Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy lehet tapintatosan...

Hogy lehet tapintatosan rákérdezni a dokinál, hogy nem szülhetnék-e inkább császárral, mint hüvelyi úton?

Figyelt kérdés

Sajnos egy nagyon rossz kórházhoz tartozom helyileg, a terhességem is tele volt komplikációkkal, bár az orvosom akihez terhesgondozásra járok magánba nem látta eddig indokoltnak a császárt, ellenben én abban a környezetben nem szeretnék órákon át vajúdni, mert tudom hogy mennyire lesz*rjàk a kismamákat és mivel látogatàsi tilalom van, így még egy valaki sem lehet bent az emberrel a vajúdás, szülés alatt.

Szóval rettentően félek és mellette mint írtam, van egy csomó probléma is a terhességgel és bár tudom, hogy a császár is tele lehet komplikációkkal, meg az utána való felépülés sem leányàlom ,én mégis meg szeretném beszélni a dokimmal, hogy lehetne-e úgy szülnöm. Csak fogalmam sincs ,erre hogyan lehet kevésbé kényelmetlenül rákérdezni. Mert hát nyilván kellemetlen a kérdés,meg nem kívánságműsor a dolog, de egy próbát megér,max azt mondja, hogy nem. Bár ő ott az osztályvezető, szóval azért abban bízom, hogy ez és az a tény, hogy a kezdetektől hozzá járok terhesgondozásra azért nyom valamit a latban.

Akik ítélkezni szeretnének, légyszi most ne itt tegyék, az én testemről van szó, nyilván vannak akik soha nem feküdnének kés alá, meg vannak, akik irtóznak a természetes szüléstől. Most a kérdés az, hogy hogyan lehet feltenni egy ilyen kérdést úgy, hogy a legkevésbé legyen kellemetlen mind nekem, mind a dokinak.

jan. 15. 12:53
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
55%

"mivel látogatàsi tilalom van, így még egy valaki sem lehet bent az emberrel a vajúdás, szülés alatt"

Pedig 1 fő igenis bent lehet, akkor is, ha látogatási tilalom van. Még covid alatt is bemehettek az apukák (vagy 1 fő választott személy) szülésre, annyi, hogy akkor nem lehetett ott rajta kívül +1 (mint dúla vagy ilyesmi).

jan. 15. 15:46
 22/41 anonim ***** válasza:
100%

Megkérded és kész. Nagy esély van rá hogy nemet mond ha semmi nem indolokja a szülést csak a félelmed meg a nem akarod.

Nekem anno szerencsém volt, de én kiis fizettem a császárt.

jan. 15. 16:09
 23/41 anonim ***** válasza:
62%
Én nemrég szültem, természetes úton, még oxitocint is adtak (nem kértem). Az volt a legjobb benne, hogy viszonylag rövid ideig tartott, pokolian megszenvedtem, és akkor én is arra gondoltam, hogy a legközelebbi vagy császár lesz, vagy soha többé :D Viszont tény, hogy utána öt perccel már talpon voltam, két héttel később meg mintha új lettem volna. Annyi, hogy velem se bántak a legfinomabban, ment az oltogatás hogy miért vgyok olyan hanos, meg miért nem veszem úgy a levegőt ahogy kell... ez volt a legrosszabb része, mert nagyon igyekeztem, és nem segítettek a shaminggel. Ha előre tudom, lehet én is megpróbálok császárt kialkudni, de nem hiszem hogy ment volna.
jan. 15. 18:37
 24/41 anonim ***** válasza:
63%

Magánkórház.

Becsattogsz, közlöd miat szeretnél, kifizeted és kész. Ott szerencsére szolgáltatói szemlélet van, szemük sem rebbent.

Életem legjobban elköltött 1 millió forintja, minden fillért megért.

jan. 16. 11:17
 25/41 anonim ***** válasza:
100%
A 20-sal érzek egyet. Ha nem túl jó a kórház miből gondolod a császár jobb lenne? Én császárral szültem, mert nem is volt választásom. A méhlepény a méhszáhon tapadt meg. A műtét borzasztó komplikált volt a méhem úgy "foltozták" össze. És utána a felépülés borzalmas volt. Nem tudtam felkelni segítség nèlkül az első pár napban és még több hónap elteltével is vannak gondjaim. Míg akik természetes módon szültek vígan mászkáltak már aznap vagy egy két nap múlva. A kórházba a gyereket is alig tudtam ellátni. Tudom, hogy milyen a természetes szülés szültem volba inkább úgy, ha tehetem. Ha te ennyire a műtétet szeretnéd egyszerűen kérdezd meg a dokit. Szeretnél császárral szülni lehetséges-e?
jan. 16. 12:24
 26/41 anonim ***** válasza:
75%
24# De MI van,ha ő Mucsaröcsögén lakik,ahol nincs magánkórház? :D A legközelebbi mondjuk 4-5 óra autóútra. Bírom,hogy itt úgy dobálják ezt a magántémát. Hát én is szerettem volna,ki is fizettem volna,de HA egyszer nincs.
jan. 16. 12:49
 27/41 anonim ***** válasza:
73%
26-os aki Mucsaröcsögén lakik és programozott császárral akar szülni az felköltözik 1-2 hétre Pestre egy Arbn szállásra. Lehet ezt előre tervezni, ha valaki nagyon akarja megoldja.
jan. 16. 13:13
 28/41 anonim ***** válasza:
63%

Így van. Aki annyira akarja, megoldja, max indokolatlanul sok pénzébe kerül.

1, 1.5misi a kórház, még rá kb 1 misi a szállás, az ott eltöltött idő, ha megéri, hajrá, ha nem éri meg vagy nincs rá keret, marad a Mucsaröcsögei kórház és a hüvelyi úton szülés. Lejet dönteni.

jan. 16. 13:25
 29/41 anonim ***** válasza:
47%
De ne haragudjál már,ki a franc akar 2 hetessel mondjuk 5 órán át autózni hazafele? Akivel lehet komplikáció is volt,vagy akár velem,vagy bármi. Nem a pénz a kérdés. Ha bármi gáz van akkor meg marad az idegen pesti kórházka. Család mindenki messze. Tényleg ja,tök jó ötlet ez. :D Hm. Ilyen jó ötletet sose hallottam még.
jan. 16. 14:03
 30/41 anonim ***** válasza:
Ezzel arra akarok kitérni,hogy ne dobálózzunk már a magánkórházakkal,nem mindenki budapesti itt. Talán biztosítani kellene államiba is a lehetőséget sok mindenre. A tb-dbe is van 2 millió misike már,amit soha nem fogsz kihasználni. Nem más helyett fizetem azt se.
jan. 16. 14:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!