Hogy lehet tapintatosan rákérdezni a dokinál, hogy nem szülhetnék-e inkább császárral, mint hüvelyi úton?
Sajnos egy nagyon rossz kórházhoz tartozom helyileg, a terhességem is tele volt komplikációkkal, bár az orvosom akihez terhesgondozásra járok magánba nem látta eddig indokoltnak a császárt, ellenben én abban a környezetben nem szeretnék órákon át vajúdni, mert tudom hogy mennyire lesz*rjàk a kismamákat és mivel látogatàsi tilalom van, így még egy valaki sem lehet bent az emberrel a vajúdás, szülés alatt.
Szóval rettentően félek és mellette mint írtam, van egy csomó probléma is a terhességgel és bár tudom, hogy a császár is tele lehet komplikációkkal, meg az utána való felépülés sem leányàlom ,én mégis meg szeretném beszélni a dokimmal, hogy lehetne-e úgy szülnöm. Csak fogalmam sincs ,erre hogyan lehet kevésbé kényelmetlenül rákérdezni. Mert hát nyilván kellemetlen a kérdés,meg nem kívánságműsor a dolog, de egy próbát megér,max azt mondja, hogy nem. Bár ő ott az osztályvezető, szóval azért abban bízom, hogy ez és az a tény, hogy a kezdetektől hozzá járok terhesgondozásra azért nyom valamit a latban.
Akik ítélkezni szeretnének, légyszi most ne itt tegyék, az én testemről van szó, nyilván vannak akik soha nem feküdnének kés alá, meg vannak, akik irtóznak a természetes szüléstől. Most a kérdés az, hogy hogyan lehet feltenni egy ilyen kérdést úgy, hogy a legkevésbé legyen kellemetlen mind nekem, mind a dokinak.
Akkor építs minden sarokra magánkórházat. Ugyanmár.
Aki nem akar vajúdni az utazik. Ha nem alar császárheggel utazni 5.orat egy újszülöttel az meg szul a körzetis kórházban. Nem kötelező.
Azzal tisztában vahy amúgy hogy egy szülés 2 emberes. Egy szuleszorvos és egy szülésznő, egy császárhoz kell egy műtő, egy orvos, egy két műtős segéd, egy aneszteziológius meg még a jóégtudja mi. Nem kívánságműsor, ha kívánni akarsz fizesd meg az árát, ha az sem jó, akkor nem tudom.
33# Tisztába így eüsként. :D Sajnos látom a rothadó valóságot is. Egyébként nem érint,mert életmentő császárom volt és nagyon szerettem volna hüvelyi úton szülni,de ezt dobta a gép. Most a másodiknál is nagyon szeretnék vbacet,de nem lehet,csak program. Csak szomorú,hogy az embernek annyira nincs beleszólása,mint a kérdezőnek is,ha egyszer fél tőle.
Jaaaa,megyeszékhely az minden sarok? Oké. :D Mondja ezt egy vérbeli budapesti,aki az életbe nem élt Piripócson. :D Onnan nekem is nagy arcom lenne.
Nyugodj meg, rendben lesz minden.
Egészen pontosan miért kellene kórházban vajúdnod? Nyugodtan vajúdhatsz otthon is. Beülhetsz egy kád vízbe, ringatózhatsz labdán, helyezkedhetsz ahogy kényelmes, ott lehet a férjed, meg bárki akit szeretnél. Aztán eljön egy pont, amikor már nagyon erősek az összehúzódások, és éppen csak kifújtad magad az előző fájás után már jön is a következő és már sehogysem kényelmes. Ráérsz ekkor elindulni a kórházba, és akkor pont a kitolási szakaszra értek be.
Ha ezt nem érzed biztonságosnak, akkor teljesen egyértelműen és világosan elmondhatod a dokinak, hogy te császármetszést szeretnél. Ez nem kellemetlen, nem kínos. Maximum te érzed kínosnak, de neki ezt a kérdést minden nap felteszik.
Ha mégis kórházi vajúdás sikerülne, akkor is maradj nyugodt. Koncentrálj magadra és a babára. Lélegezz és figyelj befelé. Hidd el, képes vagy rá, meg tudod csinálni.
Kísérőhöz meg jogod van akkor is, ha piros hó esik felfelé, de a vajúdás állapota nem alkalmas az érdekérvényesítésre. Vagy a férjed a sarkára tud állni, és bemegy veled, vagy elengeditek az apás szülést.
Akárhogy is, repülő fent, gyerek bent még nem maradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!