Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan álltatok a szüléshez?...

Hogyan álltatok a szüléshez? Mennyire féltetek? És a félelmeitekhez képest mennyire volt jobb vagy rosszabb? Az én hozzáállásomról mit gondoltok, rosszúl állok a dolgokhoz?

Figyelt kérdés

Sziasztok, most vagyok 22. Hétben eddig annyira féltem a szüléstől, tényleg minden részétől, hogy fognak velem bánni, mennyire fog fájni, vajon csendbe birom majd vagy nem, mennyire fájhat a gátmetszés ha lesz, mennyi ideg tart majd a vajúdás stb.

Alapból nagyon kicsi a fájdalom küszöböm ezért is féltem annyira.

De mostmár úgy vagyok vele, hogy ha más kibírta akkor nekem is ki kell, és úgy gondolom lelkiekben vagyok annyira erős, hogy simán àtvészelem és nem lesz annyira szenvedős. És hogy nem érdekel mennyire fog fájni mert megfogja érni. Próbálok egyébként ilyen nagyon durva fájdalmakat elképzelni, lehet hogy az még a képzeletemnél is durvább lesz, de most egy ideje már mégse félek miatta.

Ha valaki volt úgy mint én, a vegète vissza tért a félelmetek? Vagy lelkileg meggyengültetek?

Első babám lesz egyébként, évek volt mire össze jött.

febr. 23. 19:17
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Elsőnél nem tudtam mi vár rám, túl akartam lenni rajta. Nyilván rohadtul fájt, de én inkább magát a kórházi környezetet nem szerettem, nagyon vágytam már haza, hogy komfortosan legyünk.

Most ha eszembe jut a szülési fájdalom, hogy hova fogom tenni a nagylanyomat, itthon lesz e éppen apuka, elkap egy kisebb pánik. Sokkal jobban félek, mint az elsőnél. Március végére vagyok kiírva.

febr. 23. 21:00
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Az elsőnél nagyon vártam már a találkozást, indított szülés lett és bár nagyon izgultam és sokat sírtam előtte pár napig, nem féltem kimondottan.

Most a másodiknál jobban félek, máshogy is készülök. Legyen biztos pont, ismerős arc (szülésznő) és utána kényelem... így magán kórházba megyek. Ezen felül pedig már nem olvasgatom mihez van jogom és mihez nincs, nem készülök konkrét szülési tervvel, mert tudom milyen szembesülni azzal, hogy semmi nem úgy alakul, ahogy én kvázi készültem. Nem félek, inkább nagyon nagyon reménykedem, hogy lesz egy teljesen természetes, gyógyító szülésem.

febr. 24. 11:33
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Az elsőnél nem féltem - brutál volt, de az kórházban volt, ahova 3-4 percesekkel mentünk be, de még ígyis korai volt, még 8 óra múlva lett csak meg, mert belepiszkáltak, rohadtul fájt.

A másodiknál sokkal felkészültebb voltam, ő születésházban született (kórházközelben), ott a belenyúlás csak javaslattevés volt pózváltásra, és hogy NEM engedtek a hátamra feküdni (úgy van a legkevesebb helye kiférni a gyereknek). Ez egy jól sikerült szülés volt.

Mindkét eset komplikált volt, 4 kiló fölött volt mindkét gyerek, mindkettőnél volt vállelakadás, és relatíve hosszú volt a kitolási szak is.

Bár a szülés nagyon meghatározó az első időszakra nézve, mégis szerintem a gyerekágyas időszak még sokkal több felkészülést igényel, és ha lenne harmadik gyerekünk, akkor attól jobban félnék, mint a szüléstől. A szülés csak 1-2, nagyon max 3 nap, a gyerekágyas időszak 6 hét, és nagyon megterhelő tud lenni fizikailag és lelkileg is. Illetve még az utána lévő hetek-hónapok is. Tudom, hogy ez egyéni, de én ezekről (is) tájékozódnék a helyedben.

febr. 28. 10:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!