Milyen injekciót kaphattam vajúdás alatt a fenekembe, ami elvileg tágító és fájdalomcsillapító? Oxitocin??!
Lassan tágultam, oxitocint akartak adni. Mivel az első gyereknél infúzióba kaptam, de nem gyorsította meg a tágulásomat, viszont egybefüggő fájásaim lettek, mondtam, hogy nem szeretnék oxitocint. Amúgy is már a végefele jártam, erős fajasokkal, és már három ujjnyira voltam tágulva.
Erre jött egy nővérke, hogy ad egy injekciót, ami segíti a tágulást, meg fájdalomcsillapító is van benne, de abból nem fogok érezni semmit. Hát valóban nem éreztem, de annyira beálmosodtam tőle, hogy majdnem összeestem, pedig a végére lett volna szükségem a legtöbb erőre! Nah mindegy, a lényeg, hogy úgy néz ki, így 3 hónap után, hogy rosszul adták be, és tályog lett a helyén. És erre most próbálok utánajárni, hogy mit is kaptam egyáltalán, mert a záró jelentésen nincs rajta, és ahogy olvasgatok, ez oxitocin lehetett, amit én direkt visszautasítottam!! Most akkor sunyiban mégis beadták, és ez miatt most lehet vágni is kell???! Kicsit ideges vagyok!
És nem, nem segített semmit, ugyanannyi idő alatt született meg a harmadik babám is, mint a másik kettő! Másodiknál se kaptam semmit, elsőnél kaptam, és akkor is ennyi idő alatt született meg.
Oxytocint nem adnak vajúdás közben intramuscularisan. Azt csak cseppinfúzióban adják.
Valószínűleg No-Spát és Contramalt vagy egyéb opioidot vagy ezek közül az egyiket.
Jaj de jó, köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszoltatok!
Megkönnyebbültem, átverve éreztem magam, bár a szívásomon mondjuk nem változtat 😅
De így kevésbé rossz a rossz :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!