt. 25. 08:56
 4/12 anonim ***** válasza:
69%

én nem szabályoznám hanem teljesen betiltanám nem egyezkednék senkivel.

de ha megtörténne ilyen igy törvényen kivül akkor azonnali rögtönitélő biróság elé állitanám az anyát és pénzbüntetést szabnék ki.

- ne foglalja a börtönben a helyet de a halálbünetés túl durva.

esetleg kijelölt szoc. munkára kötelezném 3 évig a hét hat napján.

2010. okt. 25. 09:00
 5/12 A kérdező kommentje:
2.Ezzel csak az a baj hogy a korhazban szulo noktol veszik el a szakembereket,berendezeseket.Szerintem ahoz hogy ez igy mukodjon,kicsit fejlettebbnek kellene lenni az egeszsegugynek.Mondjuk kulon otthonszulos team,ami csak az otthonszulesekre specializalodik.Ez egy jarhato ut lenne amugy.
2010. okt. 25. 09:00
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Én is a másodikkal értek egyet, azzal a különbséggel, hogy én "sima kettes" ikreket sem engednék otthon szülni, illetve a lehető legapróbb komplikáció halvány gyanújával sem (pl. zavaros magzatvíz vagy ilyesmi).

De ha ilyen feltételek adottak lennének, én akkor sem mernék otthon szülni.

2010. okt. 25. 09:06
 7/12 anonim ***** válasza:
69%

3, vagyok.

igen kellene külön bába képzés és ez a team. meg sok sok születésház de ehhez a magyar eü.-nek teljesen át kellene formálódnia meg kellene újulnia.

ebben a mai eü helyzetben nem lehet ezt megtenni mert ahogy irtad az intézeti szüléstől venné el a már meglevő egyébként is szükös forrásokat a kevés dokit a leterhelt nővéreket.

egyébként ha már itt tartunk ennél a témánál én a védőnői rendszert is hogy úgy mondjam "megkapálnám"

a megfelelő modern gondolkodású védőnőknek nagyobb hatáskört biztositanék egészen olyan szinten hogy sokkal több lenne belőlük és mint hollandiában a szült kismamáknál egyfajta segitségként funckionáljanak.

a régi bútordarabok a szakmában meg fiatalkák más szerepkört irodai adminisztrációs feladatokat kapnának.

de ez csak álom....

2010. okt. 25. 09:07
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

2. vagyok. A magyar eü. as közhiedelemmel ellentétben nagyon jól fel szerelve eszközökben. Itt egyetlen gond hogy nincs elég ember (nyilván kellenének plusz emberek), eszközök, gépek, mentők és nincs PÉNZ. Amugy egy majdnem kórházi felszereléssel nem lenne nagy gáz az otthonszülés.

A jelen körülmények között (válság, kevés pénz az eü-ben) ez az elkövetkezendő jó pár évben ugysem valósul meg (mármint az otthonszülés).

2010. okt. 25. 09:12
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

1. Végig folyamatos és nagyon gondos orvosi ellenőrzés a kismamánál. Ha már volt császármetszése, komplikált szülése nem engedném. Min. a teljes problémamentes terhesség, vérkép.

2. Felmérni az anya otthonát, ahol lehet szülő részt kialakítani, ahol anélkül tud egymás mellett dolgozni a személyzet, hogy egymás akadályozzák. Egy szoba-konyhás panel nem éppen a legideálisabb... Vagy pl. az anyuka a kádban vajúdik, közben nem lehet elmenni wc-re stb.

3. Megfelelően képzett szülésznő, orvos, nővér, gépekkel, életmentő eszközök a baba és a mama számára.

4. 2 percre lévő rohamkocsi (na és persze járható utak). Elérhető kórház, ahol azonnal tudják fogadni a babát-mamát, ha kell felkészült és szabad műtővel, team-mel.

5. Legalább 7-5 nappal a szülésznő a szülés várható időpontja előtt legyen bármikor elérhető. Ne a vajúdás alatt kelljen mindent elrendezni, becipelni, a helyére tenni. A vajúdás időszaka csak arról szóljon, ne arról, hogy hol a francban van a tiszta és steril lepedő.

Biztos van, aki még tudna sok-sok mindent hozzáfűzni, nekem ennyi jutott hirtelen eszembe. Még ha meg is lennének a feltételek, akkor sem szülnék itthon.

2010. okt. 25. 11:35
 10/12 anonim ***** válasza:
Miért kéne szabályozni az otthonszülést?! Egy az egybe be kéne tiltani! A magyar egészségügy nincs felkészülve erre, és hiába szabályozzák, akkor sem lesz rá kész. Amikor egy mentő 20 perc alatt ér ki, ennyi idő alatt az anya és a baba is meghalhat.
2010. okt. 25. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!