Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy lehet tapintatosan...

Hogy lehet tapintatosan rákérdezni a dokinál, hogy nem szülhetnék-e inkább császárral, mint hüvelyi úton?

Figyelt kérdés

Sajnos egy nagyon rossz kórházhoz tartozom helyileg, a terhességem is tele volt komplikációkkal, bár az orvosom akihez terhesgondozásra járok magánba nem látta eddig indokoltnak a császárt, ellenben én abban a környezetben nem szeretnék órákon át vajúdni, mert tudom hogy mennyire lesz*rjàk a kismamákat és mivel látogatàsi tilalom van, így még egy valaki sem lehet bent az emberrel a vajúdás, szülés alatt.

Szóval rettentően félek és mellette mint írtam, van egy csomó probléma is a terhességgel és bár tudom, hogy a császár is tele lehet komplikációkkal, meg az utána való felépülés sem leányàlom ,én mégis meg szeretném beszélni a dokimmal, hogy lehetne-e úgy szülnöm. Csak fogalmam sincs ,erre hogyan lehet kevésbé kényelmetlenül rákérdezni. Mert hát nyilván kellemetlen a kérdés,meg nem kívánságműsor a dolog, de egy próbát megér,max azt mondja, hogy nem. Bár ő ott az osztályvezető, szóval azért abban bízom, hogy ez és az a tény, hogy a kezdetektől hozzá járok terhesgondozásra azért nyom valamit a latban.

Akik ítélkezni szeretnének, légyszi most ne itt tegyék, az én testemről van szó, nyilván vannak akik soha nem feküdnének kés alá, meg vannak, akik irtóznak a természetes szüléstől. Most a kérdés az, hogy hogyan lehet feltenni egy ilyen kérdést úgy, hogy a legkevésbé legyen kellemetlen mind nekem, mind a dokinak.

jan. 15. 12:53
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
52%
Ja,ha te friss császárheggel ami után felállni alig bírtam és örültem,hogy 15 perc és otthon vagyunk az 1 hét komplikáció után,még 5 órát autózol egy újszülöttel,akkor én komolyan meghajlok előtted. De tényleg. Én ehhez gyenge lettem volna,mikor éppen a földről kapartak fel éppen.
jan. 16. 14:08
 32/41 anonim ***** válasza:
63%
Vagy ha nem is biztosítani,akkor legalább legyen minden egyes megyeszékhelyen magánkórházas szülés például. Ha már 1x kétfelé fizet az ember,úgy néz ki.
jan. 16. 14:09
 33/41 anonim ***** válasza:
20%

Akkor építs minden sarokra magánkórházat. Ugyanmár.

Aki nem akar vajúdni az utazik. Ha nem alar császárheggel utazni 5.orat egy újszülöttel az meg szul a körzetis kórházban. Nem kötelező.

Azzal tisztában vahy amúgy hogy egy szülés 2 emberes. Egy szuleszorvos és egy szülésznő, egy császárhoz kell egy műtő, egy orvos, egy két műtős segéd, egy aneszteziológius meg még a jóégtudja mi. Nem kívánságműsor, ha kívánni akarsz fizesd meg az árát, ha az sem jó, akkor nem tudom.

jan. 16. 14:45
 34/41 anonim ***** válasza:
100%

33# Tisztába így eüsként. :D Sajnos látom a rothadó valóságot is. Egyébként nem érint,mert életmentő császárom volt és nagyon szerettem volna hüvelyi úton szülni,de ezt dobta a gép. Most a másodiknál is nagyon szeretnék vbacet,de nem lehet,csak program. Csak szomorú,hogy az embernek annyira nincs beleszólása,mint a kérdezőnek is,ha egyszer fél tőle.

Jaaaa,megyeszékhely az minden sarok? Oké. :D Mondja ezt egy vérbeli budapesti,aki az életbe nem élt Piripócson. :D Onnan nekem is nagy arcom lenne.

jan. 16. 14:59
 35/41 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként pont ott van minden sarkon magánkórház. :D Minek.
jan. 16. 15:00
 36/41 anonim ***** válasza:
57%
Pont Piripócsmezőn élek, 35km az első kórház, szóval nem jött be. Attól tartom a véleményem hogy ha mindenképpen császárt szeretnék és nem lenne a sarkon a magánklinika, akkor 1 hónappal a várható szülés előtt bizony oda költöznék a kórház mellé, és egyszer hazavinném a babát.
jan. 16. 18:29
 37/41 anonim ***** válasza:
63%
* Az első kórház 35 km. Az első magánklinika meg vagy 300
jan. 16. 18:31
 38/41 anonim ***** válasza:
Megértelek. Én nem lennék képes rá, szeretnék vele itthon lenni nyugiba a családdal. Főleg így,hogy a második, az elsőt sem rángatnám jobbra balra kedvemre. Úgyhogy marad sajnos az állami most is. :)
jan. 16. 19:07
 39/41 anonim ***** válasza:

Nyugodj meg, rendben lesz minden.

Egészen pontosan miért kellene kórházban vajúdnod? Nyugodtan vajúdhatsz otthon is. Beülhetsz egy kád vízbe, ringatózhatsz labdán, helyezkedhetsz ahogy kényelmes, ott lehet a férjed, meg bárki akit szeretnél. Aztán eljön egy pont, amikor már nagyon erősek az összehúzódások, és éppen csak kifújtad magad az előző fájás után már jön is a következő és már sehogysem kényelmes. Ráérsz ekkor elindulni a kórházba, és akkor pont a kitolási szakaszra értek be.

Ha ezt nem érzed biztonságosnak, akkor teljesen egyértelműen és világosan elmondhatod a dokinak, hogy te császármetszést szeretnél. Ez nem kellemetlen, nem kínos. Maximum te érzed kínosnak, de neki ezt a kérdést minden nap felteszik.

Ha mégis kórházi vajúdás sikerülne, akkor is maradj nyugodt. Koncentrálj magadra és a babára. Lélegezz és figyelj befelé. Hidd el, képes vagy rá, meg tudod csinálni.

Kísérőhöz meg jogod van akkor is, ha piros hó esik felfelé, de a vajúdás állapota nem alkalmas az érdekérvényesítésre. Vagy a férjed a sarkára tud állni, és bemegy veled, vagy elengeditek az apás szülést.

Akárhogy is, repülő fent, gyerek bent még nem maradt.

jan. 18. 00:30
 40/41 anonim ***** válasza:
Én 14 hónapja szültem. Először a kórház szülészeti csoportjában kiírtam anonimba és ott tapogatóztam és az egyik anyukával beszéltem privátban akı ajánlotta az orvosát. Elmentem a dokihoz és ő segített elintézni, végül másnál szültem. Vajúdtam 5 órát és pokoli volt, császár után 4 nappal már bicikliztem. Ha lesz még babám akkor is császárral szülök de inkább magánkórházat választok
jan. 18. 00:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!