Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy lehet tapintatosan...

Hogy lehet tapintatosan rákérdezni a dokinál, hogy nem szülhetnék-e inkább császárral, mint hüvelyi úton?

Figyelt kérdés

Sajnos egy nagyon rossz kórházhoz tartozom helyileg, a terhességem is tele volt komplikációkkal, bár az orvosom akihez terhesgondozásra járok magánba nem látta eddig indokoltnak a császárt, ellenben én abban a környezetben nem szeretnék órákon át vajúdni, mert tudom hogy mennyire lesz*rjàk a kismamákat és mivel látogatàsi tilalom van, így még egy valaki sem lehet bent az emberrel a vajúdás, szülés alatt.

Szóval rettentően félek és mellette mint írtam, van egy csomó probléma is a terhességgel és bár tudom, hogy a császár is tele lehet komplikációkkal, meg az utána való felépülés sem leányàlom ,én mégis meg szeretném beszélni a dokimmal, hogy lehetne-e úgy szülnöm. Csak fogalmam sincs ,erre hogyan lehet kevésbé kényelmetlenül rákérdezni. Mert hát nyilván kellemetlen a kérdés,meg nem kívánságműsor a dolog, de egy próbát megér,max azt mondja, hogy nem. Bár ő ott az osztályvezető, szóval azért abban bízom, hogy ez és az a tény, hogy a kezdetektől hozzá járok terhesgondozásra azért nyom valamit a latban.

Akik ítélkezni szeretnének, légyszi most ne itt tegyék, az én testemről van szó, nyilván vannak akik soha nem feküdnének kés alá, meg vannak, akik irtóznak a természetes szüléstől. Most a kérdés az, hogy hogyan lehet feltenni egy ilyen kérdést úgy, hogy a legkevésbé legyen kellemetlen mind nekem, mind a dokinak.

jan. 15. 12:53
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
100%
Csak ahhoz tudok hozzászólni, hogy ha látogatási tilalom van, akkor is jogod van 1 fő kísérőhöz.
jan. 15. 13:31
 12/41 anonim ***** válasza:
0%
11# A nagy covid alatt annak idején nekem volt barátnőm aki szült és abba a kórházba,ahol akkor szült nem engedték bizony be a kísérőt.
jan. 15. 13:39
 13/41 anonim ***** válasza:
23%
Ha ennyire szar a területi kórház, miért nem mész máshova?
jan. 15. 13:40
 14/41 anonim ***** válasza:
90%
Igaz covid vége fele volt, de én bent lehettem a feleségemmel. Nincs olyan jelenleg sehol hogy látogatási tilalom. Törvényben garantált jogod hogy 1 fő kísérőd lehet.
jan. 15. 13:49
 15/41 anonim ***** válasza:
84%

Nekem sokkal nagyobb félelem lenne császár után kínlódni egy ilyen helyen, mint egyedül vajúdni ugyanott.

Másrészt pont kérdeztem én is a saját orvosomtól, mi a helyzet ha látogatási tilalom van mondjuk influenza miatt, és azt mondta, hogy amíg nincs olyan helyzet, mint a covid alatt, hogy központilag van szabály, kizárt, hogy egy fő ne mehessen be veled a szülésre.

jan. 15. 14:00
 16/41 anonim ***** válasza:
92%

Nem kell tapintatosan, egyenesen kell rakerdezni: doktor úr, császárral szeretnék szülni, van e erre lehetőség?

Az indoklásod viszont elég gyenge, sima szülessen gyorsabban túl vagy úgy altalanossagban mindenen, kevesebb segítségre van szükséged, míg császár után nem fog menni sokminden egyedul

jan. 15. 14:04
 17/41 anonim ***** válasza:
100%

Másik kórház! Lehet befogadó nyilatkozatot kérni több helyen.

Bár én inkább összeszedtem a pénzt magán kórházra, mert mindenki full rugalmatlan volt államiban, a körülmények pedig sehol nem a legjobbak, szülészeti erőszak stb.

jan. 15. 14:15
 18/41 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem miért kell ezen stresszelni.

Doktor úr, nagyon félek a vajúdástól, úgy érzem, a császármetszéssel jobb lenne, hogy lehetne császár? Nagyon szeretném.

Ha úgy van, elküld valahova, pszichológushoz vagy valamelyik másik gondoddal indokolva ír ajanlást. Ha azt mondja kizárt, még mindig kereshetsz másik orvost. Esetleg megkérdezheted, hogyan lehetne mégis az, milyen lehetőségek vannak a császárra?Másik kórházat. Magánkórházat, ha nincs rá pénz, hitel,

jan. 15. 14:30
 19/41 anonim ***** válasza:
54%
17# Amúgy ez tök jó nyilván, de valaki olyan helyen él,ahol nincs rá lehetőség. Kieső kis falu, stb. Mondjuk Pest van legközelebb,de az is messze, órák kérdése például. Ami oké,felmész program császárra,DE bármi komplikáció van egy idegen városba maradsz bent a picivel,a másik én császár után nem szívesen autóznék 4-5 órát haza a babával. Akkor inkább a körzeti. Nálunk megyeszékhely,de itt sincs lehetőség pl.
jan. 15. 14:43
 20/41 anonim ***** válasza:
72%
HA ennyire nem vagy megelégedve a kórházzal, akkor miböl gondolod, hogy egy komolyabb mütétet rendesen fognak elvégezni? A császárnak még ma is valamivel több veszélye van, mint a természetes szülésnek, rosszhírü helyen nem merném bevállalni.
jan. 15. 14:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!