Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért nem kérnek sokan fájdalo...

Miért nem kérnek sokan fájdalomcsillapítást szülés közben?

Figyelt kérdés
Láttam sok videót, ahol szenvednek a nők szülés közben, mondván, hogy szeretnék minden pillanatát megélni. Csak én tartom ezt kicsit mazohista hozzáállásnak?
2024. febr. 22. 13:23
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
10# azért nincs, mert őt a császárra hívják csak az az általános sebészetről, minden mezei szülés miatt nem :/
2024. febr. 22. 15:31
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem muszáj minek 3x szültem túléltem, és mivel tudtam, hogy elmúlik a fájdalom,nem kockáztattam hogy a hátam, ami amúgy is szar, ezért a szúrás miatt + ba fájjon.
2024. febr. 22. 18:55
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez nagyon sokakban függ az adott nő fájdalom küszöbétől. Én gyerekként is nagyon sokszor hallottam akár többször szült anyukáktól is hogy, ha tehetnék epidurálist biztos nem kérnének. Kolléganőm azóta is szenved pedig 8 éve szült.

A sok negatív hallottak alapján adott volt hogy én azt nem fogok kérni. Mindenfelé fájdalomcsillapító nélkül szültem és nem nevezném magam mazochistának. Gyors és mondhatni fájdalommentes szülés volt, a varrást sokkal jobban éreztem és volt kellemetlen pedig akkor kaptam érzéstelenítőt.

Szerintem ezt mindenki maga érzi és tudja hogy szüksége van-e rá.

2024. febr. 22. 20:48
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Itt nálunk nem is adnak senkinek, teljesen mindegy mekkora a fájdalmad. Ahogy előttem is már írták, itt is csak a császárosokhoz hívják aneszteziológust.
2024. febr. 22. 21:33
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Én azért sem akartam, mert úgy gondoltam, szeretném tudni, hogy éppen hol tartok, mit jelez a testem.
2024. febr. 22. 22:26
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy indultam neki, hogy annyi féle fájdalomcsillapítás létezik már, majd kérek valamit, ha elviselhetetlen lesz a fájdalom. Aztán mikor ott voltam, akkor az volt, hogy fájni fáj, de messze nem elviselhetetlen. Várok még. Még mindig teljesen kibírható. Várok még. Aztán meglett a baba. Nem érzem magam mazochistának.

A másodiknak ugyanúgy indultam neki, és ugyanúgy nem jutott el a fájdalom olyan szintre, hogy elviselhetetlennek tartsam, szóval nem kértem ott se semmit. Pedig az indított szülés volt.

Aztán, hogy kívülrôl nézve mennyire vágtam szenvedô arcot, azt nem tudom.

2024. febr. 23. 00:44
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Én is mindenféle fájdalomcsillapítás nélkül szültem, de nem azért mert mazohista lennék.

Nálunk sincs elég aneszteziológus a kórházban, csak a császárhoz jön át másik osztályról.

Valami féle kábító hatású fájdalomcsillapítót adnak, de kihangsúlyozzák, hogy csak 1x , jól gondolja meg a kismama mikor kéri.

Na, én mire oda jutottam, már nem kaphattam. Megvizsgáltak reggel, 2 cm-re voltam nyitva, 3 óra múlva a következő vizsgálatnál pedig 9 cm, ekkor már nem adhattak. Így alakult, úgy gondolom az epitől biztos jobb volt így, mászkálhattam, tusoltam, azt csináltam vajúdás alatt ami jó esett, valószínű ezért is tágultam ilyen gyorsan.

2024. febr. 23. 21:06
 18/18 anonim ***** válasza:
Én könyörögtem mire azt mondták nospat tudnak adni csak. 🤣
2024. febr. 24. 05:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!