Kire lehet bízni a nagyobb gyereket míg (apásan) szülök?
Bocs a kérdés megfogalmazásáért,de szerintem érthető és nem akartam három soros kérdést írni...
A lényeg,várjuk a második babát (végre). A lányom három éves lesz hamarosan. Nincs senki akire bizhatnánk,nincs se nagymama se ismerős,se senki. Megértem, hogy van aki ezt nem érti miért nincs,de ez nem a kérdés tárgya,a lényeg,hogy nincs. Bébiszitter talán megoldás,de ugye nem lehet előre tudni mikor szülök. (Az első is előbb jött két héttel,hirtelen,éjszaka,pár óra alatt. A második talán még gyorsabb lesz. Vagy nem,de ezt nem tudni.) Régebb óta gondolkozunk ezen,de megoldás eddig nem született.
Milyen megoldás lenne ideális? Mindenképpen apás szülést szeretnénk,a kórház forgalom függően nagyed-haromnegyed óra kocsival.
Nem értem milyen választ vársz. Valaki felajánlja, hogy vigyáz rá?
Nálunk sincsenek nagyszülők, sőt rokonok sem. (Vagyis vannak nyilván, csak nem tartjuk a kapcsolatot). Barátnőim 1-1 órányira.
Fizetett segítségbe nem bíztunk.
Így elmentem egyedül szülni. Túléltem. Fontosabb volt, hogy a nagy biztonságba érezze magát, ne egy idegennél lepasszolva.
Olyan bébiszittert keresnék, aki - nyilván plusz bérezésért - vállalja, hogy úgymond készenlétben van.
Biztos van ilyen. Hisz aki otthon szül, annak is a dúlák, bábák vállalják, hogy amikor kell, ugranak.
Amikor a húgunk született, a mamánk 30 km-re lakott, és vonattal+busszal kellett eljutnia hozzájuk. Mikor hajnalban anyámnál beindult a szülés, apámék a szomszéd nőt kérték meg, hogy addig figyeljen ránk, amíg a mamánk odaér.
Nyilván én is túlélném. De a férjem (és én is) szeretne bent lenni. Szeretne látni a fiát megszületni.
Olyan segitsegem van,akinek előre megbeszélt időpontban (jó előre) egy két órát tud rá vigyázni.azaz van babysitter. De ilyet senki sem vállal,hogy júniusban valamikor majd megcsörrent a telefon és gyere azonnal.
Milyen segítséget várok? Értelmeset...csak volt valaki hasonló cipőben. Mondjuk van olyan baby sitter szolgálat (meg ha méregdrága is) ami pont ilyenre szakosodott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!